De 5 beste VPN verbindingen voor Nederland en België

Steeds meer internet gebruikers maken vandaag de dag gebruik van VPN verbindingen, en dat is niet zonder reden. Het gebruik van een degelijk VPN programma biedt u niet alleen een hoge mate van privacy door uw anonimiteit op het internet veilig te stellen. Ook biedt het u de mogelijkheid om toegang te krijgen tot wereldwijde content, die normaal gesproken geblokkeerd zou zijn vanwege uw geografische locatie. Als u bijvoorbeeld in het buitenland bent en graag toegang wilt hebben tot uw favoriete Nederlandse programma’s, dan kan het gebruik van een VPN verbinding u daarbij helpen. De kans bestaat dat u echter nog nooit gehoord heeft van VPN programma’s en dat u geen idee heeft wat deze precies inhouden. Wij van SoftwareCompare hebben om deze reden een verscheidenheid aan VPN programma’s onder de loep genomen en deze in een top 5 samen gesteld voor de beste VPN verbindingen van Nederland en België van 2021. Op deze pagina kunt u deze top 5 bekijken en kunt u meer informatie terug vinden over hetgeen een goed VPN programma onderscheid van minder goede programma’s.

Laatst herzien: November 2020

– De hoogste mate van anonimiteit
– Toegang tot wereldwijde content
– Betrouwbare partners
– De beste deals en kortingen

 

Top 5 VPN verbindingen van dit moment

Beste keuze

Dit VPN programma wordt vaak door professionals gekozen en is in grote mate aanpasbaar. Ook voor privé gebruik wordt deze service hoog aangeraden

✓ Scoort erg goed op privacy mede vanwege zijn basis in Panama.
✓ Scoort hoog qua snelheid en mogelijkheden.
✓ Bevat een groot aantal servers wereldwijd waaronder servers in Nederland.

Hoogwaardige VPN aanbieder met vele pluspunten. Erg makkelijk in gebruik en scherpe aanbiedingen.

✓ Hoge dowsnloadsnelheden en soepel streamen
✓ Torrents en P2P
✓ Hoge mate van Privacy en No log
✓ 45 dagen geld terug garantie

Dit VPN programma biedt uitstekende service, is snel en betrouwbaar. Deze VPN provider heeft o.a. servers in Nederland hetgeen mogelijkheden als iDeal ondersteund.

✓ Uitstekende en betrouwbare klantenservice.
✓ Erg gemakkelijk en intuïtief in gebruik.
✓ Scoort goed op het gebied van snelheid.
✓ Houdt geen logboek gegevens bij.

Desondanks dat Surfshark bij ons op #4 staat, is dit programma door meerdere vergelijkers uitgeroepen tot een van de betere VPN programma’s van 2021. 

✓ Hoogwaardig privacy beleid
✓ Extra features waaronder ad blocker en Multihop
✓ Zeer goed geprijsd op 2 jaarplan
✓ Beschikbaar voor alle grote platforms

Hoog kwalitatief en functioneel programma. Hotspotshield biedt alles dat je zou mogen verwachten van een goede VPN verbinding.

✓ Ondersteunt Torrenting P2P.
✓ Hoge download snelheden en datacompressie.
✓ Erg mooi design en goed in gebruikersgemakt.
✓ Biedt bescherming tot aan 5 verschillende apparaten.
✓ Werkt met een zeer veilige AES-256 codering.

Waarom heb ik een VPN nodig?

Maakt u gebruik van Bittorrents? Heeft u Social Media of kinderen die daar gebruik van maken? Maakt u regelmatig gebruik van e-mail? Online shoppen of internetbankieren? Reist u graag en wilt u graag toegang tot Nederlandse content vanuit het buitenland of andersom? Als de antwoorden op deze vragen met een ja beantwoord kunnen worden, dan zult u zeker baat hebben bij het gebruik van een degelijke VPN service. Lees hieronder wat een VPN provider voor u kan betekenen!

