Vergelijk de 5 Goedkoopste Webhosting Providers voor Nederland en België van 2021.


Als u van plan bent om uw eigen website te beginnen, een Blog te gaan schrijven, uw eigen social community of webshop op te zetten, dan heb ik goed nieuws voor u. Het maken van uw eigen website is nog nooit zo makkelijk geweest als de dag van vandaag. Het enige dat u te doen staat is het maken van een passende keuze voor een Webhost Provider die bij u past, de bijkomende programma’s te installeren en een goede domeinnaam (website) te bedenken waarmee u aan de slag kunt. Er bestaat een groot aanbod van Webhost Providers, hetgeen fijn is maar ook verwarrend kan zijn. Vooral wanneer u nog weinig ervaring hebt binnen de Webhosting industrie. Als u deze pagina leest, dan is de kans groot dat u aan de beginfase van uw online carriere staat, of dat u enkel op zoek bent naar een Webhost Provider die u de beste kwaliteit voor de beste prijs biedt. Als dat het geval is, dan bent u naar de juiste pagina gekomen.
Op deze pagina zult u een kant en klare top 5 vinden met de “Goedkoopste Webhosting Providers”, die desalniettemin een goede kwaliteit bieden. Tevens vind u meer diepgaande informatie waar een goede Webhost Provider aan hoort te voldoen en zult u meer specifieke informatie per individuele Webhost kunnen lezen onder aan de pagina. Veel succes op uw zoektocht naar een passend programma en veel plezier in de grote, open wereld van het internet!

Top 5 Goedkoopste Webhosting Providers

#1

Positief
– Erg goedkoop, vooral op de 4 jaar plannen. 
– Goede klantenservice.
– Hoge Uptime gegarandeerd. 
– Biedt zowel Shared hosting, VPS en Cloud hosting.
– Snelle laadtijden.

Negatief
– Geen traditioneel cPanel (maar wel een makkelijk te gebruiken control panel). 

#2

 

Positief
– Aangeraden door WordPress developers.
– Goedkoper dan andere WordPress Hosting Providers.
– Gratis Domein naam (voor het 1e jaar)
– Ongelimiteerde bandbreedte (behalve bij het goedkoopste plan).

Negatief
– Domein migratie kost veel geld!
– Let op hogere hernieuwingskosten. 

#3

Positief
– Gedeelde, VPS, Dedicated en reseller-opties.
– Hoge laadsnelheid en servers in de VS, Europa en Azië.
– Geweldige klantenservice en eenvoudig geld-terug beleid als u niet tevreden bent.

Negatief
– 1 gratis websitemigratie op gedeelde hostingplannen

#4

Positief
– Onbeperkte bandbreedte en schijfruimte.
– Gratis Domein migratie.
– 99.9 Uptime.
– Betrouwbare en goed bereikbare klantenservice.
– 45 dagen niet goed geld terug garantie en goed geprijsd. 

Negatief
– Minder sterk in VPS en Dedicated hosting.
– Servers staan alleen in de VS.
– Let op hogere hernieuwingskosten. 

#5

Positief

– Prijswinnende 24/7 klantenservice beschikbaar.
– 99.99 Uptime en servers over de hele wereld.
– Hoge mate van beveiliging en automatische backups
– Erg makkelijk in gebruik en ruime groeimogelijkheden beschikbaar.
– Leidinggevend in de Hosting industrie.
– Aantrekkelijke mogelijkheden voor Resellers.
– Aangeraden door WordPress.

Negatief
– Prijziger dan sommige concurenten.
– Let op hoge hernieuwingskosten. 

Een keuze maken voor de goedkoopste Webhosting Provider. 

Zoals bovengeschreven staat, is het maken van een eigen website nog nooit zo makkelijk geweest als het vandaag de dag is. Het enige dat u nodig heeft om te starten is een goed idee, een passende naam dat u aan uw website wilt geven en…. een passende Webhosting Provider. De eerste twee zijn iets lastiger om te verkrijgen. Het vinden van een passende “goedkope” Webhost zal na het lezen van deze pagina een makkie moeten zijn.

Via het internet kunt u talloze Webhosting Providers vinden waarmee u vandaag nog van start kunt met het maken van uw eigen website. Alvorens een keuze te maken en u vast te leggen met de service van een Webhost, is het raadzaam dat u zich eerst enigszins inleest, zodat u daarna een bewuste keuze kunt maken.

Stelt u zichzelf de volgende vragen..

Wat behoort een goede Webhosting Provider te bieden? Wat voor budget heb ik? Bent u ervaren of is dit uw eerste ervaring die u hebt met webdesign? Hoeveel klanten verwacht u op maandelijkse basis te bedienen met uw website? Wat voor kwaliteitsverschillen bestaan er zoal tusen de verschillende aanbieders?

Op deze en meerdere vragen zullen we u graag antwoord geven. Daarnaast zullen we de keuze voor u verder vergemakelijken, door een passende top 5 te presenteren waarmee de keuze makkelijk gemaakt is, en u gauw van start kunt met uw eigen website.

Wat is Webhosting precies?

Mocht u het nog niet weten, dan is het allereerst belangrijk om bovenstaande vraag te beantwoorden. Wat is Webhosting? 

