Vergelijk de 5 Beste Webhosting Providers voor              Nederland en België van 2021.

Op deze pagina zullen we u voorzien van uitgebreide informatie die van belang is, bij het maken van een keuze voor de beste Webhosting Provider. Voor het maken van een website, of u nu een kleine persoonlijke website wilt maken, een Blog wilt schrijven voor een groot publiek, u graag uw eigen online business wilt creëren, of een representatieve pagina wilt maken voor een bestaand bedrijf, een Webhosting Service zult u hierbij hard nodig hebben.
Gelukkig is er veel aanbod op het gebied van Webhosting diensten, en is er voor ieder zijn wens een gepaste aanbieder. Dit brengt als nadeel met zich mee, dat het maken van een keuze voor de juiste aanbieder verwarrend kan zijn. Om u tijd te besparen en u te voorzien van de meest betrouwbare Webhosting aanbieders, hebben wij een top 5 gemaakt met wat naar onze mening de beste Webhosting aanbieders van dit moment zijn. Waarom slechts een top 5? Omdat het maken van een keuze overzichtelijk en makkelijk dient te worden gemaakt. En met een kwalitatief sterke top 5, zal dit een kleine moeite zijn.

Top 5 Beste Webhosting Providers

#1

Positief

– Prijswinnende 24/7 klantenservice beschikbaar.
– 99.99 Uptime en servers over de hele wereld.
– Hoge mate van beveiliging en automatische backups
– Erg makkelijk in gebruik en ruime groeimogelijkheden beschikbaar.
– Leidinggevend in de Hosting industrie.
– Aantrekkelijke mogelijkheden voor Resellers.
– Aangeraden door WordPress.

Negatief
– Prijziger dan sommige concurenten.
– Let op hoge hernieuwingskosten. 

#2

 

Positief
– Aangeraden door WordPress developers.
– Goedkoper dan andere WordPress Hosting Providers.
– Gratis Domein naam (voor het 1e jaar)
– Ongelimiteerde bandbreedte (behalve bij het goedkoopste plan).

Negatief
– Domein migratie kost veel geld!
– Let op hogere hernieuwingskosten. 

#3

Positief
– Onbeperkte bandbreedte en schijfruimte.
– Gratis Domein migratie.
– 99.9 Uptime.
– Betrouwbare en goed bereikbare klantenservice.
– 45 dagen niet goed geld terug garantie en goed geprijsd. 

Negatief
– Minder sterk in VPS en Dedicated hosting.
– Servers staan alleen in de VS.
– Let op hogere hernieuwingskosten. 

#4

Positief
– Erg goedkoop, vooral op de 4 jaar plannen. 
– Goede klantenservice.
– Hoge Uptime gegarandeerd. 
– Biedt zowel Shared hosting, VPS en Cloud hosting.
– Snelle laadtijden.

Negatief
– Geen traditioneel cPanel (maar wel een makkelijk te gebruiken control panel). 

#5

Positief
– Gedeelde, VPS, Dedicated en reseller-opties.
– Hoge laadsnelheid en servers in de VS, Europa en Azië.
– Geweldige klantenservice en eenvoudig geld-terug beleid als u niet tevreden bent.

Negatief
– 1 gratis websitemigratie op gedeelde hostingplannen

Hoe kies ik de beste Hosting Provider?

Het internet staat vol met Webhosting Providers die hun diensten aanbieden, zodat u aan de slag kunt met het maken van uw eigen website. Of u nu een newbie bent in het veld, of dat u door de jaren heen al ruime ervaring hebt opgedaan en weet hoe u websites behoort te maken. Het hebben van een Webhosting Service is een must.

Bij het maken voor een passende keuze voor uw doeleinden, komt echter meer kijken dan u in eerste instantie zou denken.
Wat doet een Webhosting  Provider eigenlijk voor mij? Hoeveel hoor ik ongeveer uit te geven? Welke tools zijn van belang om te hebben? Hoe betrouwbaar is de Webhosting Provider waar ik voor wil kiezen? Hoeveel traffic verwacht ik op mijn website te hebben? Wat is shared/ VPS of Dedicated Webhosting? Staat mijn Webhosting Service het gebruik van WordPress toe of zijn er andere website builders?

Op deze vragen zullen we u uitgebreid antwoord geven. Tevens zullen wij onder aan de pagina nader informatie geven, over elke individuele aanbieder die in de top 5 staat gepresenteerd.

Wat is Webhosting?

Voor we verder gaan is het belangrijk om allereerst kort toe te lichten wat Webhosting eigenlijk is.
Om een website online te hebben, heeft u een webhosting provider nodig die u daarbij helpt. Uw website behoort namelijk onder een domein (www.uwdomein.nl) te worden aangemaakt, en deze wordt vervolgens op een server opgeslagen. Zodat wanneer een klant uw internetpagina wilt opzoeken, deze online en toegankelijk is.

