De 5 beste VPN verbindingen van 2021

VPN verbindingen worden steeds populairder en dat is geen toeval. Door gebruik te maken van een VPN verbinding kunt u zichzelf verzekeren van een uiterst hoge mate van anonimiteit, bescherming van uw privacy, u kunt toegang verkrijgen tot wereldwijde content die anders ontoegankelijk zou zijn, en nog veel meer. De kans bestaat echter dat u nog niet hebt gehoord, of dat u zich nog weinig hebt verdiept in deze programma’s waardoor het u aan kennis ontbreekt. Om deze reden hebben wij een verscheidenheid aan programma’s geanalyseerd en beoordeeld op hun kwaliteit. Deze programma’s hebben wij op deze pagina voor u op een rijtje van populariteit geplaatst met aanvullende informatie. Hierdoor zal het voor u gemakkelijk worden om een passend progamma te kiezen en een antwoord te krijgen op de vraag: “Wat is de beste VPN verbinding van 2021”. 

Laatst herzien: November 2020

– De hoogste mate van anonimiteit
– Toegang tot wereldwijde content
– Betrouwbare partners
– De beste deals en kortingen

 

Top 5 VPN verbindingen van dit moment

Beste keuze

Dit VPN programma wordt vaak door professionals gekozen en is in grote mate aanpasbaar. Ook voor privé gebruik wordt deze service hoog aangeraden

✓ Scoort erg goed op privacy mede vanwege zijn basis in Panama.
✓ Scoort hoog qua snelheid en mogelijkheden.
✓ Bevat een groot aantal servers wereldwijd waaronder servers in Nederland.

Hoogwaardige VPN aanbieder met vele pluspunten. Erg makkelijk in gebruik en scherpe aanbiedingen.

✓ Hoge dowsnloadsnelheden en soepel streamen
✓ Torrents en P2P
✓ Hoge mate van Privacy en No log
✓ 45 dagen geld terug garantie

Dit VPN programma biedt uitstekende service, is snel en betrouwbaar. Deze VPN provider heeft o.a. servers in Nederland hetgeen mogelijkheden als iDeal ondersteund.

✓ Uitstekende en betrouwbare klantenservice.
✓ Erg gemakkelijk en intuïtief in gebruik.
✓ Scoort goed op het gebied van snelheid.
✓ Houdt geen logboek gegevens bij.
✓ Zeer scherp geprijst!

Desondanks dat Surfshark bij ons op #4 staat, is dit programma door meerdere vergelijkers uitgeroepen tot een van de betere VPN programma’s van 2021.

✓ Hoogwaardig privacy beleid
✓ Extra features waaronder ad blocker en Multihop
✓ Zeer goed geprijsd op 2 jaarplan
✓ Beschikbaar voor alle grote platforms

Hoog kwalitatief en functioneel programma. Hotspot Shield biedt alles dat je zou mogen verwachten van een goede VPN verbinding.

✓ Ondersteunt Torrenting P2P.
✓ Hoge download snelheden en datacompressie.
✓ Erg mooi design en goed in gebruikersgemakt.
✓ Biedt bescherming tot aan 5 verschillende apparaten.
✓ Werkt met een zeer veilige AES-256 codering.

Hoogwaardig

Waarom heb ik een VPN nodig?

Surf je regelmatig online? Shop je online en maak je gebruik van internetbankieren? Maak je gebruik van Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en/ of gebruik je regelmatig e-mail? Download je torrents? Reis je wel eens en zou je graag websites bezoeken die je thuis bezoekt maar die in het buitenland niet beschikbaar zijn?? Als het antwoord op deze vragen ja is, dan is een VPN een van de betere investeringen die je kunt maken om jou annonimiteit en veiligheid op het internet te beschermen.

wat is een VPN verbinding en hoe kies ik de beste?