Webhosting Providers zijn onmisbaar als u uw eigen website wilt beheren. Tenzij u uw eigen servernetwerk beheert, zult u de server nodig hebben die u wordt aangeboden door een Webhosting Provider. Wanneer u een website aanmaakt, wordt deze namelijk opgeslagen op een server en is deze ten alle tijden beschikbaar als u of iemand anders de naam van uw website in typt in de adresbalk online, of in en zoekmachine zoals Google.

Naast het bieden van (ruimte op) een server, biedt een Webhosting Provider technische ondersteuning als u tegen problemen aan loopt, zorgen zij dat de server wordt onderhouden en voorzien is van de juiste veiligheidssoftware etc. waardoor uw website veilig is en soepel blijft werken.

Enkele extra features die u van uw Webhosting Provider mag verwachten zijn de volgende:

– Een Website Builder: Logischerwijs zult u naast bovengenoemde zaken, ook een tool nodig hebben, waarmee u uw website kunt creëren. De tijd van technisch vernuft en kennis van coderen is gelukkig voorbij en de meeste huidige website builders werken erg intuitief, waardoor éénieder dit zou moeten kunnen doen. De meest bekende website builder is WordPress (een dikke 25% van het totale internet loopt op dit platform). Wij raden zeker aan om te kiezen voor een Hosting Service die de mogelijkheid biedt om WordPress te gebruiken.
– FTP Access: Als u bestanden van uw eigen computer naar uw website wilt uploaden, zult u gebruik moeten maken van FTP Access. Deze vormt in feite het portaal tussen uw eigen computer en de server van uw Webhost
– SSL Certificering: Zie meer informatie hierover verder onder aan de pagina.
– Email Accounts en Domein accounts: Voor het maken en beheren van uw eigen website, zult u een domeinnaam (www.uwdomein.nl) moeten aanschaffen. Een goede Webhosting Provider biedt u daarnaast ook de mogelijkheid om uw email account onder dezelde naam als uw domein te openen, bv. uwnaam@uwdomein.nl.

Verschillende type Webhosting diensten

Zoals boven benoemd staat, zult u voor het beheren van uw website een (deel van een) server moeten huren. Op deze digitale ruimte kunt u al uw gegevens kwijt en zal de data verwerkt kunnen worden die nodig is om uw website goed te laten werken. Dit huren van digitale ruimte kan op verschillende manieren gebeuren, afhankelijk van het type website die u heeft. U kunt zich voorstellen dat een simpele persoonlijke website of een Blog voor een kleine groep lezers, minder ruimte en datavermogen vereist dan Facebook of een webwinkel als Amazon.

Afhankelijk van uw doelen, vereisten en verwachtte internetverkeer, kunt u kiezen voor een passend pakket die op maat voor u gemaakt is.

De verschillende types die hierbij bestaan kan als volgt worden onderverdeeld:
– Gedeelde webhosting/ Shared webhosting.
– VPS (Virtual Private Server) webhosting.
– Cloud webhosting.
– Toegewijde webhosting/ Dedicated webhosting.

Zie onderstaand meer informatie voor elk specifieke model.

Gedeelde webhosting

De eerste en de “goedkoopste” optie waar u voor kunt kiezen is gedeelde webhosting oftewel “shared webhosting”.

Zoals de naam omschrijft, deelt u bij dit type webhosting een server samen met andere webeigenaren. Dit kunt u zien als meerdere huurders die een deel van dezelfde ruimte huren. Het voordeel hiervan is dat het goedkoper is dan de andere types van Webhosting. Dus als uw website niet heel veel verkeer hoeft te verwerken en vooral kleinschalig is, dan kan dit model prima bij u passen.

Gedeelde webhosting komt echter ook met zijn nadelen. Zoals u zich kunt voorstellen, wordt de digitale ruimte waar uw website zich bevind niet alleen beïnvloed door uw eigen website. U deelt de ruimte namelijk met andere websites. Dit betekend dat de capaciteit van uw server nadelig kan worden beïnvloed op het moment dat andere websites erg veel verkeer te verwerken krijgen of zelfs compleet crashen. De prestaties van uw eigen website kunnen hier negatief onder leiden, hetgeen erg vervelend kan zijn op het moment dat u vele klanten tevreden probeert te houden.

Als u van plan bent om klein te beginnen en graag wilt instappen in de wereld van het internet, dan is deze optie vaak meer als prima. Een passend plan kunt u vaak al voor enkele euro’s per maand vinden. Wanneer u begint te groeien en meer data en internetverkeer te verwerken krijgt, raden wij u wel aan om over te stappen naar het volgende model, namelijk VPS webhosting.

VPS Webhosting

Op het moment dat u wilt gaan uitbreiden, meer data en bezoekers wilt kunnen verwerken, en u op zoek bent naar meer kwaliteit en betrouwbaarheid, dan raden wij u aan om naar de volgende stap te gaan oftewel VPS webhosting.

Via dit model huurt u in feite ook een onderdeel van een server, het verschil is hierbij dat u veel meer eigen ruimte ter beschikking heeft. De server heeft namelijk een stuk minder “huurders” waardoor u meer privacy heeft en uw website minder wordt beïnvloed door de activiteit van anderen. Hetgeen uw stabiliteit en ruimte ten goede komt.