Een Webhosting Provider voorziet u dus van de benodigde server waar uw website staat opgeslagen. Daarnaast biedt een Webhosting provider u van technische ondersteuning, en de nodige programma’s en services die nodig zijn om uw website soepel te laten werken.

Enkele extra features die u van uw Webhosting Provider mag verwachten zijn de volgende:

– WordPress ondersteuning: WordPress is een van de meest bekende, en meest gebruike website builders. Een goede 25% van het gehele internet is gemaakt en wordt ondersteund door WordPress! Niet elke Webhosting Provider zegt u van tevoren of WordPress wordt ondersteund, dus het is goed om u ervan te verzekeren dat dit wel zo is. Voor het gebruik van WordPress, zijn minimale vereisten van een PHP versie van 7 of hoger, of een MySQL versie van 7 of hoger vereist.
– FTP Access: Voor het uploaden van files van uw eigen computer naar uw webserver, zult u FTP Access nodig hebben. Deze opent als het ware de deur tussen uw locale computer, en uw webpagina die staat opgeslagen op de webserver van uw Host.
– Email Accounts en Domein accounts: Voor het maken en beheren van uw eigen website, zult u een domeinnaam moeten aanschaffen. Daarnaast kan deze gekoppeld worden aan email account die gelinkt staat met uw website bv. uwnaam@uwdomein.nl.

Gedeelde webhosting

Zoals hierboven benoemd staat, zult u voor het beheren en online houden van uw website, een (deel van een) server moeten huren via een Webhosting Provider. Het huren van dit stuk “virtuele ruimte”, geschied op verschillende manieren. De eerste en de goedkoopste optie die we zullen benoemen is gedeelde webhosting of “Shared Webhosting”.

Bij gedeelde webhosting, huurt u in feite een stukje van een individuele server. U deelt de server die beschikbaar is dus met meerdere personen, die elk hun eigen website op dezelfde server hebben opgeslagen.

Het voordeel van gedeelde webhosting, is dat het goedkoop is. Het nadeel is echter, dat uw server wordt belast door meerdere websites. Dit kan betekenen dat als iemand anders zijn website op een gegeven moment erg veel internetverkeer moet verwerken, piekmomenten heeft of als iemand anders zijn website zelfs crasht, dit gevolgen kan hebben voor de prestaties van uw eigen website. Elke server heeft namelijk maar een bepaalde capaciteit en wanneer deze wordt (over)belast, zult u dat merken aan de snelheid en betrouwbaarheid van uw website.

Voor kleine websites, of voor beginners op het gebied van websites maken, is gedeelde webhosting zeker een prima optie. Vaak kunt u al een passend plan vinden voor minder dan 10,- Euro per maand. Pas op het moment dat uw website meer data, traffic en volume te verduren krijgt, wordt het tijd om op te schalen naar een van de andere Webhosting opties.

VPS Webhosting

VPS (of ook wel Virtual Private Service) Webhosting, is de volgende stap die u kunt nemen in het uitbreiden van uw Webhosting kwaliteiten. Via VPS Webhosting huurt u ook een deel van een server, echter heeft u veel meer eigen ruimte en deelt u de server met minder gebruikers. Dit biedt het voordeel, dat uw eigen website minder wordt beinvloed door de activiteit van andere gebruikers.

Als u dus op zoek bent naar meer vermogen, betrouwbaarheid en flexibiliteit, bijvoorbeeld voor het beheren van een online bedrijf, dan raden wij u VPS Webhosting aan. Voor een VPS zult u gemiddeld tussen de 10,- tot 50,- Euro per maand kwijt zijn.

Cloud Webhosting

Cloud Webhosting is relatief nieuw, en slechts een handvol Webhosting Providers bieden deze optie aan. Cloud Webhosting wint echter snel aan populariteit. Met de tijd komen er wel steeds meer Hosting Providers  bij die in deze mogelijkheden voorzien.

Bij Cloud Webhosting maakt u in feite gebruik van de mogelijkheden en bronnen van meerdere servers. Dit biedt u een hoge mate van kwaliteit, veiligheid en mogelijkheden die u niet zou kunnen krijgen via bv. een VPS Webhosting waarbij u slechts gebruikt maakt van een enkele server. De cluster van servers die u gebruikt wordt de Cloud genoemd.

Cloud Webhosting wordt over het algemeen aangeraden aan hen die gebruik maken van een VPS, maar die langzaam groeipijntjes beginnen te ervaren. Een andere stap zou toegewijde Webhosting zijn, echter is Cloud Webhosting vaak een goede tussenstap die u meer mogelijkheden en kwaliteit biedt voor een lagere prijs dan toegewijde Webhosting.