WAT IS EEN VPN VERBINDING EN HOE KIES IK DE BESTE?

Elke keer dat u gebruik maakt van het internet plaatst u verzoeken bij een server, in naam van uw eigen IP adres. Deze verzoeken worden door de servers waar u gebruik van maakt opgeslagen en bevatten gedetailleerde informatie over uw internet gebruik. Deze informatie is toegankelijk voor grote bedrijven, overheden, hackers of andere 3e partijen.

Een VPN provider beschermt uw gegevens door middel van encryptie. Op het moment dat u gebruik maakt van een VPN service, worden uw aanvragen door de VPN server gecodeerd waardoor deze niet zichtbaar zijn voor 3e partijen. Deze codering biedt u een grote mate van anonimiteit en komt uw privacy ten goede. Naast het bieden van privacy bescherming, kunt u middels het gebruik van een VPN programma ook content toegankelijk maken, die anderszijds niet beschikbaar zou zijn geweest door uw wereldwijde locatie. Dit kan doordat een VPN service u de mogelijkheid geeft om van servers gebruik te maken die over de hele wereld verspreid staan. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een server die in Nederland staat, met de daarbijbehorende content die in Nederland beschikbaar is, terwijl u zich feitelijk niet in Nederland bevind.

Door het gebruik van een VPN service kunt u dus uw privacy beschermen en toegang verkrijgen tot wereldwijde content. Maar wat is nog meer belangrijk om op te letten bij de aanschaf van een degelijk VPN programma? Op deze vraag zullen wij van SoftwareCompare u een antwoord geven. Door deze pagina door te lezen zult u aan het einde ervan over voldoende basis kennis beschikken om een bewuste keuze te maken waardoor u kunt genieten van de voordelen van een goed VPN programma.

Privacy en nul logboekregistratie

Zoals eerder al benoemd staat, wordt er bij elk gebruik die u maakt van het internet data aangemaakt en opgeslagen. Deze data kan worden ingezien door 3e partijen hetgeen uw privacy kan schaden. Een VPN service beschermt uw gegevens, en een belangrijk onderdeel van deze bescherming is een nul logboekregistratie beleid.

Als uw VPN provider geen logboek bij houdt, betekend dit met andere woorden dat er geen vorm van internet activiteit wordt opgeslagen en geregistreerd. Het ontbreken van deze gegevens betekend logischerwijs, dat 3e partijen ook geen toegang kunnen krijgen tot deze gegevens waarbij zelfs in het geval van een hack of datalek, er geen gevoelige informatie kan worden ingezien.

Er zijn VPN providers die uw gegevens alsnog kunnen delen met 3e partijen. Vooral in landen als de VS, China of Rusland, waar de overheid met regelmaat mee kijkt met de individuele burger kan dit een probleem zijn. Ook in Nederland kijkt de overheid mee, en vooral met nieuwe initiatieven zoals de sleepwet, is het van belang om uw privacy te beschermen door gebruik te maken van een goede VPN verbinding.

Verschillen in VPN protocollen

VPN protocollen bepalen hoe data wordt verzonden via VPN servers en op welke wijze deze via encryptie en decryptie beveiligd zijn. Elk protocol heeft zijn eigen specificaties en legt de focus meer op ofwel snelheid of beveiliging. Het hoogst aangeraden protocol is OpenVPN of SSTP. Oudere versies zoals PPTP of L2TP/ IPSec worden afgeraden om te gebruiken.

Open VPN: OpenVPN is het meest gangbare en aangeraden VPN protocol die vandaag de dag bestaat. Dit protocol kan ook gebruik maken van de bijna niet te kraken AES-256 encryptie. In het kader van uw veiligheid raden wij u aan om te kiezen voor een VPN service die gebruik maakt van dit protocol.
SSTP: Een goede tweede optie, dit protocol is ontwikkeld door Microsoft, maar is te gebruiken op zowel Linux, Windows en BSD besturingssystemen.
PPTP: Oftewel Point to Point Tunneling Protocol, dit is een het oudste VPN protocol die zich vooral focust op snelheid. Voor een hogere mate van privacy bescherming raden wij dit protocol echter af.
L2TP/ IPSec: Dit protocol is de opvolger van PPTP en biedt over het algemeen een hoge mate van bescherming. Er zijn echter wel aanwijzingen dat de NSA de mogelijkheid heeft om dit protocol te kraken. Voor standaard internetgebruik hoeft u zich hier echter niet druk over te maken en is dit protocol veilig om te gebruiken. 

