De 5 beste VPN verbindingen voor Android

Het gebruik van VPN services is vandaag de dag bijna niet meer weg te denken. Het bied u extra beveiliging dankzij het verschaffen van een hoge mate van anonimiteit, en opties die normaal op uw geografische locatie niet mogelijk zouden zijn vanwege de beperkingen die aan locaties gebonden zijn. Ook voor uw mobiele Android apparaat, wordt het gebruik van een VPN service ten zeerste aangeraden. Juist voor deze apparaten. Het komt namelijk nog wel eens regelmatig voor dat u gebruik maakt van een onbekend Wifi netwerk. Als u bijvoorbeeld aan het reizen bent, onderweg naar uw werk, of even in een restaurant gebruik maakt van een openbaar Wifi netwerk, weest u zich ervan bewust dat uw gegevens op dat moment open en bloot staan voor 3e partijen. Uw data kan hierdoor gelekt en gedeeld worden met anderen. Ook pagina’s die bewust uw gegevens proberen te ontvreemden vormen hierbij een groot risico. Bij de aanschaf voor een geschikt VPN programma voor uw Android zijn er enkele extra zaken om rekening mee te houden. Kijkt u hieronder naar onze top 5 voor aanraders van de beste VPN verbindingen voor uw Android apparaat.

Laatst herzien: November 2020

– De hoogste mate van anonimiteit
– Toegang tot wereldwijde content
– Betrouwbare partners
– De beste deals en kortingen

 

Top 5 VPN verbindingen van dit moment

Beste keuze

Dit VPN programma wordt vaak door professionals gekozen en is in grote mate aanpasbaar. Ook voor privé gebruik wordt deze service hoog aangeraden

✓ Scoort erg goed op privacy mede vanwege zijn basis in Panama.
✓ Scoort hoog qua snelheid en mogelijkheden.
✓ Bevat een groot aantal servers wereldwijd waaronder servers in Nederland.

Hoogwaardige VPN aanbieder met vele pluspunten. Erg makkelijk in gebruik en scherpe aanbiedingen.

✓ Hoge dowsnloadsnelheden en soepel streamen
✓ Torrents en P2P
✓ Hoge mate van Privacy en No log
✓ 45 dagen geld terug garantie

Dit VPN programma biedt uitstekende service, is snel en betrouwbaar. Deze VPN provider heeft o.a. servers in Nederland hetgeen mogelijkheden als iDeal ondersteund.

✓ Uitstekende en betrouwbare klantenservice.
✓ Erg gemakkelijk en intuïtief in gebruik.
✓ Scoort goed op het gebied van snelheid.
✓ Houdt geen logboek gegevens bij.

Desondanks dat Surfshark bij ons op #4 staat, is dit programma door meerdere vergelijkers uitgeroepen tot een van de betere VPN programma’s van 2021. 

✓ Hoogwaardig privacy beleid
✓ Extra features waaronder ad blocker en Multihop
✓ Zeer goed geprijsd op 2 jaarplan
✓ Beschikbaar voor alle grote platforms

Hoog kwalitatief en functioneel programma. Hotspotshield biedt alles dat je zou mogen verwachten van een goede VPN verbinding.

✓ Ondersteunt Torrenting P2P.
✓ Hoge download snelheden en datacompressie.
✓ Erg mooi design en goed in gebruikersgemakt.
✓ Biedt bescherming tot aan 5 verschillende apparaten.
✓ Werkt met een zeer veilige AES-256 codering.

Waarom heb ik een VPN nodig op mijn Android apparaat?

Op uw mobiele apparaat zult u regelmatig gebruik maken van social media, e-mail verkeer, bankzaken, online winkelen, navigatie apps enz. enz. Kortom allerlei internetverkeer dat uw privacy in gevaar kan brengen. Al helemaal wanneer dit gebeurt op open Wifi netwerken zoals die op openbare locaties wordt aangeboden. Wanneer u op reis bent, geen abbonement hebt en wel eens gebruik maakt van netwerken buiten de deur, dan bestaat de kans dat u niet alleen van een open netwerk gebruik maakt, maar ook nog regelmatig van de een naar de ander switcht. 

Het gebruik van een VPN service voor uw mobiele apparaat is zeker geen overbodige luxe om uw veiligheid en anonimiteit te beschermen. Kijkt u voor uzelf hierboven naar onze top 5 aanraders en lees gerust verder over meer uitgebreide informatie omtrent VPN programma’s.

WAT IS EEN VPN VERBINDING EN HOE KIES IK DE BESTE?

Een VPN verbinding biedt u als het ware uw eigen prive tunnel om gebruik te maken van het internet verkeer. Door deze “tunnel” te gebruiken, kunnen andere partijen (zoals de overheid, hackers enz.) niet zomaar zien wie u bent en wat u doet. Een VPN service doet dit, door gebruik te maken van encryptie met behulp van hun eigen servers.