Toegewijde Webhosting

De laatste trede die u kunt beklimmen in uw zoektocht naar kwaliteit is de toegewijde webhosting ofwel “Dedicated Webhosting”.

Bij toegewijde webhosting, huurt u een complete server in zijn geheel voor uzelf. Zoals u zich kunt voorstellen, voorziet deze vorm van webhosting u van een hoge mate van opslagruimte, verwerkingscapaciteit, en een hoge mate van betrouwbaarheid zonder invloeden van andere website eigenaren die uw server beinvloeden.

Hiernaast biedt het beheren van uw eigen server u veel meer vrijheid ten aanzien van apps en besturingsprogramma’s die u kunt installeren op uw server. Iets dat niet mogelijk is wanneer u een server deelt met anderen.
Aan de andere kant heeft u vaak ook de verantwoordelijkheid om uw server te onderhouden en technische issues zelf op te lossen. Daarnaast kost het huren van uw eigen server een stuk meer en zult u voor een toegewijde webhosting service vaak rond de 100,- Euro of meer kwijt zijn.

Een toegewijde server zult u als particuliere website eigenaar over het algemeen niet nodig hebben. Deze optie is over het algemeen bedoeld voor grotere bedrijven die het kapitaal en de mankracht hebben om deze servers te betalen en onderhouden.

Betaalde of gratis Webhosting?

Tenzij u wilt oefenen met het maken van een website, een persoonlijke website maakt, of een Blog schrijft waarbij het u niet uit maakt dat u niet uw eigen domein naam kunt gebruiken (bv. uwdomein.wordpress.com), raden wij u zeker aan om te betalen voor uw Webhosting Provider.

Dit zeggen we niet voor niets… Een gratis Webhosting komt namelijk met meer nadelen dan voordelen die we allen nader zullen toelichten.

– Reclame. Zoals u kunt begrijpen kost het voorzien van een webhosting service veel geld (o.a. aanschaf, opslagruimte en onderhoudt van servers). Om toch geld te kunnen verdienen via het aanbieden van een gratis Webhosting service, zal uw webhosting gepaard gaan met ongewenste reclame.
– Geen eigen domein naam: Het hebben van een eigen domein naam, is over het algemeen niet mogelijk via een gratis Webhosting Service. U kunt zich voorstellen dat wanneer u enigszins professioneel wilt overkomen, het niet handig is als uw website voorzien is van een naam die niet gerelateerd is aan uw eigen website (bv. www.uwdomein.wordpress.com).
– Ontbreken van een klantenservice. Een gratis Webhosting Service zal op alle kosten besparen die mogelijk zijn. Hierdoor zult u normaal gesproken dus ook geen toegang hebben tot een klantenservice van uw Webhosting Provider. Dit is een onderdeel die bijna onmisbaar is bij het beheren van uw eigen website.
– Gelimiteerde bandbreedte en snelheid. U zult vaak slechts beperkte toegang hebben tot bandbreedte waardoor u al snel problemen zult ervaren in snelheid en waardoor uw website zelfs regelmatig vast kan lopen of in zijn geheel crasht.

Bandbreedte en snelheid

Vandaag de dag is het makkelijker dan ooit tevoren om uw eigen website te maken en te beheren. Dit heeft als resultaat dat er veel concurrentie op de loer ligt, en er letterlijk duizenden aanbieders zijn van dezelfde producten. Het is dan ook van uiterst belang dat uw website net dat stukje beter presteert dan die van uw concurrent. Een belangrijke factor in deze, is voorkomen dat te veel van uw website service wordt gevraagd, waardoor deze niet meer functioneert. 

Bandbreedte die beschikbaar is, verwijst naar de hoeveelheid data die kan worden verstuurd of gedownload van, en naar uw website. Deze data kan gelimiteerd of ongelimiteerd zijn. Op het moment dat deze gelimiteerd is en het limiet wordt bereikt, kan dat ernstige gevolgen hebben voor de functionaliteit van uw website. Uw bandbreedte wordt beinvloed door de volgende factoren:
– Complexiteit van uw website. Oftewel hoe zwaar de layout van uw website is (een foto is minder belastend dan een video).
– Verkeer. Des te meer verkeer er door uw website heen gaat, des te meer data dit zal vereisen.
Houdt er rekening mee dat u bij de aanschaf van uw Webhosting plan voldoende bandbreedte ter beschikking heeft om problemen te voorkomen.

Let op! Hoewel er Webhosting Providers zijn die u onbeperkte bandbreedte en schijfruimte  aanbieden, is deze “ongelimiteerde limiet” vaak wel aan voorwaarden verbonden.

