Vergelijk de 5 Meest Populaire Webhosting Providers van 2021.

Het internet is een markt die niet slechts groeit, maar die explosief toeneemt. Elk jaar komen er meer websites, webshops, en een ongelofelijke hoeveelheid aan data online erbij. Ook u, kunt onderdeel uitmaken van deze groei door uw eigen website op te zetten. Met dank aan de vele Webhost Providers, is het maken van een eigen website nog nooit zo makkelijk geweest. Een keuze maken voor een passende Webhost Provider aan de andere kant, is een keuze die u weloverwogen moet maken. Graag willen wij u helpen bij het maken van deze keuze.
Door deze pagina door te nemen, zult u worden voorzien van uitgebreide informatie betreffende Webhost Providers en wat deze behoren te doen. Tevens hebben wij een handige top 5 opgesteld van webhosting providers die het meest populair zijn/ de meeste gebruikers hebben. Hierdoor zal het maken van een passende keuze met een enkele muisklik gemaakt kunnen worden. 

Top 5 Meest Populaire Webhosting Providers

#1

Positief

– Prijswinnende 24/7 klantenservice beschikbaar.
– 99.99 Uptime en servers over de hele wereld.
– Hoge mate van beveiliging en automatische backups
– Erg makkelijk in gebruik en ruime groeimogelijkheden beschikbaar.
– Leidinggevend in de Hosting industrie.
– Aantrekkelijke mogelijkheden voor Resellers.
– Aangeraden door WordPress.

Negatief
– Prijziger dan sommige concurenten.
– Let op hoge hernieuwingskosten. 

#2

Positief
– Onbeperkte bandbreedte en schijfruimte.
– Gratis Domein migratie.
– 99.9 Uptime.
– Betrouwbare en goed bereikbare klantenservice.
– 45 dagen niet goed geld terug garantie en goed geprijsd. 

Negatief
– Minder sterk in VPS en Dedicated hosting.
– Servers staan alleen in de VS.
– Let op hogere hernieuwingskosten. 

#3

Positief
– Erg goedkoop, vooral op de 4 jaar plannen. 
– Goede klantenservice.
– Hoge Uptime gegarandeerd. 
– Biedt zowel Shared hosting, VPS en Cloud hosting.
– Snelle laadtijden.

Negatief
– Geen traditioneel cPanel (maar wel een makkelijk te gebruiken control panel). 

#4

 

Positief
– Aangeraden door WordPress developers.
– Goedkoper dan andere WordPress Hosting Providers.
– Gratis Domein naam (voor het 1e jaar)
– Ongelimiteerde bandbreedte (behalve bij het goedkoopste plan).

Negatief
– Domein migratie kost veel geld!
– Let op hogere hernieuwingskosten. 

#5

Positief
– Gedeelde, VPS, Dedicated en reseller-opties.
– Hoge laadsnelheid en servers in de VS, Europa en Azië.
– Geweldige klantenservice en eenvoudig geld-terug beleid als u niet tevreden bent.

Negatief
– 1 gratis websitemigratie op gedeelde hostingplannen

Een keuze maken voor een Webhosting Provider. 

U zult er in eerste instantie misschien niet over nagedacht hebben, maar voor het beheren van uw eigen website, zult u de hulp nodig hebben van een Webhosting Provider. Gelukkig is er een ruim aanbod aan keuze die u kunt maken voor een passende Webhosting Provider. Echter zoals bij het maken van elke keuze (of u nu een auto wilt kopen, een goed antivirus programma, of een passende Webhosting Provider), is het belangrijk dat u goed op de hoogte bent en een weloverwogen keuze kunt maken.

Stelt u zichzelf bij het maken van deze keuze eerst de volgende vragen.

Wat is het doel van mijn website? Wil ik één of meerdere websites beheren? Hoeveel internetverkeer verwacht ik te ontvangen? Wat voor verschillende soorten Webhosting diensten bestaan er? Wat is mijn budget en hoeveel ben ik bereid te betalen voor kwaliteit? Heeft u al bestaande websites?

Leest u gelieve verder door deze pagina heen, en vind antwoord op deze en meerdere vragen. Daarnaast verwijzen wij u graag door naar onze top 5 van de meest populaire webhosting providers, zodat u met een goed gevoel een keuze kunt maken.

Wat is Webhosting?

Webhosting verwijst naar de diensten die u worden aangeboden om een website te kunnen opzetten en beheren. Zonder een Webhost Provider is het niet mogelijk om uw eigen website op te zetten, tenzij u in beschikking bent van uw eigen uitgebreide servernetwerk en technische know how, hetgeen u in staat stelt om een website online te hebben.