Wanneer u dus van plan bent om een webshopof een Blog met grote aspiraties te starten, dan raden wij u aan om minimaal een VPS webhosting service te kiezen. Deze kunt u over het algemeen vinden voor een prijs die varieert van 10,- tot maximaal 50,- Euro per maand.

Cloud Webhosting

Dit model van webhosting is relatief nieuw en nog niet heel veel Webhosting Providers biedt deze optie aan. De betere hosts bieden deze service echter wel aan, en Cloud Webhosting wint snel terrein binnen de wereld van mogelijke webhosting opties vanwege zijn vele voordelen.

Zoals de naam omschrijft is deze vorm van webhosting gebaseerd op een “cloud” service. U heeft in feite dus de beschikking tot ruimte op meerdere servers die met elkaar in verbinding staan via een cloud. Het voordeel hiervan is dat u voorzien wordt van meer flexibiliteit, stabiliteit, veiligheid en de mogelijkheid om flexibel op of af te schalen.

Cloud Webhosting wordt over het algemeen aangeraden aan gebruikers die willen opschalen van hun huidige Shared webhosting of VPS webhosting, maar die nog niet toe zijn aan de laatste stap, namelijk Toegewijde Webhosting.

Toegewijde Webhosting

De laatste trede die u qua groeimogelijkheden heeft, is toegewijde webhosting of “dedicated webhosting”.

Bij dit type model huurt u niet meer slechts een deel van een server, echter huurt u deze in zijn geheel voor uw eigen benodigdheden. Logischerwijs biedt dit u een hoge mate van vrijheid en ruimte. U heeft een hoge mate van vermogen en opslagcapaciteit beschikbaar, en u heeft de vrijheid om uw eigen server in te richten,  zoals u dat graag wilt. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van extra software, of besturingsprogramma’s, die de werking van uw website ten goede komt.
Aan de andere kant bent u als enige huurder vaak ook verantwoordelijk voor de server en zult u dus zelf voor het onderhoudt en het oplossen van technische problemen moeten zorgen. Met andere woorden, een hoge mate van vrijheid en mogelijkheden, gepaard gaan met een hoge mate van verantwoordelijkheid en taken.

Dit type webhosting is een stuk duurder dan de bovengenoemde types (Over het algemeen 100,- euro of meer per maand). Dit type hosting is ook bedoeld voor grotere (internet)bedrijven die veel data verwerken, en de mankracht en “know how” hebben om de server functioneel te houden.

Betaalde of gratis Webhosting?

Als u slechts wilt oefenen met het maken van een website, of wanneer het meer “fun and games” is, dan kunt u tijdelijk wel gebruik maken van een gratis Webhosting service. Als u liever serieus aan de slag wilt gaan met uw eigen website, en de ambities heeft om te groeien, dan raden wij ten zeerste aan om een betaalde Webhosting service te kiezen.

En dit zeggen we niet zonder reden. Bij een gratis Hosting service komen vaak meer nadelen dan voordelen naar voren. Het enige echte voordeel is eigenlijk het stukje dat het gratis is. Dat weegt niet op tegen de nadelen die het met zich meebrengt die we hieronder nader zullen toelichten:

– Reclame. Zoals u zult begrijpen heeft een Webhosting Provider inkomsten nodig. Het kost namelijk veel geld om opslagruimte te huren waar servers staan, de servers moeten worden onderhouden waarvoor opgeleid personeel nodig is en daarnaast biedt en webhosting service op meerdere gebieden. Als  u kiest voor een “gratis” service, gaat dit over het algemeen gepaard met (ongewenste) reclame waarmee een Webhost toch nog enigszins inkomsten kan genereren.
– Ontbreken van een eigen domein naam: Gratis Webhosting services bieden normaal gesproken niet de mogelijkheid om uw eigen domein naam te hebben. Denkt u dan bijvoorbeeld aan een website die er als volgt uit ziet www.uwdomein.webhostingnaam.com. Als u professioneel en zelfstandig over wilt komen, zult u vast begrijpen dat dit een ongewenste situatie is.
– Ontbreken van technische ondersteuning. Gratis Webhosting services zullen op alle mogelijke kosten besparen. Een van de grote kostenposten die een Webhosting Provider heeft, is een 24/7 bereikbare technische ondersteuning voor zijn (betaalde) klanten. Iedere gebruiker die niet zeer technisch is aangelegt, zal op den duur tegen problemen aanlopen. Het ontbreken van een gedegen klantenservice zal op dat moment cruciaal verschil maken waardoor uw website wel of niet functioneel blijft.
– U wordt gelimiteerd in bandbreedte en snelheid. Gratis programma’s komen met hun beperkingen zoals een beperkte hoeveelheid data, snelheid en schijfruimte waar u gebruik van kunt maken. Deze limiet is vaak erg minimaal waardoor u al snel problemen zult ondervinden op het moment dat uw website daadwerkelijk gebruikt en bezocht gaat worden.

Bandbreedte en schijfruimte

Zoals u tot dusver heeft kunnen lezen, is het verstandig om enigszins in te calculeren hoe groot uw website zal zijn en zal gaan worden. Verwacht u 1000 bezoekers per maand? 10.000 bezoekers? of +100.000 bezoekers per maand?

En hoe gaat uw website eruit zien? Zal het vooral text zijn die informatief bedoeld is? Zult u enkele plaatjes toevoegen? Of zult u uitgebreide instructievideos gaan toevoegen en hebben uw klanten ook de mogelijkheid om uitgebreide content toe te voegen?

