Ultra VPN 2021

Ons eindoordeel

 

%

Vanwaar deze score voor UltraVPN

 

Snelheid: Max 63 Mb/s
Privacy Protocol: IKEv2/OpenVPN, AES-256, No log
Streaming:  Ja
Torrenting:  Ja
Servers: +-100 in 58 landen
Besturingssystemen: Alle grote platformen, Google Chrome en Firefox.
Prijs: 3,75 euro per maand (1 jaar plan)

Wat kunnen we nog meer vertellen over UltraVPN?

In het algemeen

ULtraVPN is in 2006 opgezet en wordt beheert door 2 bedrijven die hun basis hebben in de VS en in het Verenigd Koninkrijk. Deze geolocatie is niet de meest ideale. Zowel de VS als het VK, zijn beide landen waar de privacy van het individu niet zo nauw wordt genomen.

UltraVPN heeft een klein netwerk in vergelijking met zijn concurrenten. Echter is het op enkele vlakken wel sterk. Zo doet het programma het goed op het gebied van torrenting en streaming (met Ultraflix als toegewijde Netflix servers).

Snelheid

Op het gebied van snelheid scoort Ultraflix niet heel hoog met een maximum gemeten snelheid van 63 Mb/s. Op servers die ver weg lagen kwam dit gemiddelde nog een stuk lager uit.

Voor het meeste internet gebruik hoeft dit niet heel beperkend te zijn. Echter op het moment dat u iets meer verwacht van uw verbinding, kan het nog wel eens tegenvallen.

Privacy protocol

 UltraVPN heeft zijn basis in de VS en het VK. Deze ligging is niet ideaal (met grote secret services en allerlei privacy gevoelige verdragen die hier botvieren). Gelukkig houdt UltraVPN een no-log beleid bij. Dit betekend dat er geen browsergeschiedenis en gebruikersgegevens kunnen worden ingezien hetgeen u veilig stelt. Echter houdt het bedrijf wel meer informatie bij dan sommige van zijn concurrenten, waaronder uw IP adres.

UltraVPN maakt gebruik van het hoogwaardige IKEv2, OpenVPN protocol en gebruikt AES-256 encryptie.

UltraVPN heeft een Killswitch ingebouwd en er zijn geen DNS leaks ontdekt geworden tijdens testvoering.

Streaming

UltraVPN scoort prima op het gebied van streaming en heeft zelfs een deel van zijn servers in zijn totaliteit geweid hieraan. Deze servers hebben passend de naam Ultraflix gekregen. Ook voor andere streamings platforms als BBC player en Amazon prime kunt u Ultraflix zonder problemen gebruiken. 

Torrenting

 Ook torrenting en P2P vormt geen probleem via Ultraflix. Hoewel het bedrijf gebaseerd is in de VS en VK, hetgeen het privacy gevoelige types het wel heet onder de voeten kan maken, hebben we geen DNS leaks kunnen ontdekken. Tevens wordt uw internetgeschiedenis niet bij gehouden.

Afgezien daarvan heeft UltraVPN net als toegewijde streaming servers ook toegewijde Torrenting servers. Ook kunt u met UltraVPN ongelimiteerd torrenten, hetgeen niet bij elke VPN aanbieder mogelijk is.

Servers

UltraVPN heeft een stukje minder servers dan de concurenten die op deze website benoemd staan. Met 123 servers verspreid over 58 landen (waaronder Nederland), is UltraVPN een redelijk kleine speler. 

Wel biedt het desondanks een prima service, hoewel het progamma wel enigszins basis aan doet en weinig extra features biedt.  

Besturingssystemen

UltraVPN is geschikt om te gebruiken op Windows, Mac/iOs en Android systemen. Helaas is het niet geschikt voor Linux en game consoles of Apple TV.

Klantenservice

UltraVPN maakt gebruik van een uitgebreid forum met FAQ en voldoende informatie ter beschikking. Daarnaast kunt u gebruik maken van de email service en van een chatservice die 24/7 beschikbaar is.

De ervaringen met deze chat scoren bovengemiddeld. Binnen enkele minuten wordt u te woord gestaan en het personeel is voldoende getraind om u op weg te helpen als u tegen problemen aanloopt.

Gebruikersgemak

Het programma is basis. Dit betekend dat het ook alleen dat doet waar het voor bedoelt is. En dat is met gemak een VPN verbinding maken zodat u ongestoord kunt surfen op het web.

Doordat het programma verder geen echte features heeft, is het ook zeer makkelijk in gebruik en kan er weinig fout gaan vanaf het moment van installatie, tot het moment dat u Ultraflix aan zet en met popcorn ervoor gaat zitten.

Prijs

UltraVPN ligt enigszins boven de gemiddelde marktprijs. Het goedkoopste pakket is het pakket van 12 maanden, die kost u 3,75 euro per maand. Voor 1 maand betaald u 7,99 euro.

In het kort

UltraVPN is nog redelijk jong en in vergelijking met de overige VPN aanbieders in onze lijst is het een kleine speler. Ze doen het echter wel goed en bieden een prima service aan die uw internetleven veiliger en makkelijker maken. We kunnen UltraVPN zeker aanraden.

Beste Antivirus Programma

Kies vandaag nog voor de beste bescherming tegen schadelijke Malware

Zie onze overige VPN producten

Zie onze overige VPN producten

Ultra VPN 2021