Aantal servers en snelheidvertraging.

Des te meer servers een VPN aanbieder ter beschikking heeft, des te beter het voor u is. Zoals u zich namelijk kunt voorstellen, heeft elke server een bepaalde capaciteit van data die het kan verwerken. Dit betekend dat des te meer servers beschikbaar zijn, des te meer data, dus ook des te meer gebruikers en traffic het kan verwerken, hetgeen uw snelheid ten goede zal komen.

Daarnaast is een goede verspreiding van de servers ook belangrijk, omdat de afstand tot de server die u gebruikt ook invloed heeft op uw internetsnelheid. Des te verder u nameijk verwijderd bent van uw server, des te meer moeite het kost om data heen en weer te zenden en des te trager uw verbinding zal zijn.

Weest u zich er trouwens van bewust, dat de aantallen servers die worden geadverteerd door VPN providers niet altijd kloppen. Vele VPN providers leasen namelijk servers of liegen zelfs over de aantallen die ze ter beschikking hebben.

Als VPN provider staat UltraVPN bekend als een server met een goed verspreide geografische locatie met servers in 55 landen (waaronder Nederland), hetgeen u zal garanderen van hoge snelheden en gebruikersgemak.

Torrents en P2P mogelijkheden

Hoewel er nog altijd misverstanden ontstaan over dit onderwerp, zullen we u bij deze een duidelijk antwoord geven. Het gebruik maken van Torrents en Peer to Peer websites is niet legaal in Nederland. Sinds 2014 is dit al illegaal geworden en de Autoriteit Persoonsgegevens heeft toestemming gegeven om IP adressen van individuelen op te sporen en gebruikers te beboeten.

Gelukkig betekend dit niet dat het niet meer mogelijk is om gebruik te maken van deze websites. Wel wordt u ten zeerste aangeraden om gebruik te maken van een degelijk VPN programma waarmee u uw anonimiteit kunt garanderen en u zorgeloos gebruik kunt maken van deze online services.

Om een geschikte VPN verbinding te kiezen hoeft u niet veel verder te kijken dan onze top 5 (afgezien van Norton). Kies voor een server die het gebruik van torrents toestaat en die gebruik maakt van een veilig protocol waarbij het ontstaan van een datalek  minimaal is. Een aanraden hiervoor is Hotspot Shield VPN, deze ondersteund torrents en P2P niet alleen maar maakt daarnaast gebruik van het uiterst betrouwbare AES-256 OpenVPN protocol.

Een korte samenvatting van punten om rekening mee te houden bij veilig gebruik van torrents websites via uw VPN zijn de volgende:
– Veiligheid en servers: Zoals eerder benoemd heeft niet elke VPN provider zijn eigen servers, maar leasen deze servers van andere partijen. Dit verhoogt de kans op een datalek doordat andere partijen mee kunnen kijken. Een VPN server die zijn eigen servers gebruikt is het meest veilige.
– Logboek: Een van de privacy aspecten die van belang is bij uw VPN verbinding, is het ontbreken van een logboek. Informatie die niet wordt opgeslagen, is informatie die ook niet kan worden gezien door 3e partijen waardoor uw internetactiviteit extra anoniem blijft.
– Bandbreedte en snelheid: Naast uw stuk eigen veiligheid, is het ook belangrijk dat u ongestoord kunt downloaden, zonder dat uw bandbreedte of snelheid wordt beperkt. Kies daarom voor een VPN provider die geen limiet stelt aan uw data gebruik en die hoge snelheden garandeert.
– Gedeelde IP: Last but not least. Kijk of uw VPN provider gebruikt maakt van gedeelde IP adressen. Dit kan een extra laag van bescherming bieden doordat het nog moeilijker wordt om te achterhalen wat u via een gedeeld IP adres aan activiteiten hebt uitgevoerd.

