NordVPN 2021

Ons eindoordeel

 

%

Vanwaar deze score voor NordVPN

 

Snelheid: Max 98 MB/s
Privacy Protocol: IKEv2/IPSec, AES-256, No log
Streaming:  Ja
Torrenting:  Ja
Servers: +-5400 in 61 landen
Besturingssystemen: Alle grote platformen, Google Chrome en Firefox.
Prijs: 3,17 euro voor 3 jaarplan en 10,87 euro per maand (met de mogelijkheid voor een 1 of 2 jaar plan)

Wat kunnen we nog meer vertellen over NordVPN?

In het algemeen

NordVPN is een bedrijf gevestigd in Panama. NordVPN  wordt door bedrijven gebruikt om grote systemen te beschermen. Echter is het programma ook bij uitstek geschikt voor individueel thuisgebruik.

 Het biedt vele keuzes van besturingsniveaus en u kunt een optie kiezen die past bij uw ervaring en behoeften. NordVPN is zeer aanpasbaar en u kunt het op elke gewenste manier configureren. Laten we een aantal van de opties bekijken die u met deze software hebt.

Snelheid

Er zijn veel redenen waarom NordVPN bekroonde software is en waarom het vorig jaar zelfs is uitgeroepen tot de marktleider van de industrie. Een van deze redenen is de snelheid waarmee u gebruik kunt maken van het internet terwijl de VPN aan staat. De hoogste snelheid gemeten lag rond de 98 Mb/s. Met zeer goede gemiddelde snelheden van boven de 50 Mb/s. Zelfs met servers die zich over de hele wereld bevinden en in landen die niet bekend staan ​​om hun geavanceerde infrastructuur, was de laagste snelheid die gemeten is 36 Mb/s.

Privacy protocol

Zoals benoemd is NordVPN gebaseerd in Panama. En Panama heeft geen wetten voor het bewaren van gegevens. Ze nemen niet deel aan allianties met betrekking tot gegevensretentie, waaronder Five Eyes of Fourteen Eyes. Vijf ogen alliantie is een overeenkomst tussen landen om bepaalde privacy gevoelige informatie met andere ondertekenende landen te kunnen delen. Omdat NordVPN zich bevindt in een land dat geen overeenkomst voor het delen van gegevens heeft, is NordVPN niet verplicht om uw informatie of uw echte locatie op internet te verstrekken aan een ander land.

NordVPN maakt gebruik van vele verschillende protocollen waaronder OpenVPN, L2TP/IPsec, SSTP, IKEv2 en PPTP. Het bedrijf houdt geen log gegevens bij en maakt ook gebruik van TOR waardoor deze VPN zelfs in de hoogcensuur landen waaaronder China en Turkije kan worden gebruikt. 

Tevens heeft NordVPN een Killswitch en beschemt het uitstekend tegen leaks. 

Streaming

Via NordVPN kunt u met het grootste gemak gebruik maken van de grote streaming namen waaronder Netflix, Hulu, BBC en Amazon prime. 

Torrenting

Torrenting en P2P is kinderspel voor de servers van NordVPN en een groot deel van de servers zijn toegewijd aan deze optie. Met een sterk privacy beleid en vele servers van hoogwaardige kwaliteit met hoge downloadsnelheden, kunt u met plezier genieten van uw favoriete torrenting websites.

Daarnaast biedt NordVPN extra bescherming tegen malware, adware, phishing en andere bedreigingen van het internet via de feature genaamd CyberSec.

Servers

NordVPN heeft een zeer uitgebreid servernetwerk met meer dan 5400 servers verspreid over 61 landen (waaronder Nederland). De servers van NordVPN zijn toegewijd aan een breed scala aan opties. Zo zijn er servers voor Netflix, P2P, Dedicated IP, double VPN, TOR en extra beveiliging.

Besturingssystemen

NordVPN is geschikt voor Windows, Mac en iOs producten, Android en AndroidTVen kan gebruikt worden met Chrome en Firefox. 

Klantenservice

De klantenservice van NordVPN is erg goed, misschien wel de beste die we in de VPN markt hebben kunnen onderscheiden. De klantenservice biedt een hoogwaardige kwaliteit, met medewerkers die u met alle mogelijke technische problemen kunnen helpen.

Naast de live chat optie is er ook een uitgebreide database aan informatie en kunt u gebruik maken van email ondersteuning.

Gebruikersgemak

NordVPN is erg gemakkelijk te installeren en ook in gebruik is het, desondanks dat het een uitgebreide VPN service biedt, erg gebruikersvriendelijk.

Prijs

De meest aangeraden optie, het 3 jaar plan kost u 3,17 euro per maand. Op het moment dat u liever per maand betaald zal het u 10,87 euro kosten op maandbasis. Zie de website van NordVPN voor meer details m.b.t. hun prijspakketten.

In het kort

NordVPN is de absolute topper in onze lijst. Met een zeer sterk privacy beleid, een hoogkwaliteit servernetwerk, goede prijzen, uitstekende klantenservice, makkelijk te gebruiken programme en sterke features die het programma nog beter maken, kunnen we met een gerust hart zeggen dat dit onze #1 keuze is. 

Beste Antivirus Programma

Kies vandaag nog voor de beste bescherming tegen schadelijke Malware

Zie onze overige VPN producten

Zie onze overige VPN producten

NordVPN 2021