Het is raadzaam dat u een antwoord op bovenstaande vragen heeft, zodat u daar ook uw bandbreedte en schijfruimte op kunt afstemmen. Bandbreedte (hoeveelheid data die kan worden geupload en gedownload van uw pagina) en beschikbare schijfruimte (de totale opslagcapaciteit die u ter beschikking heeft) heeft u namelijk in overvloed nodig. Op het moment dat u tegen uw limiet aan gaat, kan dit ernstig nadelige gevolgen hebben voor de werkzaamheid van uw website. En in een wereld waar concurrentie overal op de loer ligt, staat bereikbaarheid en functionaliteit van uw website hoog in het vaandel.

Let op! Hoewel er Webhosting Providers zijn die u onbeperkte bandbreedte en schijfruimte bieden, is deze “ongelimiteerde limiet” vaak wel aan voorwaarden verbonden.

Laadtijd van uw website

Een erg belangrijke factor waar Webhosting Providers op beoordeeld worden, is de laadtijd waarmee uw website in zijn geheel van de server kan worden gedownload, zodra de domeinnaam wordt ingetypt in de taakbalk van een browser.

Dit is allereerst belangrijk voor de directe klant/ bezoeker van uw website. Uit eigen ervaring zult u vast begrijpen dat een website die niet snel genoeg download en klaar is om te gebruiken, als slecht of onbetrouwbaar wordt beoordeeld. Deze beslissing wordt gemaakt in een kwestie van seconden. De meeste mensen die eenmaal op uw website zijn geland en deze verlaten nadat deze te traag laad, zullen in de toekomst ook niet meer terug keren naar uw website, waardoor u potentieel veel klanten/ bezoekers kunt verliezen.
Een minder bekend probleem,  maar zeker niet minder belangrijk, is dat niet alleen klanten, maar ook zoekmachines uw website als minder goed zullen waarderen, wanneer uw laadtijd trager is dan die van anderen.

Als de meeste van uw klanten dus niet direct naar uw naam zoeken, maar via zoektermen bij uw website terecht komen, doet u er goed aan om een webhosting provider te hebben die snelle laadtijden aanbiedt.

Uptime

Uptime, of met andere woorden, de tijd dat de server die u afhuurt daadwerkelijk “in de lucht” is, zou niet minder moeten zijn dan 99.9%. Zodra het minder dan dit wordt, bv. 99% dan zult u dat verschil al snel merken. Nou lijkt dit wel alsof we zout op elke slak proberen te leggen, echter zal onderstand voorbeeld u beter uitleggen wat dit precies betekend.

– Uptime van 99.9%: 8,8 uur per jaar/ 0.72 uur per maand/ 0.17 uur per week en 1.44 minuten per dag.
– Uptime van 99%: 3.65 dagen per jaar/ 7.2 uur per maand/ 1.7 uur per week/ 14.4 minuten per dag..
– Uptime van 98%: 7.3 dagen per jaar/ 14.4 uren per maand/ 3.4 uur per week/ 28.8 minuten per dag!

Zoals u begrijpt, is de tijd dat een server van uw Webhosting Provider inactief is, ook uw website inactief. Als de website nu vooral door uzelf, uw moeder en een enkele hobbyist wordt bezocht zal dit niet direct problematisch zijn. Echter wanneer uw website meer bezoekers dan dit trekt, kunt u deze “downtime” missen als kiespijn.

Gratis domein migratie

Als u al langere tijd bezig bent in de website industrie, maar graag eens van webhost wilt veranderen, dan bestaat deze mogelijkheid. U zult in deze fase al 1 of meerdere domeinen geregisteerd hebben en deze wilt u natuurlijk actief houden als u overstapt op uw nieuwe plan.

Het overplaatsen van uw domein van de ene naar de andere webhost kunt u zelf doen mits u technisch voldoende onderbouwd en handig bent. Er komt echter veel bij kijken en fouten zijn al snel gemaakt. Het is dus beter als het verplaatsen van uw domein van de ene naar de andere webhost aan de experts van uw nieuwe webhosting provider overlaat. Hierbij moet u vooraf goed de voorwaarden door lezen! Niet elke Webhosting Provider biedt deze service gratis aan, en soms kunnen de kosten hoog oplopen (sommige Webhosting Providers vragen tot wel $150,- voor deze service per individueel domein!!).

Als u aan uw eerste website gaat beginnen hoeft u hier niet zozeer op te letten. Maar nogmaals als u al websites online heeft en daar ook verder mee wilt, dan raden wij u met stipt aan om voor een hosting service te kiezen die deze “website migratie” gratis voor u doet.

WordPress en andere website builders.

Zoals eerder benoemd, is WordPress het grootste website builder platform die bestaat. Meer dan een kwart van het totale internet werkt dankzij deze builder! Deze Website builder is bij de meeste webhosting providers standaard inbegrepen, echter zoals eerder benoemd, bestaan er meerdere website builders (de overige 75% van het internet moet namelijk ook gebouwd worden).

Andere namen die u misschien tegen zult komen zijn namen als SquareSpace, Weebly, Site123, enzovoorts. Deze website builders doen ook prima hun werk en sommige zijn zelfs makkelijker te gebruiken dan WordPress.