Een Webhosting Provider biedt u dus de mogelijkheid om een website te maken en te beheren. Dit doen zij door u ruimte te bieden in de virtuele wereld van het internet. Zoals u misschien weet, bestaat het internet uit een gigantische hoeveelheid servers die met elkaar in verbinding staan en communiceren. Webhosting Providers beheren servers die hier onderdeel van uitmaken, en bieden u de mogelijkheid om deze servers (of een gedeelte daarvan) te huren. Naast het bieden van uw eigen virtuele ruimte, zijn er nog enkele zaken die u van uw Webhosting Provider mag verwachten:

– Technische ondersteuning: Naast servers waarop uw website wordt opgeslagen, biedt een Webhosting Provider ook technische ondersteuning. Dit onderdeel is een van de belangrijke punten waarop een Webhosting Provider wordt beoordeeld. Een goede technische ondersteuning kan u veel hoofdpijn besparen, op het moment dat u tegen problemen aan loopt.
– Een website builder: Natuurlijk zult u moeten worden voorzien van de tools om uw website daadwerkelijk te kunnen maken. De tijd dat alleen back-end codering experts websites konden maken, is dankzij deze programma’s verleden tijd. Met deze programma’s kan iedereen vandaag de dag leren om zijn eigen website te maken. Er bestaat een grote verscheidenheid aan website builders waarvan WordPress het meest gebruikte programma is. Over deze programma’s zult u later op de pagina meer lezen.
– FTP Access: Dit heeft u nodig om als het ware een portaal te creeren tussen uw eigen computer en de server van de Webhost Provider. Via deze tunnel kunt u uw bestanden uploaden en plaatsen op uw website en vice versa.
– SSL certificering: Hierover staat verder onder aan de pagina meer geschreven.
– Email accounts en domein accounts: Een domein naam is een andere woord voor uw website (www.uwdomein.nl). Een Webhosting Provider stelt u in staat om uw eigen domein te kunnen beheren. Naast het beheren van uw eigen domein, is het goed als u ook een daaraan gekoppeld email account kunt aanmaken. Vooral wanneer u voor professionaliteit gaat, zal het hebben van een account gekoppeld aan uw eigen domein, zijn meerwaarde hebben. Denk bv. aan uwemail@uwdomein.nl.

Verschillende type Webhosting opties

Voordat u aan de slag gaat met uw website, is het goed om een doel voor ogen te hebben. Afhankelijk van dat doel zult u een keuze moeten maken hoe uitgebreid en kwalitatief sterk de service moet zijn die uw website online houdt.

U kunt zich voorstellen dat een social community pagina die bezocht wordt door >100.000 leden op maandelijkse basis, die allen informatie en bestanden met elkaar delen, veel meer vermogen behoeft om online te blijven dan een website van een hobbyist voor tulpen die slechts informatie geeft aan enkele honderden bezoekers per maand.

Het verschil tussen deze twee websites ligt vooral in de data die de websites moeten kunnen verwerken en de ruimte/ servers die daarvoor nodig zijn.

Afhankelijk van de grote en het vermogen waar u naar op zoek bent, zult u de keuze kunnen maken uit de volgende treden in verschillende type diensten:
– Gedeelde webhosting/ Shared webhosting.
– VPS (Virtual Private Server) webhosting.
– Cloud webhosting.
– Toegewijde webhosting/ Dedicated webhosting.

Zie onderstaan meer informatie voor elk specifieke type model.

Gedeelde webhosting/ shared webhosting

De eerste trede in het mogelijke aanbod is gedeelde webhosting, ook wel shared webhosting genoemd.

Bij dit type model ‘deelt’ u een server van een webhost. De server die beschikbaar wordt gesteld, zal dus de websites van meerdere webeigenaren, waaronder die van u, opslaan en verwerken. Dit is de goedkoopste optie waar u voor kunt kiezen. Op het moment dat u net begint met het maken van een website en nog niet heel veel vermogen nodig heeft, is dit wel een prima manier om te starten.

Denk er wel aan, dat de activiteit van anderen u ook kan beïnvloeden. Denkt u bijvoorbeeld aan luidruchtige buren die vlak naast u zitten en uw rust en welzijn kunnen verstoren.

Op het moment dat uw server zijn verwerkingsvermogen moet verspreiden over meerdere websites, kunt u dit merken aan de kwaliteit. Vooral wanneer andere websites bv. op piekmomenten erg veel data te verwerken krijgen, of zelfs volledig crashen, kan dat de bereikbaarheid en werkzaamheid van uw website beïnvloeden. Voor eenieder die dus graag wat meer eigen ruimte en stabiliteit willen hebben, raden wij aan om voor het volgende type model te gaan namelijk VPS.

VPS (Virtual Private Server) Webhosting

De volgende trede die u kunt beklimmen, is de trede van VPS webhosting.

Wanneer u kiest voor de service van VPS webhosting, dan huurt u in feite ook een onderdeel van een server. Echter is het stuk ruimte die u daarbij ontvangt een stuk meer privé. U deelt de ruimte met minder andere websitebeheerders, en u zult ook minder last hebben van de activiteit die anderen daarop gaande hebben. Dit komt de betrouwbaarheid en kwaliteit van uw verbinding zeker ten goede.

Als u dus van plan bent om uw website over tulpen uit te breiden naar een officiële webshop waarbij u meer bezoekers zult verwachten, kan een volgende logische stap een VPS service zijn.

Cloud Webhosting

Dit type webhosting is momenteel in opkomst en wint snel aan terrein en populariteit. Cloud webhosting is zoals de naam het omschrijft een vorm van webhosting waarbij uw informatie op meerdere servers staat opgeslagen die samen een “cloud” vormen. U kunt zich voorstellen dat dit meerdere voordelen met zich mee brengt.