Een VPN verbinding kunt u in feite zien als een soort van tunnel die u gebruikt op het internet, zodat u anoniem gebruik kunt maken van het internet. Deze tunnel kunt alleen u gebruik van maken, en anderen kunnen niet zien wat u online doet. Dit biedt u een grote mate van anonimiteit en daarmee ook veiligheid. U beschermt uzelf namelijk voor mensen die zonder dat u zich daarvan bewust bent over uw schouder proberen mee te kijken.

Ok.. dus een VPN programma bied mij de mogelijkheid om anoniem gebruik  te maken van het internet. Maar, waar moet ik nu op letten bij de aanschaf van een goed VPN programma? Welke privacy normen zijn belangrijk om op te letten? Wat voor soort gecodeerde verbindingen bestaan er? En hoe kan ik garanderen dat mijn snelheid onaangetast blijft?

Op dit soort vragen en andere vragen zullen wij u op deze webpagina antwoord geven. Zodat u aan het eind van deze pagina over voldoende kennis beschikt om een bewuste keuze te maken welk VPN programma het beste bij u past.

Verschillende “VPN protocollen”

Er bestaan verschillende types van “VPN protocollen” waarmee uw gegevens via encryptie en decryptie beveiligd worden. Voorbeelden hiervan zijn:
– Open VPN: Dit is het meest aangeraden protocol en biedt de mogelijkheid tot het gebruik van AES-256 encryptie voor een bijna niet te kraken mate van beveiliging. Tevens wordt dit protocol door vrijwel elk platform ondersteund.
– SSTP: Ontwikkeld door Microsoft maar ook beschikbaar voor BSD en Linux apparaten. Dit protocol biedt een hoge mate van beveiliging.
– L2TP/ IPSec: De opvolger van het PPTP netwerk. Deze vorm van encryptie biedt ook hoge mate van bescherming.
– PPTP: Dit is het oudste protocol en wordt over het algemeen afgeraden. 

Aantal servers en snelheidvertraging.

Net als uw internetprovider, maakt een VPN provider gebruik van servers. Zoals u begrijpt kan een server een bepaalde hoeveelheid data verwerken. In het kort betekend dit dus, dat des te meer servers een VPN provider heeft, des te meer mensen en data het kan verwerken, en des te minder last u zult hebben van snelheidsvertraging en overige problemen.

Gelooft u echter niet altijd de aantallen servers, die worden benoemd door een VPN provider. Er zijn namelijk VPN providers die niet daadwerkelijk over hun eigen servers beschikken maar deze “leasen”van andere partijen.

Uw locatie en afstand van een server is ook van belang. Des te verder u verwijderd bent van een VPN server, des te meer vertraging uw verbinding op loopt. Om deze reden is het dan ook van belang dat uw VPN provider geografisch wijdverspreid is.

BIEDT EEN VPN BESCHERMING TEGEN MALWARE?

Nee, een VPN service kan u niet beschermen tegen schadelijke programma’s zoals virussen, ransomware of malware. Wel kan een VPN service u privacy en anonimiteit beiden, door uw internetverkeer te versleutelen. Dit veranderd echter niks aan de blootstelling van de risico’s die online bestaan.

Zorg er voor dat u uw gezonde verstand gebruikt op het moment dat u gebruik maakt van het internet. Maak bijvoorbeeld alleen gebruik van webpagina’s die beginnen met HTTPS en die een versleutel icoon hebben. Vul geen formulieren in op websites die niet te vertrouwen zijn, en wees verstandig met e-mails en aanbiedingen die u opent. Voor extra veiligheid raden wij aan om gebruik te maken van een goed antivirus programma zoals Bitdefender.

Een gratis VPN komt altijd met nadelen

Net als bij antivirus programma’s, bieden de ontwikkelaars van VPN services ook gratis VPN services aan. Ons advies is echter om te kiezen voor een betaalde versie. Een VPN verbinding hoeft niet heel duur te zijn, maar dat extra beetje die je er wel voor betaald kan een groot verschil maken.