Laadtijd van uw website

Zoals hier boven benoemd is, komt het bij het verkrijgen en vasthouden van verkeer op uw website aan op de kleine puntjes, waardoor uw website uitblinkt ten aanzien van uw concurrent. Een onderdeel van dit uitblinken, is het hebben van een snelle laadtijd van uw website. Uit eigen ervaring begrijpt u dat het erg vervelend is, wanneer u een website aanklikt en u vervolgens erg lang moet wachten voordat de website daadwerkelijk geopend is. Deze frustratie is éénieder bekend. De kans dat iemand van een pagina weg klikt en niet meer terug keert naar zo een pagina is erg groot. 1 op de 4 potentiele klanten verlaat gemiddeld uw website als deze niet binnen 4 seconden geladen is. De helft van deze mensen zal ook niet meer terug keren naar uw website, waardoor u potentieel heel veel inkomen/ interactie mis zult lopen.

Een ander nadeel is, dat zoekmachines (zoals Google, Yahoo), in hun algoritme de laadtijden van websites verwerkt hebben. Websites met een trage laadtijd zullen vaak slechter ranken, dan websites met een snelle laadtijd. U zult begrijpen dat ook dit beter kan worden voorkomen door te kiezen voor een Host met snelle laadtijden. 

Uptime

Uptime verwijst naar de tijd dat een server van een Webhosting Provider daadwerkelijk werkzaam is. Het meest ideale cijfer, is een Uptime van minimaal 99.9 %. Zodra dit ook maar een beetje minder wordt, is dat al gauw een slecht teken. Om u een idee te geven waarom, kunt u onderstaand voorbeeld bekijken.

Uptime van 99.9%: 8,8 uur per jaar/ 0.72 uur per maand/ 0.17 uur per week en 1.44 minuten per dag.
Uptime van 99%: 3.65 dagen per jaar/ 7.2 uur per maand/ 1.7 uur per week/ 14.4 minuten per dag..
Uptime van 98%: 7.3 dagen per jaar/ 14.4 uren per maand/ 3.4 uur per week/ 28.8 minuten per dag!

De tijd dat de server van een Webhosting Provider niet actief is, zal uw website dat ook niet zijn. Nu zal dit voor kleinere websites niet direct heel problematisch zijn. Maar zodra er veel internet verkeer door uw website heen gaat, dan is elk beetje extra “downtime” zeker niet wenselijk.

Gratis domein migratie

Mocht u al een website online hebben en van plan zijn om te switchen van Webhosting Provider, dan is het raadzaam dat u goed kijkt, of uw nieuwe Webhosting Provider u toestaat om gratis uw domein naam te migreren van uw oude naar uw nieuwe Hosting Service. Sommige Webhosting Providers bieden dit gratis aan echter zijn er ook Providers, die er kosten voor in rekening brengen. Als dat het geval is, dan kan het u soms veel geld kosten, vooral als u meerdere websites hebt die overgeplaatst moeten worden.

Let er ook op, dat wanneer dit wel gratis is, u er zo snel mogelijk werk van maakt zodra u van Webhosting Provider geswitched bent. De kans bestaat namelijk dat het slechts voor een geringe periode gratis is, en u daarna alsnog ervoor moet betalen (dit staat wel vermeld en zal dan ook niet als een verrasing moeten komen).

WordPress en andere website builders.

WordPress is veruit de grootste website builder die bestaat, en zo’n 27% van het totale internet loopt op WordPress gemaakte websites. De meeste Webhosting Providers bieden ook standaard, of op zijn minst de mogelijkheid, om gebruik te maken van de WordPress builder. Let er wel op, dat niet elke Webhosting Provider dezelfde technische ondersteuning biedt of even hoog staat aangeschreven door WordPress zelf.

Naast WordPress bestaan er vele andere website builders, waaronder Weebly, SquareSpace, Site123 en meer. Al deze website builders hebben hun voor en nadelen en sommige werken erg prettig en intuitief. Sommige programma’s waaronder die van Weebly of Website Builder, werken makkelijker dan WordPress (WordPress is een stukje technischer), door hun intuïtieve drag and drop functionaliteit.

Let erop, dat het niet altijd mogelijk is om uw website van de ene website builder naar een andere te emigreren, mocht u ooit van Webhosting Provider willen switchen. Bedenkt u zich goed met welk programma u aan de slag wilt, voordat u in zee gaat met een Webhosting Provider en de bijbehorende website builder.

Aantal Domein/ subdomein namen

Gemiddeld bieden de meeste Webhosting Providers 3 verschillende pakketten aan. Bedenk voor uzelf waar uw behoefte ligt. Als u slechts 1 website online wilt hebben, dan bent u vaak al klaar met het instap pakket die de meeste Webhosting Providers aanbieden. Bent u liever in staat om meerdere, zelfs een ongelimiteerd aantal domeinnamen te beheren, kies dan voor een van de meer uitgebreide plannen.

Meestal bestaat wel de mogelijkheid om tussendoor op te schalen als u er met verloop van tijd achter komt dat u graag meer wilt.