Een programma die bekend staat voor zijn hoge mate van privacy bescherming, het gebruik van eigen servers en gegarandeerde snelheid is NordVPN.

BIEDT EEN VPN BESCHERMING TEGEN MALWARE?

Een VPN verbinding biedt u extra bescherming door uw anonimiteit te beschermen, middels het gebruik van encryptie van uw internetactiviteit. Het kan u echter niet beschermen tegen kwade programma’s zoals wormen, antivirussen en malware programma’s.

Zorgt u ervoor dat u met een gezond verstand gebruik maakt van het internet waardoor u een hoop problemen kunt voorkomen. Maak bijvoorbeeld alleen gebruik van websites die beginnen met https en die voorzien zijn van een versleutel icoon. ALs u een website niet vertrouwd, sluit deze dan zo snel mogelijk. Open geen e-mail van onbetrouwbare/ onbekende afzenders. Pas op met reclame en advertenties en vul alleen uw persoonlijke informatie in op websites waarvan u weet dat ze betrouwbaar zijn.

Naast het gebruik van uw gezonde verstand, raden wij ook zeker aan om gebruik te maken van een goed antivirus programma. Zie hier onze top 5 van de beste antivirus programma’s van 2021.

Beter om voor de betaalde versie te kiezen dan de gratis versie

Ook in de wereld van de VPN industrie heeft u een keuze aan gratis VPN programma’s. Ons advies in deze is echter om te kiezen voor een betaalde versie. Gelukkig hoeft een degelijk VPN programma niet duur te zijn, maar het verschil met een gratis versie is wel overduidelijk.

Omdat een VPN provider toch zijn geld moet verdienen, is de kans groot dat uw gratis VPN verbinding wordt vergezeld door vervelende advertenties. U kent ze waarschijnlijk wel als u eerder gebruik gemaakt hebt van gratis software op uw computer of mobiele apparaat. Een ander nadeel is dat u beperkingen worden opgelegd die u bij de betaalde versies niet hebt. Zo zult u worden beperkt in uw datalimiet, in uw internetsnelheid en ook in de vrije keuze die u hebt om een server te kiezen (vaak heeft u maar toegang tot 1 standaard server locatie). Extra tools als een killswitch ontbreken vaak en uw privacy wordt minder goed beschermd dan bij de betaalde varianten.

Zoals u kunt zien worden alle voordelen die een VPN hoort te bieden, waaronder privacybescherming, wereldwijd gebruik van servers en onaangetaste internetsnelheid terwijl u over het wereldwijde web surft, ingeperkt of in zijn geheel niet aangeboden.

Het belang van een killswitch

Een killswitch zet al uw internet activiteit stop, op het moment dat uw VPN verbinding om een onverwachte reden weg zou vallen. Op deze manier bent u extra beveiligt tegen het lekken van uw gegevens.  Gedurende het moment dat uw VPN verbinding weg valt, zult u zonder killswitch zichtbaar zijn, ongeacht welke internetactiviteit u op dat moment aan het uitvoeren bent.

De VPN programma’s die door ons worden aangeraden zijn voorzien van een killswitch, wel kan het zo zijn dat u deze handmatig moet activeren.

Klantenservice

Of u nu meubels koopt bij IKEA, een antivirus programma aanschaft of dat u een VPN verbinding koopt, het belang van een goede klantenservice kan met momenten het essentiële verschil maken.

Het meest ideale is een klantenservice die 24 uur bereikbaar is via een chatservice. Dit is een service die niet door elke VPN ontwikkelaar wordt geboden. Een tweede belangrijke optie in deze is de mogelijkheid voor e-mail contact waarbij uw vraag snel beantwoord wordt. Niks is namelijk zo vervelend als een vraag stellen waar u pas een dag of 2 later antwoord op krijgt.

