Hotspot Shield VPN 2021

Ons eindoordeel

 

%

Vanwaar deze score voor Hotspot Shield

 

Snelheid: Max 92 Mb/s
Privacy Protocol: Catapult Hydra protocol
Streaming:  Ja
Torrenting:  Ja
Servers: +-3200 servers in 70 landen.
Besturingssystemen: Alle grote platformen behalve Linux.
Geschikt voor Google Chrome en Firefox.
Prijs: 7,99 Euro per maand (1 jaar plan)

Wat kunnen we nog meer vertellen over Hotspot Shield?

In het algemeen

Hotspot Shield is een VPN aanbieder die is ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Anchorfree. Het VPN programma scoort goed op vele vlakken. Het presenteert zichzelf als de snelste VPN aanbieder die dankzij zijn Catapult Hydra protocol hoge downloadsnelheden weet te bieden. Het programma ziet er strak uit, werkt goed en werkt met vrijwel alle grote besturingssystemen.

Op het gebied van privacy wordt er meer bijgehouden dan we gewend zijn. Voor hen die privacy hoog in het vaandel heeft, is het goed om te begrijpen wat voor beleid het bedrijf voert.

De prijs van het programma ligt boven de marktwaarde, in vergelijking met de concurenten op onze website. Dit lijkt niet geheel gerechtvaardigd. Wel heeft het programma zijn service verbeterd, biedt het prima kwaliteit en zal het uw internet leven makkelijker maken.

Snelheid

Snelheid is een gebied waar deze VPN aanbieder goed op scoort. Met maximum snelheden van boven de 90 Mb/s en hoge gemiddelde, kunt u zonder problemen streamen, torrenten en het internet gebruiken zonder vast te lopen of vertraagd te worden. Het Catapult Hydra protocol waar deze VPN aanbieder gebruikt van maakt, is toegespitst op het bieden van een veilige en hoogwaardige snele verbinding.

Het is niet voor niets dat dit protocol ook door andere grote bedrijven zoals McAfee en Bitdefender wordt gebruikt. 

Privacy protocol

Hotspot shield houdt meer data bij dan de overige concurenten. Zo wordt uw IP adres tijdelijk opgeslagen, wordt bijgehouden welk soort websites bezocht wordt, wat voor apparaat gebruikt wordt en welke apps gebruikt worden. Anchorfree benoemd dat men dit doet om de service en gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Uw gegevens worden ook enkel tijdens het gebruik van de verbinding ingezien, voorzien van encryptie en nadat uw verbinding is verbroken worden deze gegevens verwijderd. 

Uw IP adres zal dus los staan van de gegevens die verzameld wordt. Maar het voelt toch niet helemaal prettig dat zoveel informatie wordt verzameld. Vooral niet voor een bedrijf met zijn basis in de VS.

Hotspot Shield maakt gebruik van de hoogwaardige AES-256 verbinding en van ECDHE perfect forward secrecy waardoor sessie geschiedenis niet kan worden ingezien.

Streaming

Hotspot shield biedt een uitstekende ervaring voor streaming, dankzij zijn hoge download snelheden en toegang tot vele streamingwebsites waaronder:

– Netflix
– Hulu
– BBC Player
– Amazon Prime
– ITV Hub

Torrenting

Torrenting en P2P is toegestaan via Hotspot Shield VPN. Ze bieden ongelimiteerde bandbreedte en hoge download snelheden, waardoor u zonder moeite uw favoriete programma’s kunt zien en gebruiken. 

Echter zal niet iedereen zich op zijn gemak voelen als ze via deze VPN service. Deze service houdt namelijk meer gegevens bij dan elke andere VPN aanbieder die wij onder de loep hebben genomen en is gelegen in de VS.

Aan de andere kant lijkt het privacy protocol wel stevig dicht getimmerd te zijn. Ook zijn er geen DNS leaks ontdekt kunnen worden bij het gebruik van dit programma. Helaas is de killswitch alleen maar inbegrepen in de Windowsversie.

Servers

Hotspot Shield biedt een kwalitatief sterk servernetwerk. Met meer dan 3000 servers en een geografische verspreiding over 70 landen waaronder Nederland. 

Via de server van Amsterdam zijn ook downloadsnelheden gemeten van boven de 90 Mb/s. 

Ook in landen als China en Rusland werkt deze VPN aanbieder. 

Besturingssystemen

Hotspot Shield werkt met alle grote besturingssystemen waaronder Windows, iOs en Android. Linux wordt helaas niet ondersteund. 

Klantenservice

De ervaringen met de klantenservice wordt als wisselend ervaren. Het is nu gelukkig wel mogelijk om gebruik te maken van een 24/7 live chat optie. Ook is het bedrijf via de email te bereiken en heeft het een uitgebreide FAQ pagina.

De live chat is redelijk snel te bereiken. Het personeel lijkt echter niet altijd even professioneel te zijn. Hierdoor worden vragen niet altijd naar voldoening beantwoord.

Gebruikersgemak

De uitstraling, het design en de gebruikerservaring van het programma scoren erg hoog. In de lijst van VPN aanbieders op deze website scoort dit programma het beste op dit gebied. 

Het programma is makkelijk op te starten en ziet er zeer goed uit waardoor het gebruik ervan een plezier wordt. 

Prijs

Op dit moment biedt het programma slechts twee prijsopties aan. Zo kunt u ervoor kiezen om het programma voor 12 maanden te gebruiken (u betaald dan 7,99 euro op maandbasis), of u kunt per maand betalen (voor 12,99 euro).

In het kort

Hotspot Shield is een hoogwaardig programma die op vele punten goed scoort. Het privacy beleid is enigszins twijfelachtig wat jammer is, omdat dit een van de grote redenen is waarom een VPN programma wordt gebruikt. 

Voor eenieder die vooral op zoek is naar een goed uitziend, makkelijk te gebruiken VPN om voornamelijk ongelimiteerd en met hoge snelheden te streamen kunnen we dit programma wel aanraden.

Beste Antivirus Programma

Kies vandaag nog voor de beste bescherming tegen schadelijke Malware

Zie onze overige VPN producten

Hotspot Shield VPN 2021