Zo brengt een cloud als voordeel met zich mee, dat het meer stabiliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit biedt omdat het werkt met meerdere servers. Als er dus iets voorvalt met een server, dan heeft dit geen invloed op uw gegevens omdat het in de gedeelde cloud nog altijd beschikbaar is.

Als u wilt opschalen van een VPS service maar nog niet toe bent aan een server voor u geheel alleen, en ook niet de daarbij komende kosten en verplichtingen wilt dragen, dan biedt de optie voor Cloud Webhosting u de perfecte tussenstop.

Toegewijde Webhosting

Als eindstation in de mogelijke groeitreden die u kunt doorlopen bestaat er toegewijde webhosting/ dedicated webhosting. Deze vorm van hosting biedt u zeer veel vermogen, ruimte en vrijheid. Bij toegewijde webhosting huurt u namelijk niet slechts een onderdeel van een server, echter een gehele server voor uzelf. Deze optie zal een gemiddelde website beheerder niet nodig hebben. Pas wanneer uw website erg veel vermogen vereist, zoals een zeer grote webshop of andere websites die erg veel bezoekers en data verwerken, zal deze behoefte bestaan. 

Als huurder van deze server heeft u dus erg veel vermogen en opslagcapacitet tot uw beschikking. Daarnaast geeft het u ook de vrijheid om de server zo in te delen als u zelf graag wilt. Aan de andere kant valt de technische verantwoording en onderhoudt vaak ook bij uw lasten. 

 

Betaalde of gratis Webhosting?

Op deze vraag kunnen we kort antwoord geven. Kies voor een betaalde Webhostig Provider als u van plan bent om serieus aan de slag te gaan. Gelukkig kunt u voor een paar euro per maand al aan de slag met een plan gebaseerd op Shared webhosting. Deze paar euro’s per maand zijn het verschil ook zeker waard.

Een gratis webhosting service moet namelijk toch op een bepaalde manier zijn inkomsten genereren en kosten besparen. U kunt zich voorstellen dat het onderhouden van een uitgebreid servernetwerk, het huren van ruimte waar deze geplaatst zijn, het betalen van technisch personeel enz. veel geld kosten. Zoiets als een “gratis” webhosting service is dus niet levensvatbaar zonder een hoop nadelen. Hieronder zullen we deze nadelen opsommen voor u:

– Ongewenste Reclame: Zoals benoemd maakt een webhosting bedrijf vele kosten. Via een normale betaalde service worden deze kosten gedekt, echter wanneer de service “gratis” is, zal een webhosting provider toch proberen om inkomen te genereren hetgeen vaak middels reclame gedaan wordt. 
– Ontbreken van een eigen domein naam: Een gratis webhosting provider biedt u wel de mogelijkheid om een website aan te maken, maar doet dat over het algemeen onder hun noemer. Bv. www.uwdomein.webhostprovider.com. U zult vast begrijpen dat dit niet professioneel overkomt en dat deze situatie niet wenselijk is wanneer u serieus aan de slag wilt met uw eigen website. 
– Ontbreken van technische ondersteuning: Technische ondersteuning is een andere grote kostenpost van een webhosting bedrijf. Op deze kosten zal dan ook als eerste bespaart worden wanneer u een gratis webhosting service gebruikt. Een degelijke technische ondersteuning is onmisbaar en ook hier zult u graag een paar euro’s per maand voor willen betalen. 
– Gelimiteerde bandbreedte en opslagruimte: Naast bovengenoemde nadelen, zult u ook beperkt worden in uw data en snelheid. “A”service zult u via een gratis webhosting service niet ontvangen.

Voor het daadwerkelijk beheren van een serieuze website, zult u door bovengenoemde zaken ernstig worden beperkt. Ons advies blijft in deze dan ook om direct te kiezen voor een betaalde service. 

Bandbreedte en schijfruimte

Naast het inschatten van wat voor soort type webhosting service u gebruik zult maken (gedeelde service, VPS, Cloud, Dedicated), zult u ook een inschatting moeten maken van de hoeveelheid bandbreedte en schijfruimte die u ongeveer nodig zult hebben. 

Bandbreedte is de hoeveelheid data die in een bepaald tijdsbestek kan worden geupload of gedownload vanaf uw pagina. Schijfruimte verwijst naar de totale opslagcapaciteit die u ter beschikking heeft voor uw website(s). Zodra dit limiet wordt overschreden, zult u dit gaan merken aan de betrouwbaarheid van uw verbinding en uw snelheid. Zorg er dus voor dat u altijd voldoende bandbreedte en schijfruimte ter beschikking heeft. 

Let op! Hoewel er Webhosting Providers zijn die u onbeperkte bandbreedte en schijfruimte bieden, is deze “ongelimiteerde limiet” vaak wel aan voorwaarden verbonden.

Laadtijd van uw website

Laadtijd van uw website is belangrijk voor zowel de bezoeker van uw website, maar ook is het een belangrijk onderdeel in het algoritme van zoekmachines zoals Google. 