Waar u vooral rekening mee dient te houden is dat niet elke website builder met elkaar samen gaat. Dit betekend dus, dat als u een website heeft gemaakt en beheert voor een bepaalde tijd via website builder A, en u met verloop van tijd overstapt naar een andere Webhost Provider die gebruik maakt van website builder B, dit problemen op kan leveren als de website niet van de ene naar de andere website builder kan worden overgedragen.

Aantal Domein/ subdomein namen

Voordat u de keuze maakt welk type plan u wilt kiezen van uw Webhosting Provider, is het handig om te weten waar uw behoefte liggen. De meeste Webhosting Providers bieden gemiddeld 3 verschillende opties aan. Voor de beginnende website beheerder is het instap pakket vaak voldoende, hierbij heeft u vaak de mogelijkheid om 1 of enkele domeinen te beheren. Als u meerdere of zelfs ongelimiteerde aantallen willen beheren, kiest u dan voor een hoger pakket.

Meestal bestaat wel de mogelijkheid om tussendoor op te schalen als u er met verloop van tijd achter komt dat u graag meer wilt.

Kosten en Verlengingskosten

Vrijwel elke Webhosting Provider biedt een instapprijs aan, waarbij u vaak meer dan 50% korting zult krijgen op de totaalkosten van uw pakket. Dit betekend dat u voor slechts enkele euro’s per maand vaak al van start kunt gaan. Let u er wel op, dat u na uw eerste abonnement periode wederom zult moeten betalen voor de service die u ontvangt. Schrik niet als deze kosten een stuk hoger liggen dan uw eerste rekening.

SSL certificaat

Een SSL certicaat biedt u de mogelijkheid om uw website via cryptografische vergrendeling te beveiligen. Dit zult u herkennen aan het versleutel pictogram die zichtbaar is in de taakbalk. Ook zal uw website beginnen met het https protocol in plaats van het standaard http. 

Vandaag de dag zijn de meeste websites voorzien van deze beveiligingsoptie en het komt de betrouwbaarheid van uw website ook zeker ten goede. Vooral wanneer geldzaken via uw website verlopen, zoals dat het geval is bij een webshop. Ook als andere persoonlijke informatie behandeld wordt, doet u er goed aan als uw website op deze manier beveiligd is. 

Let u er bij de aanschaf van uw Webhosting Service op dat dit SSL certficaat standaard is inbegrepen. Over het algemeen bieden de Webhosting Providers in onze top 4 deze optie gratis aan.

SSD servers

Als u zich wilt garanderen van een Webhosting Service die van hogere standaard is, kunt u dat vaak al snel afleiden aan de infrastructuur van servers die de webhost gebruikt. 

De laatste ontwikkeling op het gebied van Hardware/ harddrives, zijn SSD servers (Solid State Drive). Deze zullen u van een hogere mate van opslagcapaciteit en vermogen voorzien dan de voorgangers, HDD (Hard Drive Disc) servers. 

In een wereld waar u het zult moeten hebben van de kleine puntjes op de i, is dit zeker en puntje die niet over het hoofd moet worden gezien. 

Technische ondersteuning

Het opzetten en het onderhouden van een website zal niet altijd zonder slag of stoot gaan. Technische problemen zullen met regelmaat om de hoek komen kijken. Vooral wanneer u niet zo technisch bent aangelegd of wanneer u nieuw bent in de wereld van website design, zult u met momenten niet zonder technische ondersteuning kunnen. 

Dit onderdeel is een van de grote punten waarop een degelijke Webhost Provider goed dient te scoren en u zult dit dan ook bij elke beoordeling terug zien. Let erop dat de Webhost Provider die u kiest voorzien is van een goede kwaliteit technische ondersteuning. Ookal betekend dat soms, dat het u enkele euro’s extra per maand zal kosten. Besparen op dit onderdeel kan u op termijn namelijk veel extra werk en frustrerende momenten opleveren. 

Een Webhost Provider die hoog scoort op dit onderdeel is, maar die ook laag in de kosten is, is BlueHost.

c-Panel

Oftewel het controle paneel waarmee u achter de schermen gemakkelijk het overzicht kunt bewaren als website beheerder. Vooral wanneer u verschillende websites beheert, back ups maakt, domeinen overplaatst en andere zaken doet, zal een degelijk cPanel een grote meerwaarde leveren. 

Er bestaan Webhosting Providers die geen cPanel geintegreerd hebben in hun service. Deze worden dan vervangen door specifieke control panels hetgeen niet altijd nadelig hoeft te zijn, maar vaak niet aan de kwaliteit van een degelijk cPanel kan tippen. 

Klaar om een keuze te maken

Met bovengeschreven informatie bent u ver op weg om een weloverwogen keuze te kunnen maken ten aanzien van een passende Webhost. Kijkt u bij deze naar onze top 5 om een goedkope Webhost Provider te kiezen die bij u past. 

Voor overige vragen of onduidelijkheden willen wij u graag uitnodigen om contact op te nemen met ons via onze contactpagina. 

Nadere toelichting top 5

Zie hieronder de Webhosting Providers die in onze top 5 benoemd staan nader toegelicht en kies diegene, die het beste bij u past!