Deze servers staan over de hele wereld verspreid. Dankzij deze wijdverspreide geografische locatie, biedt een VPN service u naast anonimiteit ook extra mogelijkheden, waarin u normaal door uw locatie beperkt zou zijn. Denk bijvoorbeeld aan het zien van uw favoriete Nederlandse programma’s als u op reis bent. Of het bekijken van HBO programma’s vanuit Nederland, hetgeen normaal door de locatie van uw IP adres niet mogelijk zou zijn.

Een VPN service biedt u dus anonimiteit, hetgeen u extra beveiligt tegen hackers, overheden, bedrijven en ga zo maar door. En ook laat het u content zien die normaal geblokkeert zou zijn. Maar wat is nu belangrijk om rekening mee te houden bij de aanschaf van een goed VPN programma? Wat voor invloed heeft het op mijn internet gebruik? Wordt mijn snelheid aangetast? Wordt mijn anonimiteit bij elke VPN service even goed gegarandeerd? Op deze en op meerdere vragen zullen wij van SoftwareCompare.nl u antwoordt geven. Zodat u een bewuste keuze kunt maken wel VPN programma het beste bij u past!

 

Enkele zaken om rekening mee te houden met uw Android apparaat

Een VPN verbinding voor Android apparaten werkt anders, dan die op de veelgebruikte bestuurprogramma’s voor laptopt en computers. Het verschil zit het hem vooral in dat niet elk Android apparaat OpenVPN ondersteunt, hetgeen het meest betrouwbare VPN protocol is. Daarnaast zit de kans erin doordat u “mobiel” bent, u nog wel eens van locatie switcht, waardoor u er goed op moet letten dat uw VPN actief blijft tijdens elke switch. Ook merkt u op uw Android apparaat vaak meer snelheidsverschil op met het gebruik van een VPN dan op een standaard desktop of laptop.

 

Privacy en nul logboekregistratie

Zoals hierboven geschreven staat, maakt een VPN server gebruik van servers waardoor uw gegevens via encryptie anoniem worden gemaakt. Nu verschilt het bij verschillende VPN aanbieders nog wel eens in hun privacy beleid. Zo zijn er aanbieders die eigenlijk niet echt gebruik maken van hun eigen servers waardoor ze geen volledige anonimiteit kunnen bieden, en ook niet volledig in het beheer zijn van uw data.

Andere VPN aanbieders zijn weer minder duidelijk in hun privacybeleid en informatie opslag en geven soms zelfs informatie door aan 3e partijen. Ook de locatie van uw VPN service is belangrijk. Zo zijn VPN services die hun basis in neutrale landen hebben zoals Panama over het algemeen beter voor uw privacy dan VPN services die hun basis hebben in een land als de VS.

Het meest ideale is het wanneer een VPN service gebruik maakt van een zogeheten nul logboek registratie beleid. Dit betekend namelijk dat ze op geen enkele wijze data opslaan van het internetverkeer dat u aangaat. En data die niet wordt opgeslagen, is data die ook niet kan worden gelekt of doorverkocht.

 

Verschillen in VPN protocollen

In de industrie van VPN beveiliging bestaan verschillende veiligheidsprotocollen, hetgeen onderscheid maakt op welke manier uw data via encryptie en decryptie wordt beveiligd. Een van de eerste protocollen die op de markt kwam waren de PPTP, of L2TP/IPSec protocollen. Nieuwere versies als OpenVPN of SSTP bieden vandaag de dag echter de beste bescherming en service. Hieronder zullen deze protocollen nader worden toegelicht.

Open VPN: Dit type protocol is het meest gebruikte en hoogst aangeraden beveiligingsprotocol die bestaat. Dit protocol is vrijwel niet te kraken, vertoont vrijwel geen datalek en maakt gebruik van het hoogst veilige AES-256 encryptie. Dit protocol is niet voor niets het meest aangeraden protocol om voor te kiezen op het moment dat u een VPN service aanschaft.
SSTP: Al enige tijd op de markt en zeker een goede tweede mogelijkheid om voor te kiezen op het moment dat een OpenVPN niet mogelijk is. Hoewel dit protocol ontwikkeld is geworden door Microsoft, sluit dit andere besturingsprogramma’s niet uit. Ook gebruikers van Linux en BSD systemen kunnen gebruik maken van dit protocol.
PPTP: Als u vooral voor snelheid gaat en u veiligheid en anonimiteit minder belangrijk vind, dan kunt u gebruik maken van het PPTP protocol, ofwel Point to Point Tunneling Protocol. Dit protocol is het oudste VPN protocol die bestaat.
L2TP/ IPSec: Mocht OpenVPN en SSTP niet beschikbaar zijn dan biedt dit protocol een hogere mate van veiligheid dan zijn voorgangen (namelijk het PPTP). Voor standaard internetgebruik is dit type protocol best prima te gebruiken. 