Voor directe klanten/ bezoekers is het van belang dat uw website snel in zijn geheel wordt geladen en ter beschikking is. Wat gaat er door uw gedachten op het moment dat u een website wilt laden, en dit proces erg veel tijd in beslag neemt? Grote kans dat u binnen een bepaalde tijd (meestal is dit een proces van enkele seconden), ervoor kiest om de website te verlaten en uw informatie of product ergens anders vandaan te halen. Ditzelfde gebeurt met elk ander persoon die deze ervaring met uw website heeft. Een trage laadtijd kan een groot verschil maken in het aantal bezoekers die uw website bezoeken en er daadwerkelijk gebruik van maken. 
Zoekmachines hebben in hun algoritme ook de laadtijd van een website verwerkt. Naast populariteit, zoektermen en andere zaken, is de laadtijd van uw website een onderdeel waarmee de relevantie van uw pagina wordt bepaald. Als uw laadtijd slecht is in vergelijking met die van anderen, zal dit resulteren in een lagere positie. Wanneer u het dus vooral moet hebben van bezoekers die vooral via zoekmachines bij uw website terecht koment, doet u er goed aan om een zo goed mogelijke laadtijd te hebben. 

Uptime

“Uptime” verwijst naar de tijd dat de server van de Webhost Provider waar uw website op staat opgeslagen gegarandeerd actief is. Een inactieve server betekend natuurlijk ook een inactieve website. Op het moment dat u weinig klanten te woord zult staan en slechts weinige bezoekers per maand heeft zal dit niet direct problemen opleveren. Echter op het moment dat uw website hoogfrequent wordt bezocht, wilt u deze “downtime” tot een absoluut minimum beperken. 

Wij raden aan om voor een webhosting provider te kiezen die een Uptime van minimaal 99.9% garandeerd. Als dit niet het geval is raden wij deze host af. Om u een idee te geven waarom zulke kleine cijfers al een wezenlijk verschil kunnen maken, willen wij verwijzen naar het onderstaande voorbeeld. 

– Uptime van 99.9%: 8,8 uur per jaar/ 0.72 uur per maand/ 0.17 uur per week en 1.44 minuten per dag.
– Uptime van 99%: 3.65 dagen per jaar/ 7.2 uur per maand/ 1.7 uur per week/ 14.4 minuten per dag..
– Uptime van 98%: 7.3 dagen per jaar/ 14.4 uren per maand/ 3.4 uur per week/ 28.8 minuten per dag!

Gratis domein migratie

Wanneer u pas van start wilt gaan en uw eerste website nog geen officieel feit is, zal domein migratie niet op u van toepassing zijn. Domein migratie verwijst namelijk naar het overplaatsen van een domein van de ene naar de andere webhosting provider. Met andere woorden, u maakt gebruik van webhosting provider A en hebt via hen www.uwdomein.nl aangemaakt. Op het moment dat u bv. 1 of meerdere jaren later gebruik wilt maken van webhosting provider B, bent u genoodzaakt om deze website over te plaatsen naar hun servers. Dit proces heet domein migratie. 

Als u zelf technisch voldoende onderbouwt bent, bent u misschien in staat om dit op eigen initiatief te migreren. Fouten zijn echter snel gemaakt hetgeen de functionaliteit van uw website niet ten goede zal komen. Het wordt dan ook aangeraden om deze website migratie over te laten aan de technische experts van uw webhosting provider. Bij het maken van een keuze voor uw nieuwe webhosting provider raden wij in dit geval aan om te kiezen voor een webhosting provider die dit gratis voor u doet. Er zijn namelijk webhosting providers die hier erg hoge bedragen voor vragen, hetgeen u veel geld kan kosten als u meerdere websites beheert. 

Let er ook op dat sommige webhosting providers deze service gratis aanbieden maar dit soms maar voor een beperkte tijd doen (bv. de eerste 30 dagen). Maak dus direct werk van de migratie van de websites, die u graag online wilt houden. 

WordPress en andere website builders.

Dus naast de services en virtuele ruimte op een server die u wordt aangeboden, zult u ook tools nodig hebben om daadwerkelijk een website op te bouwen. Om dit te kunnen doen bestaat vandaag de dag een verscheidenheid aan website building platforms waarmee u aan de slag kunt. Deze website builders maken het mogelijk om zonder uitgebreide technische kunde en verstand van codetaal, toch een mooie website te kunnen maken. 

De grootste website builder die bestaat is WordPress. Maar liefst zo een 27% van het totale internet werkt via deze software, dat is gigantisch! Echter zoals u uit de cijfers kunt aflezen is WordPress niet de enige en bestaan er nog vele andere website builders die u worden aangeboden. Andere bekende website builders waar u misschien wel eens van gehoord heeft zijn Squarespace, Site123, Weebly, Wix, en die lijst gaat nog wel even door. 

Hoewel WordPress de grootste is, hoeft die niet perse de beste te zijn en andere programma’s werken soms zelfs nog wat makkelijker. WordPress is redelijk technisch voor de beginner (hoewel er plugins bestaan die de functionaliteit drastisch vergemakkelijken). 

Een ding waar u rekening mee moet houden als u aan de slag gaat met een andere website builder dan WordPress, is de mogelijkheid dat u deze website wel kunt integreren in WordPress. Met andere woorden… Als u ooit beslist om van Webhost Provider te switchen, waarbij u ook van website builder A naar WordPress zou switchen, werkt uw website dan nog wel? Mocht dit op u van toepassing zijn, verdiept u zich hier dan eerst in voordat u een switch maakt waarbij u de bruikbaarheid van uw website verliest. 