Hosting Provider

Goedkoopste webhosting optie met goede kwaliteit service

Single Webhosting 

 • Eén Website
 • Gratis zakelijk email voor 6 maanden
 • 100 GB bandbreedte
 • 10 GB schijfruimte
 • 1x Processor kracht & geheugen.

Aanbieding:  € 0.99 p.m
Normale prijs: € 9,59 p.m. 

Voor en nadelen

Positief
– Erg goedkoop, vooral op de 4 jaar plannen. 
– Goede klantenservice.
– Hoge Uptime gegarandeerd. 
– Biedt zowel Shared hosting, VPS en Cloud hosting.
– Snelle laadtijden.

Negatief
– Geen traditioneel cPanel (maar wel een makkelijk te gebruiken control panel). 

Verschillende opties

Premium Webhosting

 • 100 Websites
 • Gratis zakelijk email voor 6 maanden.
 • Onbeperkte Bandbreedte
 • 20 GB schijfruimte
 • 2x processor kracht en geheugen.
 • Wekelijkse back-ups

  Aanbieding: € 2,59 p.m.
  Normale prijs: € 14,49 p.m.

  Ga naar de Website

  Business Webhosting

  • 100 websites
  • Onbeperkte Bandbreedte
  • Gratis SSL Certificaat 
  • 30 GB schijfruimte
  • 4x processor kracht en geheugen.
  • Dagelijke backups 

   Aanbieding € 4,49 p.m. 
   Normale prijs: 
   € 19,99 p.m.

   Nadere toelichting

   Hostinger is opgericht in 2011, en komt voort uit de voorloper daarvan genaamd 000webhost.com. Het bedrijf is gebaseerd in Litouwen en het heeft en groot klantenbestand van meer dan 29 miljoen gebruikers.

   Dit grote marktaandeel heeft het bedrijf weten te realiseren door een combinatie van kwaliteit en gratis extra’s aan de ene kant, en een erg goedkope instapprijs (vooral bij de pakketten die voor 4 jaar geldig zijn) aan de andere kant.  Let er op, dat de meeste features (zoals gratis SSL, SSD hardrives en dagelijkse backups van je websites) alleen met het Premium plan of Business plan komen. Daarbij moet wel benoemd worden dat de prijzen van deze “hogere” pakketten in de standaardprijs, hetzelfde zijn als die van de concurent, of zelfs goedkoper.

   Via Hostinger kunt u gebruik maken van het intuïtieve, en makkelijk te gebruiken programma “website builder”. Mocht u toch liever gebruik maken van WordPress, dan bestaat deze mogelijkheid gelukkig ook. 

   Met aantrekkelijke instapprijzen, een goede klantenservice die 24/7 bereikbaar is, snelle laadtijden een een hoge Uptime, plus voldoende mogelijkheden om uit te breiden richting VPS of Cloud Hosting, kunnen we weinig slechts over deze Hosting Provider melden. Enkel dat Dedicated Hosting bij deze provider niet wordt aangeboden.

   Hostinger is volgens ons dan ook zeker een goede keuze, die we met een gerust hart kunnen aanraden.

   Hosting Provider

   Basic

   • 1 Website
   • Gratis SSL Certificaat
   • 50 GB SSD Opslag
   • Gratis domein voor 1 jaar
   • 25 Subdomeinen
   • $200 Marketing Credit 

   Aanbieding $2,95 p.m
   Normaal $7,99 per maand

   Voor en nadelen

   Positief
   – Aangeraden door WordPress developers.
   – Goedkoper dan andere WordPress Hosting Providers.
   – Gratis Domein naam (voor het 1e jaar)
   – Ongelimiteerde bandbreedte (behalve bij het goedkoopste plan).

   Negatief
   – Domein migratie kost veel geld!
   – Let op hogere hernieuwingskosten. 

   Verschillende opties

   Plus

   • Ongelimiteerd aantal Websites
   • Gratis SSL Certificaat
   • Ongelimiteerde SSD Opslag
   • Gratis Domein voor 1 jaar
   • Ongelimiteerde Subdomeinen
   • $200 Marketing Credit 

    Aanbieding $5.45 p.m
    Normaal $10,99 per maand

    Ga naar de Website

    Choice Plus

    • Ongelimiteerd aantal Websites
    • Gratis SSL Certificaat
    • Ongelimiteerde SSD Opslag
    • Gratis Domein voor 1 jaar
    • Ongelimiteerde Subdomeinen
    • $200 Marketing Credit 
    • CodeGuard Basis Backup

     Aanbieding $5.45 p.m
     Normaal $14,99 per maand

     Nadere toelichting

     Bluehost is een van de grotere namen in de wereld van Webhosting Providers. Dit grote marktaandeel heeft het bedrijf snel weten te bemachtigen o.a. door zijn lage instapkosten, programma’s die makkelijk te gebruiken zijn, vele extra’s, hun gerichtheid op E-commerce en een nauwe samenwerking met WordPress.

     Deze snelle groei leek even iets te veel voor het bedrijf en het is een tijdje minder goed gegaan. De laatste jaren is het bedrijf wel sterk terug gekomen en hebben ze goed geïnvesteerd in een stevige infrastructuur die wordt aangedreven door SSD servers. Daarnaast bieden ze een goede klantenservice aan, en hebben ze de prijs aantrekkelijk weten te houden. 