Kosten en Verlengingskosten

Meestal zult u tijdens de eerste aanschaf van uw Webhosting plan een fikse korting krijgen. Weest u zich wel bewust van de totale prijs, want dit is de prijs die u normaal gesproken zult gaan betalen als u uw plan na een afgesproken periode (van enkele maanden tot enkele jaren) zult betalen.

SSL certificaat

SSL certificaten zijn kleine data-files die een cryptografische versleuteling verbinden aan een domeinnaam. De ondersteuning van SSL certificaten stelt u in staat om uw website te beveiligen, hetgeen u zult herkennen aan het versleutel symbool, en de https aan het begin van uw webbalk.

Vooral voor zaken die gevoelig liggen zoals bankzaken, webwinkels, en andere persoonlijke data, is dit vergrendelprotocol een must. Vandaag de dag, wordt het als de nieuwe standaard gezien dat uw website van dit protocol is voorzien.

Zoals eerder benoemd is SSL certificaat meestal niet in begrepen bij gratis Webhosting Providers. U kunt zich voorstellen dat dit de betrouwbaarheid van uw website ernstig zal ondermijnen.

SSD servers

SSD , oftewel Solid State Drive, is de laatste ontwikkeling in Harddrives en deze voorzien u van een hogere mate van opslag en verwerkingscapaciteit dan de traditionele HDD (Hard Disc Drive).

Een Webhosting Provider die gebruik maakt van SSD servers, zal u een hogere mate van betrouwbaarheid en snellere laadtijden kunnen bieden. Let hier dus op bij de aanschaf van uw hosting plan.

Technische ondersteuning

Het bouwen van een website, en het “up and running” houden hiervan, kan regelmatig gepaard gaan met problemen. Vooral wanneer u net pas komt kijken op het gebied van website design, zult u zonder twijfel tegen vragen of problemen aanlopen. Ook de meer ervaren gebruiker, zal op zijn tijd het gemak van een goede technische ondersteuning zeker niet kunnen missen.

Let er bij de aanschaf van uw Webhosting service op, dat de Provider hiervan hoog scoort op het gebied van klantenservice en technische ondersteuning. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk dit onderdeel is. Besparen op dit onderdeel zal u namelijk erg veel werk en frustratie kunnen opleveren.

C-panel

De C-Panel is een controle paneel die door de meeste Webhosting Providers ondersteund wordt. Met behulp van uw C-panel kunt u gemakkelijk het overzicht houden, uw domeinen en email beheren, back-ups maken, domeinen overplaatsen en databases beheren.

Er bestaan Webhosting Providers die geen C-panel geintegreerd hebben in hun service. Dit hoeft niet perse te betekenen dat u niet voor deze service kunt kiezen, maar het is wel belangrijk om rekening mee te houden bij uw aanschaf. 

Klaar om een keuze te maken

Wij hopen u bij deze van voldoende informatie te hebben voorzien, zodat u de beste Webhosting Provider kunt kiezen voor uw wensen en doelen. Als u verder nog vragen heeft of u graag met ons in contact zou willen komen, nodigen wij u van harte uit om via onze Contactpagina contact met ons op te nemen.

Nadere toelichting top 5

Zie hieronder de Webhosting Providers die in onze top 5 benoemd staan nader toegelicht en kies diegene, die het beste bij u past!

Hosting Provider 

StartUp  

Aanbieding $ 3,95 per maand
Let op, normale prijs $ 11,95 per maand

Voor en nadelen

Positief
– Prijswinnende 24/7 klantenservice beschikbaar.
– 99.99 Uptime en servers over de hele wereld.
– Hoge mate van beveiliging en automatische backups
– Erg makkelijk in gebruik en ruime groeimogelijkheden beschikbaar.
– Leidinggevend in de Hosting industrie.
– Aantrekkelijke mogelijkheden voor Resellers.
– Aangeraden door WordPress.

Negatief
– Prijziger dan sommige concurenten.
– Let op hoge hernieuwingskosten. 

Verschillende opties

GrowBig

Aanbieding $ 5,95 per maand
Let op, normale prijs $ 19,95 per maand

Ga naar de Website

GoGeek

Aanbieding $ 5,95 per maand
Let op, normale prijs $ 19,95 per maand

Nadere toelichting

SiteGround Webhosting is de toonaangevende Hosting Provider van het momet en dat is duidelijk te merken aan de kwaliteit van service, programma’s, technische ondersteuning en uitbreidingsmogelijkheden die u ontvangt.

Met vele opties die uw digitale leven vergemakkelijken en verbeteren zoals Cloudflare CDN, toegang tot MySQL, hoge kwaliteit SSD servers en een hoogwaardige technische klantenondersteunig die het beste in de industrie is. Wanneer u kiest voor Hosting met SiteGround, weet u gegarandeert dat u kwaliteit zult ontvangen.