Aantal Domein/ subdomein namen

Deze optie is vaak redelijk in het oog springend en opschalen van het ene pakket naar een ander is vaak niet al te lastig. Elke Webhosting Provider biedt in het algemeen meerdere verschillende opties aan waarbij het instap pakket meestal de mogelijk heid biedt om één domein te beheren. Om van start te gaan is dit over het algemeen prima, op deze manier kunt u uw vaardigheden en de mogelijkheden van de website builder uitproberen en verbeteren. Zodra u eraan toe bent om meerdere websites te gaan beheren kunt u ervoor kiezen om op te schalen naar een hoger pakket. 

Kosten en Verlengingskosten

Uzelf aanmelden bij een hosting service is vaak gedaan met enkele muisklikken, en de software wordt over het algemeen zonder probleem geïnstalleerd. Ook zijn de instapkosten vaak erg aantrekkelijk en voor de prijs hoeft u het in eerste instantie ook niet te laten. 

Let u er wel op, dat de prijs die u aangeboden ziet staan, over het algemeen niet het standaard tarrief is. Op het moment dat uw eerste abonnement periode (meestal 1 tot 3 jaar) is afgelopen, zult u wel de volledige prijs betalen voor de service. Schrik er niet van als deze een stuk hoger is dan de prijs die u de eerste keer betaald heeft. 

Hoewel dit standaard procedure is, is het wel goed om vooraf te bepalen hoeveel u bereid bent om in zijn totaliteit te betalen voor de service die u ontvangt. 

SSL certificaat

Oftwel de cryptografische beveiliging waarmee uw website beveiligd is en vertrouwd overkomt. Dit certificaat wordt door de hoger aangeschreven webhost providers standaard inbegrepen in uw domein naam. Maar dit is niet het geval voor alle webhost providers. Kies voor een webhosting provider die dit beveiligingscertificaat niet in rekening brengt. 

U herkent een pagina die beveiligd is met een SSL certificaat aan het vergrendel symbool die zichtbaar is in uw adres balk. Ook beginnen deze pagina’s met het extra veilige https protocol. De reden dat het zo belangrijk is dat u deze veiligheid standaard in uw website codeert, is omdat websites die niet betrouwbaar over komen potentieel veel bezoekers zullen verliezen. Niet slechts omdat de bezoeker hetzelf opmerkt, maar veel browsers waarschuwen u ook wanneer een website deze beveiliging niet heeft.

Vooral op websites waarbij gevoelige informatie, zoals betalingsgegevens of persoonlijke gegevens worden ingevoerd, is deze SSL certificering onmisbaar.

Solid State Drive servers

De infrastructuur die een webhosting provider gebruikt, geeft u inzicht in de kwaliteit die men aanbiedt. Een makkelijke manier om dit te beoordelen is door na te gaan of uw webhosting provider gebruik maakt van het nieuwere type SSD servers. 

In vergelijking tot hun voorgangers, de HDD (ofwel Hard Disc Drive) servers, bieden SSD servers een degelijk verschil in kwaliteit. Als een webhosting provider voorzien is van SSD servers is dat over het algemeen een goed teken die wijst op een nieuwer en kwalitatief beter servernetwerk.

Technische ondersteuning

Naast een perfecte uptime en een hoge laadsnelheid, is de technische ondersteuning die beschikbaar is bij uw webhost een belangrijk onderdeel die een goede webhosting service maakt of breekt. 

Het maken en online houden van een website, is een ingewikkeld proces die niet altijd zichtbaar is aan de voorkant van uw computerscherm. Achter de schermen gebeurt er heel veel, waarbij soms het een of ander fout kan gaan. Het hebben van een technische ondersteuning die 24/7 bereikbaar is, en waar u binnen een kort tijdsbestek antwoord en hulp krijgt bij de problemen die u ondervind, is goud waard. 

Verzekert u zich er voor aanschaf van uw abonnement van, dat de webhost waarmee u in zee gaat, goed staat aangeschreven op het gebied van klantenservice en technische ondersteuning. Een webhost die hier prijzen voor gewonnen heeft is de webhosting service van Siteground. 

Klaar om een keuze te maken

Als u zich bovenstaande informatie eigen hebt gemaakt achten wij u bovengemiddeld goed in staat om een bewuste keuze te maken. Welke webhosting provider het beste is voor uw specifieke doeleinden zult u nu veel beter begrijpen. Om u van verder gemak te voorzien in het proces voor het maken van een juiste keuze hebben wij een specifieke top 5 opgesteld. 

Voor verdere vragen willen wij u graag verwijzen naar onze contactpagina. Daar kunt u contactinformatie vinden, zodat u overige vragen kunt stellen die tot dusver onbeantwoord zijn gebleven. 

 

Nadere toelichting top 5

Zie hieronder de Webhosting Providers die in onze top 5 benoemd staan nader toegelicht en kies diegene , die het beste bij u past!