     Als u van plan bent om zich in de E-commerce sferen te begeven dan zal Bluehost een passende Webhost voor u zijn. Deze Webhost biedt namelijk vele passende programma’s die het maken van uw eigen webwinkel en de afhandeling van betalingen vergemakkelijken. Hiernaast is Bluehost toonaangevend op het gebied van Open Source Applicaties en zijn er ruime groeimogelijkheden waaronder Cloudhosting, VPS hosting en Dedicated hosting.

     Bluehost heeft een betrouwbare naam en is een veilige en goede keuze voor zowel de beginnende internetgebruiker als ook voor de meer ervaren website designer. Het enige probleem die we moeten benoemen zijn de hoge kosten die het bedrijf vraagt voor domein migratie. Als u al meerdere websites online heeft raden wij u aan om misschien toch voor een andere webhost te kiezen, tenzij deze bijkomende kosten geen probleem voor u zijn.

     Hosting Provider

     Hosting Provider met hoge snelheden en geweldige service

     Lite

     1 website
     Onbeperkte SSD-opslag en -overdracht
     25 e-mailaccounts
     Gratis en eenvoudige sitemigratie
     C-panel
     Gratis SSL
     Altijd geld-terug-garantie

     Aanbieding:   € 2,68 p.m
     Normale prijs: 7,25 p.m. 

     Voor en nadelen

     Positief
     – Gedeelde, VPS, Dedicated en reseller-opties.
     – Hoge laadsnelheid en servers in de VS, Europa en Azië.
     – Geweldige klantenservice en eenvoudig geld-terug beleid als u niet tevreden bent.

     Negatief
     – Slechts 1 gratis websitemigratie op gedeelde hostingplannen

     Verschillende opties

     Swift

     Onbeperkte websites
     Onbeperkte SSD-opslag en -overdracht
     Onbeperkte e-mailaccounts
     Gratis en eenvoudige sitemigratie
     C-panel
     Gratis SSL
     Gratis automatische back-ups
     Altijd geld-terug-garantie

      Aanbieding: € 3,36 p.m.
      Normale prijs:  9,07 p.m.

      Ga naar de Website

      Turbo

      Onbeperkte websites
      Onbeperkte SSD-opslag en -overdracht
      Onbeperkte e-mailaccounts
      Gratis en eenvoudige sitemigratie
      C-panel
      Gratis SSL
      Gratis automatische back-ups
      Turbo versnelt tot 20x sneller
      Altijd geld-terug-garantie

       Aanbieding € 6,38 p.m.
       Normale prijs: € 17,24
        p.m.

       Nadere toelichting

       A2 Hosting is een bedrijf die zich graag onderscheidt als een “groen” bedrijf. Zo werken ze onder andere samen met Carbonfund.org en dragen zij hun steentje bij aan een betere wereld. Daarnaast biedt het bedrijf ook een stevig netwerk met betrouwbare verbindingen en ondersteuning. 

       Bij A2 hosting is er voor ieder wat wils. Zo biedt het bedrijf zowel shared hosting, maar ook de opties voor VPS, Dedicated hosting en Reseller hosting. Al deze plannen bieden een ruime hoeveelheid aan opties, waardoor zowel de beginnende website gebruiker, als ook de meer ervaren gebruiker, genoeg mogelijkheden en opties ter beschikking heeft. 

       A2 hosting staat bekend om het bieden van hoge snelheden. Met servers in de VS, Europa en in Azie garanderen ze ook snelheden waardoor uw website op zijn best kan presteren. Elk plan van A2 biedt u gratis SSL certificaten, ongelimiteerde SSD opslagcapaciteit en nog veel meer. Het enige nadeel is dat A2 slechts 1 website gratis migreert. Aan de andere kant proberen ze het door een intuitief Cpanel wel zo makkelijk mogelijk te maken om het zelf te doen en zijn de kosten om het te laten doen ook niet heel duur. 

       A2 hosting is zeker een hosting bedrijf, die een plaats in onze top 5 van de beste Web hosting bedrijven verdient! 

       Hosting Provider

       Hatchling Plan 

       • Eén Website
       • One Click Installatie
       • Onbeperkte Bandbreedte
       • Gratis SSL Certificaat 

       Aanbieding $2,75 p.m (60% korting)

       Voor en nadelen

       Positief
       – Onbeperkte bandbreedte en schijfruimte.
       – Gratis Domein migratie.
       – 99.9 Uptime.
       – Betrouwbare en goed bereikbare klantenservice.
       – 45 dagen niet goed geld terug garantie en goed geprijsd. 

       Negatief
       – Minder sterk in VPS en Dedicated hosting.
       – Servers staan alleen in de VS.
       – Let op hogere hernieuwingskosten. 

       Verschillende opties

       Baby Plan

       • Onbeperkt aantal websites
       • One Click Installatie
       • Onbeperkte Bandbreedte
       • Gratis SSL Certificaat 

        Aanbieding $3,95 per maand (60% korting)

        Ga naar de Website

        Business Plan 

        • Onbeperkt aantal websites
        • One click installatie
        • Onbeperkte Bandbreedte
        • Gratis SSL Certificaat 
        • Gratis Upgrade naar positief SSL 
        • Gratis Dedicated IP
        • Gratis SEO Tools 

         Aanbieding $5,95 per maand (60% korting)

         Nadere toelichting

         HostGator is een grote en bekende naam in de Webhosting industrie. HostGator heeft een goede prijs/ kwaliteit verhouding, waarbij u voor een lange tijd (een abonnements periode van 3 jaar) kunt genieten van een lage prijs.