De pakketten zijn wel gekoppeld aan gelimiteerde bandbreedte, echter bestaat de mogelijkheid om uit te breiden en biedt SiteGround als een van de weinige Webhosting Providers een erg goed ontwikkelde Cloud Webhosting optie. (Vele aanbieders die ongelimiteerde bandbreedte bieden hebben daar echter wel bepaalde limieten aan gesteld hetgeen duidelijker wordt als je de gebruikersvoorwaarden doorleest).

SiteGround zijn pakketten zijn duurder dan de budget Webhosting Providers zoals HostGator en BlueHost. Maar u krijgt wel degelijk waar voor uw geld! Vooral wanneer u serieus gebruikt maakt van het internet, bv. wanneer u 1 of meerdere internetbedrijven beheert en grotere ambities heeft.

SiteGround heeft hoogwaardige SSD servers over de hele wereld en biedt een hoge mate van veiligheid en kwaliteit aan zijn gebruikers.

 

Hosting Provider

Basic

 • 1 Website
 • Gratis SSL Certificaat
 • 50 GB SSD Opslag
 • Gratis domein voor 1 jaar
 • 25 Subdomeinen
 • $200 Marketing Credit 

Aanbieding $2,95 p.m
Normaal $7,99 per maand

Voor en nadelen

Positief
– Aangeraden door WordPress developers.
– Goedkoper dan andere WordPress Hosting Providers.
– Gratis Domein naam (voor het 1e jaar)
– Ongelimiteerde bandbreedte (behalve bij het goedkoopste plan).

Negatief
– Domein migratie kost veel geld!
– Let op hogere hernieuwingskosten. 

Verschillende opties

Plus

 • Ongelimiteerd aantal Websites
 • Gratis SSL Certificaat
 • Ongelimiteerde SSD Opslag
 • Gratis Domein voor 1 jaar
 • Ongelimiteerde Subdomeinen
 • $200 Marketing Credit 

  Aanbieding $5.45 p.m
  Normaal $10,99 per maand

  Ga naar de Website

  Choice Plus

  • Ongelimiteerd aantal Websites
  • Gratis SSL Certificaat
  • Ongelimiteerde SSD Opslag
  • Gratis Domein voor 1 jaar
  • Ongelimiteerde Subdomeinen
  • $200 Marketing Credit 
  • CodeGuard Basis Backup

   Aanbieding $5.45 p.m
   Normaal $14,99 per maand

   Nadere toelichting

   Bluehost is opgezet in 2003 in Utah en is gevestigd in de VS. Bluehost heeft zich snel als een van de grote spelers in de Webhosting industrie weten te plaatsen en heeft dit te danken aan zijn makkelijk te gebruiken programma’s, zijn lage instapkosten, een goede samenwerking met WordPress en vele extra’s zoals ongelimiteerde bandbreedte, gratis domein namen en mogelijkheden voor E-commerce.

   Enkele jaren terug ging het iets minder goed met Bluehost, maar de laatste jaren zijn ze wederom sterkt terug gekomen en hebben ze met een sterke infrastructuur die wordt aangedreven door SSD servers, een gedegen technische ondersteuning en een goede prijs structuur zich wederom weten te vestigen als een van de top namen in de industrie.

   Hiernaast biedt Bluehost gedegen programma’s om E-commerce te runnen op uw website en is het een van de toonaangevende Webhosting Providers op het gebied van Open Source Applicaties. Ook zijn de groeimogelijkheden ruim en bied Bluehost mogelijkheden voor CloudHosting, VPS en Dedicated Hosting.

   Bluehost is een betrouwbare en goede keuze voor de beginnende internetgebruiker met grotere ambities. Ook de meer ervaren gebruiker zal goed gebruik kunnen maken van de diensten van Bluehost, het enige probleem hierbij is u zult moeten betalen voor het overplaatsen van uw domeinen naar deze Hosting Provider (waarbij de kosten hoog op kunnen lopen).

   Hosting Provider

   Hatchling Plan 

   • Eén Website
   • One Click Installatie
   • Onbeperkte Bandbreedte
   • Gratis SSL Certificaat 

   Aanbieding $2,75 p.m (60% korting)

   Voor en nadelen

   Positief
   – Onbeperkte bandbreedte en schijfruimte.
   – Gratis Domein migratie.
   – 99.9 Uptime.
   – Betrouwbare en goed bereikbare klantenservice.
   – 45 dagen niet goed geld terug garantie en goed geprijsd. 

   Negatief
   – Minder sterk in VPS en Dedicated hosting.
   – Servers staan alleen in de VS.
   – Let op hogere hernieuwingskosten. 

