Hoe maak ik mijn trage computer weer sneller?

Mijn computer sneller maken, hoe doe ik dat?

Voor de meeste van ons is het een bekend verhaal. U schaft zich een computer aan en deze funtioneert voor een tijd goed. Na verloop van tijd merkt u echter dat uw computer trager wordt en langer nodig heeft om op te starten. Gelukkig bent u over het algemeen prima in staat om dit zonder al te veel moeite te verbeteren. Met de volgende tips en tricks kunt u uw computer weer in een betere staat krijgen, waardoor uw frustratie niveau vanzelf minder zal worden. 

 

Allereerst het volgende. 

Er bestaat een verscheidenheid aan opties waarmee u uw trouwe apparaat in betere staat van paraatheid kunt stellen. Allereerst is het echter wel belangrijk om een onderscheid te maken tussen het volgende. Is uw computer met verloop van tijd gelijdelijk aan trager geworden? Is uw computer plotseling trager geworden? Is uw computer vooral traag op het moment dat u bepaalde programma’s gebruikt? 

De eerste vraag is het meest ideale en het beste om te verhelpen. Uw computer wordt met de tijd vaak namelijk trager, door het opstapelen van programma’s, documenten, het verminderen van ruimte op uw harde schijf etc. 
De tweede vraag betekend meestal dat er iets anders aan de hand is. Wanneer uw computer plotseling tragen wordt betekend dit vaak dat uw apparaat geinfecteerd is met een Malware programma hetgeen het funtioneren van uw apparaat aanzienlijk kan aantasten of zelfs beschadigen. Zorg er dus ook altijd voor dat uw apparaat beschermd is met de laatste antivirus software die beschikbaar is. Zie hier onze top aanbieders van antivirus software.
De laatste vraag heeft een duidelijk antwoord. Open het  programma waarvan u denkt dat deze de boosdoener kan zijn. Typ vervolgens ctrl + Alt en Delete in, en bekijk in de lijst van uw taakbeheer welke programma’s het meeste vragen van uw systeem capaciteit.
Last but not least zorg, draag er zorg voor dat uw systeem ten alle tijden van de laatste updates is voorzien.  

Advies om uw computer sneller te maken. 

Als nu blijkt dat uw apparaat niet is besmet met Malware, maar dat uw apparaat met de tijd trager is geworden, handel dan volgens de volgende stappen. 

1: Zorg ervoor dat uw C-schijf zo leeg mogelijk is. Bij de meeste apparaten is de C-schijf de standaard schijf waar programma’s en overige op worden opgeslagen. Echter is dit ook de schijf waar uw hardware op draait en waarbij het van belang is dat er voldoende schijfruimte over blijft om efficiënt te kunnen draaien. 
2: Verwijder onnodige programma’s en formateer uw apparaat. Door te formateren worden eventuele fouten en restdelen van programma’s verwijderd en hersteld waardoor uw apparaat weer soepeler en sneller kan werken. 
3: Om u te helpen met het opruimen van onnodige programma’s en onderdelen van programma’s die het funtioneren van uw apparaat verhinderen kunt u gebruik maken van cleaning tools. Een bekende (en gratis) tool waar u gebruik van kunt maken is CCleaner. Het programma is makkelijk gedownload en geinstalleerd en via de optie Gereedschap, kunt u ervoor kiezen om software die u niet meer gebruikt te deinstalleren en te verwijderen. 

 

Kies vandaag nog voor de beste bescherming

Beste Webhosting 2021