Hosting Provider 

StartUp  

Aanbieding $ 3,95 per maand
Let op, normale prijs $ 11,95 per maand

Voor en nadelen

Positief
– Prijswinnende 24/7 klantenservice beschikbaar.
– 99.99 Uptime en servers over de hele wereld.
– Hoge mate van beveiliging en automatische backups
– Erg makkelijk in gebruik en ruime groeimogelijkheden beschikbaar.
– Leidinggevend in de Hosting industrie.
– Aantrekkelijke mogelijkheden voor Resellers.
– Aangeraden door WordPress.

Negatief
– Prijziger dan sommige concurenten.
– Let op hoge hernieuwingskosten. 

Verschillende opties

GrowBig

Aanbieding $ 5,95 per maand
Let op, normale prijs $ 19,95 per maand

Ga naar de Website

GoGeek

Aanbieding $ 5,95 per maand
Let op, normale prijs $ 19,95 per maand

Nadere toelichting

SiteGround Webhosting is de toonaangevende Hosting Provider die beschikbaar is op de markt. Dat is ook duidelijk te merken aan de kwaliteit van service die u ontvangt, en de software waarmee u voorzien wordt.

Met vele opties die uw digitale leven vergemakkelijken en verbeteren zoals Cloudflare CDN, toegang tot MySQL, hoge kwaliteit SSD servers en een hoogwaardige technische klantenondersteunig die als beste in de hosting industrie staat aangeschreven. Wanneer u kiest voor Hosting met SiteGround, kiest u gegarandeerd voor kwaliteit.

Wel zijn de pakketten die SiteGround aanbiedt gekoppeld aan gelimiteerde bandbreedte. Opschalen van het ene naar het andere pakket (of zelfs van shared naar VPS of Cloud) kan echter worden gedaan met het grootste gemak. Daarnaast biedt SiteGround als een van de weinige Webhosting Providers een erg goed ontwikkelde Cloud Webhosting optie. Vele webhosting providers die ongelimiteerde bandbreedte bieden, zullen dit wel doen volgens regels die staan opgesteld in de kleine lettertjes. Hierdoor is uw unlimited vaak toch nog wel limited.

SiteGround zijn pakketten zijn duurder dan die van de gemiddelde concurent. Denk bv. aa de budget Webhosting Providers zoals HostGator en BlueHost. Voor deze hogere kostprijs wordt u wel degelijk gecompenseerd in kwaliteit van product en service! Vooral wanneer u serieus gebruikt maakt van het internet, raden wij u aan om voor de kwaliteit van SiteGround webhosting te kiezen.

SiteGround heeft hoogwaardige SSD servers over de hele wereld en biedt een hoge mate van veiligheid en kwaliteit aan zijn gebruikers.

 

Hosting Provider

Hatchling Plan 

 • Eén Website
 • One Click Installatie
 • Onbeperkte Bandbreedte
 • Gratis SSL Certificaat 

Aanbieding $2,75 p.m (60% korting)

Voor en nadelen

Positief
– Onbeperkte bandbreedte en schijfruimte.
– Gratis Domein migratie.
– 99.9 Uptime.
– Betrouwbare en goed bereikbare klantenservice.
– 45 dagen niet goed geld terug garantie en goed geprijsd. 

Negatief
– Minder sterk in VPS en Dedicated hosting.
– Servers staan alleen in de VS.
– Let op hogere hernieuwingskosten. 

Verschillende opties

Baby Plan

 • Onbeperkt aantal websites
 • One Click Installatie
 • Onbeperkte Bandbreedte
 • Gratis SSL Certificaat 

  Aanbieding $3,95 per maand (60% korting)

  Ga naar de Website

  Business Plan 

  • Onbeperkt aantal websites
  • One click installatie
  • Onbeperkte Bandbreedte
  • Gratis SSL Certificaat 
  • Gratis Upgrade naar positief SSL 
  • Gratis Dedicated IP
  • Gratis SEO Tools 

   Aanbieding $5,95 per maand (60% korting)

   Nadere toelichting

   HostGator heeft een betrouwbare naam weten te bemachtigen en heeft net als de bovengenoemde 2 webhosts een groot aandeel in de markt van Hosting Providers. HostGator biedt een goede kwaliteit service voor een erg vriendelijke prijs waarbij u voor 3 jaar lang van een goede korting kunt genieten.

   Hostgator biedt een erg goede C-panel en vele Freebees waaronder 150,- dollar credit voor Google Adsense. Ook biedt Hostgator gratis webbuilders, vele templates die gratis gebruikt mogen worden, is het makkelijk in gebruik en heeft u toegang tot “ongelimiteerd” datagebruik.

   Eigenlijk hebben we weinig slechts te melden over deze host. HostGator is vooral gericht op de beginnende en enigszins gevorderde gebruikers en de meeste pakketten zijn op een shared hosting plan gebaseerd. Helaas bieden ze niet bij elk plan de mogelijkheid om gebruik te maken van SSD servers. Wel bestaat deze optie bij de meer uitgebreide pakketten. Naast shared hosting biedt HostGator ook VPS, Dedicated Hosting en Cloudhosting.

   Alle servers van HostGator zijn gelocaliseerd in de VS. Dit zou uw laadsnelheid enigszins kunnen  beinvloeden echter hebben wij dit niet als problematisch ondervonden.