   Verschillende opties

   Baby Plan

   • Onbeperkt aantal websites
   • One Click Installatie
   • Onbeperkte Bandbreedte
   • Gratis SSL Certificaat 

    Aanbieding $3,95 per maand (60% korting)

    Ga naar de Website

    Business Plan 

    • Onbeperkt aantal websites
    • One click installatie
    • Onbeperkte Bandbreedte
    • Gratis SSL Certificaat 
    • Gratis Upgrade naar positief SSL 
    • Gratis Dedicated IP
    • Gratis SEO Tools 

     Aanbieding $5,95 per maand (60% korting)

     Nadere toelichting

     HostGator is een betrouwbare en welbekende speler in de markt van Hosting Providers die is opgestart in 2002. HostGator biedt een goede kwaliteit service voor een erg vriendelijke prijs waarbij u voor 3 jaar lang van een goede korting kunt genieten op uw pakket.

     Hostgator biedt een erg goede C-panel, vele Freebees waaronder 150,- dollar credit voor Google Adsense. Ook biedt Hostgator gratis webbuilders, vele templates die gratis gebruikt mogen worden, is het makkelijk in gebruik en heeft u toegang tot ongelimiteerd datagebruik.

     Eigenlijk hebben we weinig slechts te melden over deze Webhosting Provider. HostGator is vooral gericht op de beginnende en enigszins gevorderde gebruikers en de meeste pakketten zijn op een shared hosting plan gebaseerd. Helaas bieden ze niet bij elk plan standaard SSD server ondersteuning. Mocht je verder willen uitbreiden dan is dit gelukkig wel mogelijk. Naast shared hosting biedt HostGator ook VPS, Dedicated Hosting en Cloudhosting.

     Alle Servers van HostGator zijn gelocaliseerd in de VS hetgeen uw laadsnelheid enigszins kan beïnvloeden. Dit hebben wij echter niet als problematisch ondervonden.

     Hosting Provider

     Goedkoopste webhosting optie met goede kwaliteit service

     Single Webhosting 

     • Eén Website
     • Gratis zakelijk email voor 6 maanden
     • 100 GB bandbreedte
     • 10 GB schijfruimte
     • 1x Processor kracht & geheugen.

     Aanbieding:  € 0.99 p.m
     Normale prijs: € 9,59 p.m. 

     Voor en nadelen

     Positief
     – Erg goedkoop, vooral op de 4 jaar plannen. 
     – Goede klantenservice.
     – Hoge Uptime gegarandeerd. 
     – Biedt zowel Shared hosting, VPS en Cloud hosting.
     – Snelle laadtijden.

     Negatief
     – Geen traditioneel cPanel (maar wel een makkelijk te gebruiken control panel). 

     Verschillende opties

     Premium Webhosting

     • 100 Websites
     • Gratis zakelijk email voor 6 maanden.
     • Onbeperkte Bandbreedte
     • 20 GB schijfruimte
     • 2x processor kracht en geheugen.
     • Wekelijkse back-ups

      Aanbieding: € 2,59 p.m.
      Normale prijs: € 14,49 p.m.

      Ga naar de Website

      Business Webhosting

      • 100 websites
      • Onbeperkte Bandbreedte
      • Gratis SSL Certificaat 
      • 30 GB schijfruimte
      • 4x processor kracht en geheugen.
      • Dagelijke backups 

       Aanbieding € 4,49 p.m. 
       Normale prijs: 
       € 19,99 p.m.

       Nadere toelichting

       Hostinger is opgericht in 2011, en komt voort uit de voorloper daarvan genaamd 000webhost.com. Binnen een decennium heeft Hostinger zich weten te plaatsen als een van de grote namen in de industrie, met een gebruikersbasis van 29 miljoen, in januari 2017. 

       Het bedrijf heeft deze grote groei weten te realiseren, door zijn kwaliteit product met vele extra features en gratis services. Let er wel op, dat de meeste van deze features (zoals gratis SSL, SSD hardrives en dagelijkse backups van je websites) alleen met de Premium of Business plan komen. Hierbij moet wel benoemd worden dat de prijs die je voor deze plannen betaald erg redelijk zijn, en vaak nog zelfs onder de gemiddelde marktprijs van de concurenten ligt.  Let wel op hogere hernieuwingskosten, zoals dit bij elke hosting provider te verwachten is. 

       Via Hostinger kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van “website builder” een kwalitatief goed en makkelijk te gebruiken programma om websites te maken. De mogelijkheid bestaat echter ook om gebruik te maken van WordPress. 

       Met erg goedkope instapprijzen, een goede klantenservice die in meerdere talen beschikbaar is, hoge Uptime en laadsnelheid, en een ruim scala aan uitbreidingsmogelijkheden richting VPS of Cloud Hosting, kunnen we weinig slechts over deze Hosting Provider melden. 