Gratis versies van VPN programma’s komen met een verscheidenheid aan nadelen. Zo kan het zijn dat je wordt lastig gevallen door advertenties (een manier hoe de VPN service toch inkomen kan genereren). Andere nadelen zijn beperkingen die je worden opgelegd, zoals de beperkte keuze van servers die je wereldwijd kunt kiezen (waarbij soms maar standaard 1 keuze mogelijk is), de beperking van bandbreedte of snelheid. Ook ontbreekt een killswitch regelmatig bij de gratis versies hetgeen uw privacy in gevaar kan brengen.

Als u wilt genieten van volledige bescherming van uw annonimiteit, een wereldwijd servernetwerk met daarbijbehorende mogelijkheden en de hoogste veiligheid met torrents websites dan raden wij u aan om voor een betaalde VPN versie te kiezen.

Het belang van een killswitch

De aangeraden VPN programma’s komen normaal gesproken met een killswitch functie. Soms moet je deze wel handmatig aanzetten. Een killswitch biedt extra veiligheid bij het voorkomen van een lek.

Op het moment dat wegens een onverwachte reden je VPN service ineens tijdelijk ophoudt, wordt door middel van een killswitch al je internet verkeer stop gezet. Dit voorkomt dat je gegevens zichtbaar worden door het wegvallen van je VPN encryptie.

Klantenservice

Net als bij het gebruik van een antivirus programma, bij de aanschaf van elektrische apparaten, uw auto of een huis. Een aanbieder van een product die naast een goed product ook een goede klantenservice biedt heeft altijd de voorkeur.

Niks is zo frustrerend als vastlopen met uw pas aangeschafte product en er dan ook achter komen dat u geen ondersteuning van de service provider kunt verwachten.

Let erop dat uw VPN service goed staat aangeschreven op het gebied van klantvriendelijkheid en bereikbaarheid. Een VPN provider die o.a. hoog scoort op het gebied van klantvriendelijkheid is UltraVPN

Privacy en nul logboekregistratie

Iedere keer dat u gebruik maakt van het internet stuurt u vanuit uw eigen IP adres een verzoek naar een internet server. Deze geeft u hierop een antwoord waardoor uw website werkt zoals u het graag wilt. Al deze activiteit wordt opgeslagen en bijgehouden hetgeen uw privacy in gevaar kan brengen.

De bedoeling van een VPN verbinding, is dat deze gegevens niet zichtbaar zijn voor 3e partijen middels encryptie van uw gegevens. Het meest betrouwbare orivacy beleid die gevoerd kan worden is een nul logboekregistratie. Via deze vorm van Privacy beheer wordt er door uw VPN provider geen enkele vorm van data opgeslagen.

Er zijn echter VPN providers die uw gegevens alsnog delen met andere 3e partijen. Op het moment dat dit gebeurt, staan uw gegevens alsnog bloot aan de risico’s van manipulatie, het risico om te worden afgeluisterd of opgeslagen.

Ook de locatie van uw VPN provider kan invloed hebben op de garanties van uw privacy. Landen als Panama en Nederland hechten bv. meer waarde aan het beschermen van de privacy van een individu in vergelijking met landen als de VS, China of Rusland.

Torrents en P2P mogelijkheden

Een misverstand die nog altijd bestaat is dat het in Nederland nog altijd legaal zou zijn om gebruik te maken van Torrents websites. Dit is helaas sinds 2014 al niet meer zo en Autoriteit Persoonsgegevens heeft toestemming gegeven om IP adressen van torrentgebruikers te identificeren en mensen te beboeten voor het gebruik hiervan.

Als u gebruik maakt van torrents websites en graag dingen download, dan is een VPN service hoog aangeraden. Helaas is niet elke VPN server even betrouwbaar in het volledig beschermen van uw privacy (door informatie te lekken). Daarnaast wordt torrenting niet door elke VPN service ondersteund.

