Bullguard Antivirus 2021

Ons eindoordeel

 

%

Vanwaar deze score voor Bullguard Antivirus

 

Malware detectie 99,4% (in laatste test van Avtest)
VPN Nee
Hoeveelheid apparaten Maximaal 10
Anti-Phishing tools Ja
Ouderlijk beheer Ja
Wachtwoordbeheer Ja
Prijs: € €29,99 (standaardprijs €59,99) Midklasse voor 1 jaar.

Wat kunnen we nog meer vertellen over Bullguard?

In het algemeen

Bullguard staat bekend als de underdog in de antivirus industrie. Een van de grote minpunten van het programma, zijn de wisselende testresultaten van zijn antimalware bescherming. Bullguard Antivirus biedt minder extra features als zijn grote concurrenten. De features die het programma biedt doen het wel goed. 

Malware bescherming

Over de laatste jaren heeft Bullguard niet bekend gestaan als de meest betrouwbare antivirus, met enkele wisselende testlab resultaten. De laatste tests uitgevoerd door AV test laten echter wel positieve resultaten zien met een malware protectie van 99,4 tot 100% en ook een zero-day attack detectie van 100%. Ook scoort Bullguard bovengemiddeld hoog op het detecteren van Phishing programma’s.

Individuele testen zoals die uitgevoerd door Techradar laten wel kwetsbaarheden in het systeem van Bullguard zien. Vooral als het aankomt op de zelfscan functie die makkelijk te omzeilen en aanpasbaar is waardoor kwaadwillende partijen deze ook zouden kunnen beinvloeden.

Extra tools

Bullguard antivirus heeft enkele extra opties inbegrepen in zijn programma zoals PC tuneUp waarmee u met gemak uw systeemprocessen kunt optimaliseren. Parental Control (helaas is deze minder geavanceerd dan die van de meeste concurrenten) en opties als Identiteit en Finaniële bescherming (enkel inbegrepen in het Premium plan.

– Antimalware (antiphishing/-ransomware)
– Kwetsbaarheidscanner
– Safe Browser
– Firewall
– Gamebooster
– Ouderlijk toezicht
– Cloud back-up
– Social media scanner
– Uitgebreide identiteitsbescherming (enkel in Premium plan)
– Automatische back-ups

Impact op systeem

Bullguard is een lichtgewicht programma die weinig merkbare invloed op het systeem uitvoert. Hoewel het programma 750MB in beslag neemt en op de achtergrond met ongeveer 10 processen bezig is, is daar weinig van te merken.

Bullguard heeft zelfs een coole extra feature genaamd “Gamebooster”. Deze feature is vooral interessant voor gamers en voor andere opties die het gehele scherm gebruiken. Het biedt namelijk een verbetering in de gamer ervaring door systeemprocessen te optimaliseren. Hierdoor zullen games soepeler en sneller werken.

Besturingssystemen

Bullguard antivirus biedt bescherming voor Windows, macOs en Android. Voor macOs zijn er helaas wel verder geen extra features behalve het antivirus programma inbegrepen. Het programma biedt bescherming voor 1, 3 of 10 apparaten afhankelijk van het type plan die u aanschaft. 

Klantenservice

De klantenservice van Bullguard is uitstekend! Ondanks dat ze via de telefoon niet bereikbaar zijn, kunt u gebruik maken van de livechat optie, social media en email. De Nederlandse livechat is enkel beschikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur. De grote talen als Engels, Spaans en Chinees zijn wel als 24/7 optie beschikbaar.

Gebruikersgemak

Als het aankomt op gebruikersgemak, dan is Bullguard een van de meest gebruiksvriendelijke programma’s in de antivirus industrie. De installatie verloopt probleemloos en het programma is zeer aanpasbaar, informatief en intuitief in gebruik. 

Prijs

Het programma komt in drie verschillende prijspakketten.

Bullguard Antivirus vanaf €23,99 (standaardprijs €29,99).
Bullguard Internet Security €29,99 (standaardprijs €59,99).
Bullguard Premium Protection vanaf €36,00 (standaardprijs €89,99).

Zie de Bullguard website voor nadere informatie betreffende zijn prijspakketten.

Conclusie

Bullguard is een goed programma die elk jaar beter lijkt te worden. Het programma biedt een degelijke bescherming, prima prijspakketten, extra opties die goede bescherming bieden en hun functies vervullen. Het programma is een uitstekende keuze voor degene die optimalisatie van hun systeem prioriteit geven! Helaas kunnen we ons hand nog niet in het vuur steken als het aankomt op Malware detectie (gezien de wisselende scoren over de laatste jaren), hier lijkt het programma echter sinds afgelopen testpediode (tot november 2019) wel in verbeterd te zijn.

Beste Antivirus Programma

Kies vandaag nog voor de beste bescherming tegen schadelijke Malware

Beste VPN verbinding

Geniet van complete anonimiteit en krijg toegang tot anderzijds ontoegankelijke content.

Zie onze overige VPN producten

Zie onze overige Antivirus producten

Bullguard Antivirus 2021