   Hosting Provider

   Goedkoopste webhosting optie met goede kwaliteit service

   Single Webhosting 

   • Eén Website
   • Gratis zakelijk email voor 6 maanden
   • 100 GB bandbreedte
   • 10 GB schijfruimte
   • 1x Processor kracht & geheugen.

   Aanbieding:  € 0.99 p.m
   Normale prijs: € 9,59 p.m. 

   Voor en nadelen

   Positief
   – Erg goedkoop, vooral op de 4 jaar plannen. 
   – Goede klantenservice.
   – Hoge Uptime gegarandeerd. 
   – Biedt zowel Shared hosting, VPS en Cloud hosting.
   – Snelle laadtijden.

   Negatief
   – Geen traditioneel cPanel (maar wel een makkelijk te gebruiken control panel). 

   Verschillende opties

   Premium Webhosting

   • 100 Websites
   • Gratis zakelijk email voor 6 maanden.
   • Onbeperkte Bandbreedte
   • 20 GB schijfruimte
   • 2x processor kracht en geheugen.
   • Wekelijkse back-ups

    Aanbieding: € 2,59 p.m.
    Normale prijs: € 14,49 p.m.

    Ga naar de Website

    Business Webhosting

    • 100 websites
    • Onbeperkte Bandbreedte
    • Gratis SSL Certificaat 
    • 30 GB schijfruimte
    • 4x processor kracht en geheugen.
    • Dagelijke backups 

     Aanbieding € 4,49 p.m. 
     Normale prijs: 
     € 19,99 p.m.

     Nadere toelichting

     Hostinger is officieel opgericht in Litouwen in 2011 en heeft binnen een korte tijd erg veel aan populariteit gewonnen met een huidig klantenbestand van meer dan 29 miljoen gebruikers. 

     Dit grote marktaandeel heeft het bedrijf niet zomaar weten te bemachtigen, en dat hebben ze ook zeker te danken aan hun gedegen kwaliteit producten voor een erg aantrekkelijke instapprijs. Let er wel op dat wanneer u wilt genieten van alle extra opties en gratis features, dat u dan ofwel voor een premium of business plan moet kiezen. De prijzen van deze beide plannen zijn wel zeker betaalbaar en in sommige gevallen nog goedkoper dan die van sommige concurenten.

     Hostinger maakt gebruik van WordPress, maar stelt u ook in staat om gebruik te maken van het handige “drag and drop” programma genaamd Website Builder. 

     Met een erg aantrekkelijke prijsstructuur (vooral voor de aanbiedingen van 4-jaar plannen), kwalitatief hoge programma’s, een goede uptime en laadsnelheid en een kwalitatief goede klantenservice die 24/7 bereikbaar is, is er weinig slechts te melden over deze Provider. 

     Helaas biedt de Webhosting Provider geen Dedicated Hosting, maar er bestaan wel ruime mogelijkheden voor Shared-, VPS en Cloudhosting.

     Hosting Provider

     Basic

     • 1 Website
     • Gratis SSL Certificaat
     • 50 GB SSD Opslag
     • Gratis domein voor 1 jaar
     • 25 Subdomeinen
     • $200 Marketing Credit 

     Aanbieding $2,95 p.m
     Normaal $7,99 per maand

     Voor en nadelen

     Positief
     – Aangeraden door WordPress developers.
     – Goedkoper dan andere WordPress Hosting Providers.
     – Gratis Domein naam (voor het 1e jaar)
     – Ongelimiteerde bandbreedte (behalve bij het goedkoopste plan).

     Negatief
     – Domein migratie kost veel geld!
     – Let op hogere hernieuwingskosten. 

     Verschillende opties

     Plus

     • Ongelimiteerd aantal Websites
     • Gratis SSL Certificaat
     • Ongelimiteerde SSD Opslag
     • Gratis Domein voor 1 jaar
     • Ongelimiteerde Subdomeinen
     • $200 Marketing Credit 

      Aanbieding $5.45 p.m
      Normaal $10,99 per maand

      Ga naar de Website

      Choice Plus

      • Ongelimiteerd aantal Websites
      • Gratis SSL Certificaat
      • Ongelimiteerde SSD Opslag
      • Gratis Domein voor 1 jaar
      • Ongelimiteerde Subdomeinen
      • $200 Marketing Credit 
      • CodeGuard Basis Backup

       Aanbieding $5.45 p.m
       Normaal $14,99 per maand

       Nadere toelichting

       Bluehost is in 2003 opgezet en heeft zich snel als een van de grote spelers in de Webhosting industrie weten te plaatsen. Dit heeft Bluehost o.a. te danken aan zijn makkelijk te gebruiken programma’s, zijn lage instapkosten, een goede samenwerking met WordPress en vele extra’s zoals ongelimiteerde bandbreedte, gratis domein naam registratie en mogelijkheden voor E-commerce.

       Enkele jaren terug ging het iets minder goed met Bluehost, maar de laatste jaren zijn ze wederom sterkt terug gekomen en hebben ze met een sterke SSD server infrastructuur, een gedegen technische ondersteuning en een goede prijs structuur zich wederom weten te vestigen als een van de top namen in de industrie.