       Hostinger kunnen we dan ook met een gerust hart aanraden als een goede keuze!

       Hosting Provider

       Hosting Provider met hoge snelheden en geweldige service

       Lite

       1 website
       Onbeperkte SSD-opslag en -overdracht
       25 e-mailaccounts
       Gratis en eenvoudige sitemigratie
       C-panel
       Gratis SSL
       Altijd geld-terug-garantie

       Aanbieding:  $ 2,96 p.m
       Normale prijs: $ 7,99 p.m. 

       Voor en nadelen

       Positief
       – Gedeelde, VPS, Dedicated en reseller-opties.
       – Hoge laadsnelheid en servers in de VS, Europa en Azië.
       – Geweldige klantenservice en eenvoudig geld-terug beleid als u niet tevreden bent.

       Negatief
       – Slechts 1 gratis websitemigratie op gedeelde hostingplannen

       Verschillende opties

       Swift

       Onbeperkte websites
       Onbeperkte SSD-opslag en -overdracht
       Onbeperkte e-mailaccounts
       Gratis en eenvoudige sitemigratie
       C-panel
       Gratis SSL
       Gratis automatische back-ups
       Altijd geld-terug-garantie

        Aanbieding: $ 3,70 p.m.
        Normale prijs: $ 9,99 p.m.

        Ga naar de Website

        Turbo

        Onbeperkte websites
        Onbeperkte SSD-opslag en -overdracht
        Onbeperkte e-mailaccounts
        Gratis en eenvoudige sitemigratie
        C-panel
        Gratis SSL
        Gratis automatische back-ups
        Turbo versnelt tot 20x sneller
        Altijd geld-terug-garantie

         Aanbieding $ 7,03 p.m.
         Normale prijs: $
          18,99 p.m.

         Nadere toelichting

         A2 Hosting is in 2003 gelanceerd en staat daarmee op de lijst van een van de eerdere webhostingbedrijven. Het is ook een hostingbedrijf dat zich graag profileert als een ‘groen’ milieubewust bedrijf. Hoewel A2 Hosting niet het meest bekende hostingbedrijf is, levert het zeker een service van goede kwaliteit.

         A2-hosting biedt diensten voor een breed publiek, heeft gedeelde, VPS-, Dedicated- en Reseller-hostingopties, en tal van plannen om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Er zijn tal van opties voor aanpassing, en zelfs het “Lite” -plan op de shared hosting wordt geleverd met onbeperkte SSD-opslagcapaciteit, gratis SSL-certificaat, 25 e-mailaccount enz. Dit alles voor een startprijs van slechts $ 2,96 (63% korting op de oorspronkelijke prijs).
         Het enige nadeel is dat gratis website migratie beperkt is tot één website.

         A2 hosting biedt ook hoge downloadsnelheden, een geweldige klantenservice met de optie voor chat/ telefoon en contactformulieren, datacenters in de VS, Europa en Azië, de optie om te werken met meerdere verschillende CMS zoals WordPress, Joomla en ook hun eigen website bouwer genaamd “Sitebuilder”.

         Het enige ‘minpunt’ van A2hosting zijn de hogere verlengingskosten (zoals bij alle concurrenten) en het 1 gratis migratiebeleid voor websites (voor gedeelde plannen).

         We kunnen A2-hosting echter volledig aanbevelen, als een van de betere hostingbedrijven, die veel waar voor uw geld bieden.

         DISCLAIMER

         SoftwareCompare is geen aanbieder van antivirus-, hosting- of VPN-services. Wij hebben geen controle over websites van derden en uw gebruik van een website van een derde partij kan worden beheerst door zijn eigen algemene voorwaarden.

         We streven ernaar om ervoor te zorgen dat de informatie op onze website up-to-date en correct is, maar we kunnen niet garanderen dat deze altijd in alle gevallen correct zal zijn. SoftwareCompare is een website voor vergelijking en analyse die wordt gefinancierd door middel van advertenties. We gebruiken links die ons een financiële compensatie bieden voor het sturen naar de sites van onze partners. “Onze score” is gebaseerd op onze mening en kan aan verandering onderhevig zijn.

         Factoren met invloed omvatten de prestaties van antivirustests, de bescherming die ze bieden, hun gebruiksgemak, hun algemeen belang voor de consument en de succespercentages.

         Zie hieronder onze overige Software producten en geniet van de hoogste kortingen

         Beste Antivirus Programma

         Kies vandaag nog voor de beste bescherming tegen schadelijke Malware

         Beste VPN verbinding

         Geniet van complete anonimiteit en krijg toegang tot anderzijds ontoegankelijke content.

         Beste Webhosting Providers

         Start vandaag met het maken van uw eigen website met hulp van de beste Hosting Service

         Heb je je digitale leven al veilig gesteld? 

         Kies vandaag nog voor de beste bescherming!