Een VPN service die bekend staat om zijn hoogwaardige klantenservice, bereikbaarheid en veelzijdigheid van diensten is UltraVPN.

Betalingsmogelijkheden waaronder Ideal?

U zult er misschien niet bij stil gestaan hebben, maar het gebruiksgemak die iDeak voorziet aan de Nederlandse consument is niet wereldwijd de standaard. Met andere woorden, iDeal wordt buiten de grenzen van Nederland maar weinig gebruikt. Hierdoor is niet elke VPN provider in staat om u gebruik te kunnen laten maken van de diensten van iDeal betalingen.

Als u veel gebruik maakt van online shoppen, waarbij iDeal een van uw meest gebruikte betaalmethoden is, zult u baat hebben bij een VPN provider die ook servers in Nederland heeft.

Klaar om een bewuste keuze te maken

Als u tot dusverre uw aandacht erbij hebt kunnen houden en bovenstaande adviezen uw eigen gemaakt hebt, achten wij u in staat om een bewuste keuze te maken voor een VPN verbinding die het beste bij u past.

Beoordeel voor uzelf wat voor soort van internet activiteit u vooral gebruikt. Bent u de enige of zijn er meerdere personen in uw huishouden die gebruik maken van het internet? De extra uitgave die een VPN verbinding kost zal niet opwegen tegen de voordelen die het u kan bieden.

Denkt u er ook aan om uw apparaten te beveiligen tegen de schadelijke invloeden van het internet en zie hier onze top 5 van de beste antivirusprogramma’s van 2021. 

Snelle blik op enkele features van groot belang

No log

+/-

Beveiligt meerdere apparaten

Max. 6 apparaten

Max. 7 apparaten

Max. 3 apparaten

Onbeperkt

Max. 5 apparaten

Streaming

Torrenting

Servers

+-5400 in 61 landen

+-6200 in 89 landen

+- 130 in 58 landen

+-1040 in 61 landen

+-3200 in 70 landen

Prijs

€ 3,17 (3 jaar plan)

€ 2,45 (3 jaar plan)

€ 3,75 (1 jaar plan)

€ 1,79 (2 jaar plan)

€ 7,99 (1 jaar plan)

Het beste VPN programma van 2021

NordVPN is een hoogwaardige programma en een uitstekende keuze voor optimale privacy, toegang tot wereldwijde content en gebruikersgemak

Zie hieronder onze overige Software producten en geniet van de hoogste kortingen

Beste Antivirus Programma

Kies vandaag nog voor de beste bescherming tegen schadelijke Malware

Beste VPN verbinding

Geniet van complete anonimiteit en krijg toegang tot anderzijds ontoegankelijke content.

Beste Webhosting Providers

Start vandaag met het maken van uw eigen website met hulp van de beste Hosting Service

Disclaimer

SoftwareCompare is geen aanbieder van antivirus-, hosting- of VPN-services. Wij hebben geen controle over websites van derden en uw gebruik van een website van een derde partij kan worden beheerst door zijn eigen algemene voorwaarden.

We streven ernaar om ervoor te zorgen dat de informatie op onze website up-to-date en correct is, maar we kunnen niet garanderen dat deze altijd in alle gevallen correct zal zijn. SoftwareCompare is een website voor vergelijking en analyse die wordt gefinancierd door middel van advertenties. We gebruiken links die ons een financiële compensatie bieden voor het sturen naar de sites van onze partners. “Onze score” is gebaseerd op onze mening en kan aan verandering onderhevig zijn.

Factoren met invloed omvatten de prestaties van antivirustests, de bescherming die ze bieden, hun gebruiksgemak, hun algemeen belang voor de consument en de succespercentages.

Heb jij je digitale leven al veilig gesteld?

Vind vandaag nog de beste beveiliging die er te bieden is.