       Hiernaast is Bluehost erg gericht op website gebruikers die zich bezig houden met E-commerce  en bieden ze hoog kwalitatieve software hiervoor aan. Tevens is het een van de toonaangevende Webhosting Providers op het gebied van Open Source Applicaties. De groeimogelijkheden zijn ruim en Bluehost biedt de optie voor CloudHosting, VPS en Dedicated Hosting.

       Bluehost is een betrouwbare en goede keuze voor de beginnende internetgebruiker met grotere ambities. Ook de meer ervaren gebruiker zal goed gebruik kunnen maken van de diensten van Bluehost. Let er wel op dat u moet betalen voor domein migratie. 

       Hosting Provider

       Hosting Provider met hoge snelheden en geweldige service

       Lite

       1 website
       Onbeperkte SSD-opslag en -overdracht
       25 e-mailaccounts
       Gratis en eenvoudige sitemigratie
       C-panel
       Gratis SSL
       Altijd geld-terug-garantie

       Aanbieding:  $ 2,96 p.m
       Normale prijs: $ 7,99 p.m. 

       Voor en nadelen

       Positief
       – Gedeelde, VPS, Dedicated en reseller-opties.
       – Hoge laadsnelheid en servers in de VS, Europa en Azië.
       – Geweldige klantenservice en eenvoudig geld-terug beleid als u niet tevreden bent.

       Negatief
       – Slechts 1 gratis websitemigratie op gedeelde hostingplannen

       Verschillende opties

       Swift

       Onbeperkte websites
       Onbeperkte SSD-opslag en -overdracht
       Onbeperkte e-mailaccounts
       Gratis en eenvoudige sitemigratie
       C-panel
       Gratis SSL
       Gratis automatische back-ups
       Altijd geld-terug-garantie

        Aanbieding: $ 3,70 p.m.
        Normale prijs: $ 9,99 p.m.

        Ga naar de Website

        Turbo

        Onbeperkte websites
        Onbeperkte SSD-opslag en -overdracht
        Onbeperkte e-mailaccounts
        Gratis en eenvoudige sitemigratie
        C-panel
        Gratis SSL
        Gratis automatische back-ups
        Turbo versnelt tot 20x sneller
        Altijd geld-terug-garantie

         Aanbieding $ 7,03 p.m.
         Normale prijs: $
          18,99 p.m.

         Nadere toelichting

         A2 Hosting is een van de eerdere hostingbedrijven die in 2003 is gelanceerd. Het wordt het ‘groene’ bedrijf genoemd vanwege hun inspanningen om hun CO2-voetprint te helpen verminderen, en door op grotere schaal betrokken te zijn bij groene projecten .

         Naast dat ze de wereld om hen heen proberen te helpen, biedt het bedrijf ook een geweldige service en een snel, betrouwbaar netwerk met SSD servers op het Amerikaanse, Europese en Aziatische continent. Met veel ruimte voor aanpassing, shared hosting, VPS, dedicated hosting en reseller-opties heeft dit hostingbedrijf veel te bieden.

         De service draait op goed presterende SSD-servers en ze bevatten alle extra’s waarnaar de eindgebruiker op zoek zal zijn. De keuze uit meerdere CMS zoals WordPress, Joomla en hun eigen “Sitebuilder”, gratis SSL-certificaten, automatische back-ups (behalve op het Lite-abonnement), onbeperkte opslagcapaciteit enz.

         Het enige nadeel is dat ze slechts een gratis migratie bieden voor maximaal 1 bestaande website. Aan de andere kant bieden ze wel een intuïtief Cpanel en de kosten voor migratie zijn niet te duur.

         Alles in perspectief geplaatst, biedt A2 Hosting hoge snelheden, een betrouwbare uptime, goede technische ondersteuning, betaalbare plannen, alle extra’s die nodig zijn, en probeert het goed te doen voor de planeet. Dit hostingbedrijf kunnen we dus zeker aanbevelen.

         DISCLAIMER

         SoftwareCompare is geen aanbieder van antivirus-, hosting- of VPN-services. Wij hebben geen controle over websites van derden en uw gebruik van een website van een derde partij kan worden beheerst door zijn eigen algemene voorwaarden.

         We streven ernaar om ervoor te zorgen dat de informatie op onze website up-to-date en correct is, maar we kunnen niet garanderen dat deze altijd in alle gevallen correct zal zijn. SoftwareCompare is een website voor vergelijking en analyse die wordt gefinancierd door middel van advertenties. We gebruiken links die ons een financiële compensatie bieden voor het sturen naar de sites van onze partners. “Onze score” is gebaseerd op onze mening en kan aan verandering onderhevig zijn.

         Factoren met invloed omvatten de prestaties van antivirustests, de bescherming die ze bieden, hun gebruiksgemak, hun algemeen belang voor de consument en de succespercentages.

         Zie hieronder onze overige Software producten en geniet van de hoogste kortingen

         Beste Antivirus Programma

         Kies vandaag nog voor de beste bescherming tegen schadelijke Malware

         Beste VPN verbinding

         Geniet van complete anonimiteit en krijg toegang tot anderzijds ontoegankelijke content.

         Beste Webhosting Providers

         Start vandaag met het maken van uw eigen website met hulp van de beste Hosting Service

         Heb je je digitale leven al veilig gesteld? 

         Kies vandaag nog voor de beste bescherming!