Bij het maken van een geschikte keuze voor een VPN provider met een betrouwbare Torrents/ P2P ondersteuning moet u de volgende zaken in de gaten houden:
– Veiligheid en servers: Een VPN provider die zijn eigen servers heeft en die niet bekend staat informatie te lekken is de veiligste keuze om voor te gaan.
– Logboek: Let er ook op dat uw VPN provider geen logboek gegevens bij houdt waardoor uw informatie niet wordt opgeslagen en dus ook niet kan worden gedeeld met 3e partijen.
– Bandbreedte en snelheid: Kies voor een VPN provider die geen limiet stelt aan uw datagebruik, en let erop voor een VPN te kiezen die geen merkbare vertraging veroorzaakt.
– Gedeelde IP: De voorkeur gaat uit naar een VPN provider die gebruik maakt van gedeelde IP adressen, waarbij vele mensen gebruik maken van hetzelfde IP adres. Dit biedt extra lagen van bescherming waardoor het extra moeilijk is om uw gegevens te kunnen traceren.

Een programma die hoog kwalitatieve privacybescherming, en de mogelijkheid voor Torrents en P2P biedt is NordVPN

Betalingsmogelijkheden waaronder Ideal?

Als u veel gebruik maakt van de betalingsmogelijkheden via iDeal dan is het verstandig om erop te letten dat uw VPN provider dit ondersteund. iDeal is namelijk welbekend voor betalingen binnen Nederland, echter maken mensen in het buitenland weinig of geen gebruik van dit programma.

Kies voor een VPN aanbieder die servers in Nederland heeft als u het belangrijk vind om uw betalingsverkeer door uw VPN provider te laten beveiligen.

Klaar om te starten

Door bovenstaande informatie in acht te nemen, zult u bereid zijn om een bewustere keuze te maken welke VPN service bij u past. 

We willen u er alsnog graag op wijze, dat het voor uw volledige bescherming en veiligheid wordt aangeraden om gebruik te maken van een degelijk antivirus programma. Kijk hier voor onze top 5 van de beste antivirusprogramma’s van 2021. 

Snelle blik op enkele features van groot belang

No log

+/-

Beveiligt meerdere apparaten

Max. 6 apparaten

Max. 7 apparaten

Max. 3 apparaten

Onbeperkt

Max. 5 apparaten

Streaming

Torrenting

Servers

+-5400 in 61 landen

+-6200 in 89 landen

+- 130 in 58 landen

+-1040 in 61 landen

+-3200 in 70 landen

Prijs

€ 3,17 (3 jaar plan)

€ 2,45 (3 jaar plan)

€ 3,75 (1 jaar plan)

€ 1,79 (2 jaar plan)

€ 7,99 (1 jaar plan)

Het beste VPN programma van 2021

NordVPN is een hoogwaardige programma en een uitstekende keuze voor optimale privacy, toegang tot wereldwijde content en gebruikersgemak

Zie hieronder onze overige Software producten en geniet van de hoogste kortingen

Beste Antivirus Programma

Kies vandaag nog voor de beste bescherming tegen schadelijke Malware

Beste VPN verbinding

Geniet van complete anonimiteit en krijg toegang tot anderzijds ontoegankelijke content.

Beste Webhosting Providers

Start vandaag met het maken van uw eigen website met hulp van de beste Hosting Service

Disclaimer

SoftwareCompare is geen aanbieder van antivirus-, hosting- of VPN-services. Wij hebben geen controle over websites van derden en uw gebruik van een website van een derde partij kan worden beheerst door zijn eigen algemene voorwaarden.

We streven ernaar om ervoor te zorgen dat de informatie op onze website up-to-date en correct is, maar we kunnen niet garanderen dat deze altijd in alle gevallen correct zal zijn. SoftwareCompare is een website voor vergelijking en analyse die wordt gefinancierd door middel van advertenties. We gebruiken links die ons een financiële compensatie bieden voor het sturen naar de sites van onze partners. “Onze score” is gebaseerd op onze mening en kan aan verandering onderhevig zijn.

Factoren met invloed omvatten de prestaties van antivirustests, de bescherming die ze bieden, hun gebruiksgemak, hun algemeen belang voor de consument en de succespercentages.

Heb jij je digitale leven al veilig gesteld?

Vind vandaag nog de beste beveiliging die er te bieden is.