         Hostgator heeft een hoog kwalitatief C-panel, en bieden ze vele gratis extra’s, vele gratis templates en toegang tot ongelimiteerd datagebruik. Het programma zelf is makkelijk te installeren en te gebruiken en de technische ondersteuning is van prima kwaliteit. 

         Helaas is de service niet standaard ondersteund door SSD servers. Deze service zult u wel ontvangen bij de wat duurdere opties. Hoewel HostGator zich vooral bezig houdt met Shared Hosting, bieden ze ook de mogelijkheid voor de overige hosting types (Cloud, VPS, Dedicated). 

         Een van de weinige nadelen die we kunnen benoemen bij HostGator is dat het gehele servernetwerk in de VS staat. Dit kan uw laadsnelheid enigszins beïnvloeden, echter hebben we daar weinig problemen mee ondervonden.

         HostGator biedt voldoende kwaliteit en opties voor zowel de beginnende, als voor de meer gevorderde gebruiker en wij kunnen deze host met een gerust hart aanraden voor eenieder die van start wilt met zijn eigen website.

         Hosting Provider 

         StartUp  

         Aanbieding $ 3,95 per maand
         Let op, normale prijs $ 11,95 per maand

         Voor en nadelen

         Positief
         – Prijswinnende 24/7 klantenservice beschikbaar.
         – 99.99 Uptime en servers over de hele wereld.
         – Hoge mate van beveiliging en automatische backups
         – Erg makkelijk in gebruik en ruime groeimogelijkheden beschikbaar.
         – Leidinggevend in de Hosting industrie.
         – Aantrekkelijke mogelijkheden voor Resellers.
         – Aangeraden door WordPress.

         Negatief
         – Prijziger dan sommige concurenten.
         – Let op hoge hernieuwingskosten. 

         Verschillende opties

         GrowBig

         Aanbieding $ 5,95 per maand
         Let op, normale prijs $ 19,95 per maand

         Ga naar de Website

         GoGeek

         Aanbieding $ 5,95 per maand
         Let op, normale prijs $ 19,95 per maand

         Nadere toelichting

         SiteGround Webhosting is de toonaangevende Hosting Provider van het momet en dat is duidelijk te merken aan de kwaliteit van service, programma’s, technische ondersteuning en uitbreidingsmogelijkheden die u ontvangt.

         Met vele mogelijkheden die uw digitale leven vergemakkelijken en verbeteren zoals Cloudflare CDN, toegang tot MySQL, hoge kwaliteit SSD servers en een hoogwaardige technische klantenondersteunig die het beste in de industrie is. Wanneer u kiest voor Hosting met SiteGround, weet u gegarandeert dat u kwaliteit zult ontvangen.

         De pakketten zijn wel gekoppeld aan gelimiteerde bandbreedte, echter bestaat de mogelijkheid om uit te breiden en biedt SiteGround als een van de weinige Webhosting Providers een erg goed ontwikkelde Cloud Webhosting optie. (Vele aanbieders die ongelimiteerde bandbreedte bieden hebben daar echter wel bepaalde limieten aan gesteld hetgeen duidelijker wordt als je de gebruikersvoorwaarden doorleest).

         SiteGround zijn pakketten zijn duurder dan de budget Webhosting Providers zoals HostGator en BlueHost. Maar u krijgt wel daadwerkelijk waar voor uw geld! Vooral wanneer u serieus gebruikt maakt van het internet, bv. wanneer u 1 of meerdere internetbedrijven beheert en grotere ambities heeft.

         SiteGround heeft hoogwaardige SSD servers over de hele wereld en biedt een hoge mate van veiligheid en kwaliteit aan zijn gebruikers.

          

         DISCLAIMER

         SoftwareCompare is geen aanbieder van antivirus-, hosting- of VPN-services. Wij hebben geen controle over websites van derden en uw gebruik van een website van een derde partij kan worden beheerst door zijn eigen algemene voorwaarden.

         We streven ernaar om ervoor te zorgen dat de informatie op onze website up-to-date en correct is, maar we kunnen niet garanderen dat deze altijd in alle gevallen correct zal zijn. SoftwareCompare is een website voor vergelijking en analyse die wordt gefinancierd door middel van advertenties. We gebruiken links die ons een financiële compensatie bieden voor het sturen naar de sites van onze partners. “Onze score” is gebaseerd op onze mening en kan aan verandering onderhevig zijn.

         Factoren met invloed omvatten de prestaties van antivirustests, de bescherming die ze bieden, hun gebruiksgemak, hun algemeen belang voor de consument en de succespercentages.

         Zie hieronder onze overige Software producten en geniet van de hoogste kortingen

         Beste Antivirus Programma

         Kies vandaag nog voor de beste bescherming tegen schadelijke Malware

         Beste VPN verbinding

         Geniet van complete anonimiteit en krijg toegang tot anderzijds ontoegankelijke content.

         Beste Webhosting Providers

         Start vandaag met het maken van uw eigen website met hulp van de beste Hosting Service

         Heb je je digitale leven al veilig gesteld? 

         Kies vandaag nog voor de beste bescherming!