 

Aantal servers en snelheidvertraging.

Zoals u eerder heeft kunnen lezen beschikt een VPN aanbieder over het algemeen over zijn eigen servers. Des te meer servers een VPN aanbieder heeft des te gunstiger dit over het algemeen ook voor u als gebruiker is, omdat meer servers gelijk staat aan meer capaciteit om data te verwerken.

Weest u zich er wel van bewust dat servers ver verwijderd kunnen zijn, en dat het zenden van internetverkeer over langere afstanden ook zijn invloed heeft op de snelheid hiervan. Vooral bij Android besturingssystemen komt dit in wat hogere mate naar voren. Om deze snelheidsbeperking zoveel mogelijk tegen te gaan, is het belangrijk om een VPN provider te kiezen die vele servers heeft, die een goede geografische verspreiding heeft, en bekend staat als een VPN provider waarbij uw snelheid zo min mogelijk onaangetast blijft.

Een van de VPN provides die hier hoog op scoort is UltraVPN (met servers in 55 landen waaronder ook Nederland), hetgeen uw internetgebruik ten goede zal komen.

Torrents en P2P mogelijkheden

Nu zult u via uw mobiele apparaat waarschijnlijk een stuk minder gebruik maken van de mogelijkheden die Torrent en P2P websites bieden, maar het is wel een belangrijk punt om even te benoemen.

Allereerst. Het gebruik van dit soort pagina’s is in Nederland (zoals in bijna elk ander land), illegaal. Dit willen we u graag duidelijk benoemen, zodat misverstanden kunnen worden voorkomen. Mocht u dus gebruik willen maken van dit soort websites, maak dan gebruik van een VPN service zodat uw anonimiteit gegarandeerd blijft en u ongerust gebruik kunt maken van deze mogelijkheden.

Voor het maken van een geschikte keuze zijn is het onder andere belangrijk om te kiezen voor een VPN aanbieder die gebruik maakt van het meest veilige protocol, namelijk OpenVPN. Daarnaast zijn er nog enkele andere zaken om rekening mee te houden:

– Logboek: Oftewel het ontbreken van een logboek. Zoals eerder benoemd, komt het uw privacy in hoge mate ten goede als uw VPN aanbieder geen gegevens opslaat. Deze gegevens kunnen namelijk niet worden gelekt, hetgeen bij het uitvoeren van praktijken zoals Torrents en P2P erg belangrijk is.
– Veiligheid en servers: Het is aan te raden dat uw VPN aanbieder daadwerkelijk gebruik maakt van zijn eigen servers. Er zijn namelijk VPN diensten die hun servers leasen, waardoor uw privacy en veiligheid in het geding kan komen. De kans wordt namelijk is namelijk aanwezigd dat de bedrijven die de servers uithuren uw privacy minder belangrijk vind.
– Bandbreedte en snelheid: Hier zullen we hem nogmaals benoemen, maar kies voor een VPN aanbieder die uw bandbreedte en snelheid zo min mogelijk aantast. Iedereen kan de frustraties van een trage internetverbinding maar al te goed. En als dit standaard praktijk wordt middels uw VPN service, dan houdt de pret (en daarbij ook uw VPN service) er vaak al snel mee op.
– Gedeelde IP: Naast bovengenoemde punten, kan het gebruik maken van gedeelde IP adressen u nog een extra laag van beveiliging bieden, hetgeen naar onze mening nooit een overbodige luxe is. Door het gebruik van gedeelde IP adressen wordt het namelijk nog moeilijker om te achterhalen wie wat doet, hetgeen uw privacy ten goede komt.

Een programma die bekend staat voor zijn hoge mate van privacy bescherming, het gebruik van eigen servers en gegarandeerde snelheid is NordVPN.

Biedt een VPN bescherming tegen malware?

Een kort antwoordt op deze vraag is “nee”. Een VPN programma biedt u bescherming die een antivirus programma u niet kan bieden, door uw gegevens middels encryptie te coderen waardoor u anoniem gebruik kunt maken van het internet. Dit betekend echter niet, dat u niet aan dezelfde gevaren als malwareprogramma’s, virussen, wormen en phishing-schemes wordt blootgesteld.

Wij van SoftwareCompare.nl raden u dan ook aan, om naast een degelijk VPN programma, ook gebruik te maken van een goed antivirus programma. Zie hier onze top 5 van de beste antivirus programma’s van 2019.

Naast de aanschaf van een goed antivirus programma, kunnen een hoop problemen worden voorkomen door met goed verstand gebruik te maken van het internet. Maak bijvoorbeeld alleen gebruik van beveiligde websites (deze zijn te herkennen aan het slot symbool en https url’s). Pas op met reclame, onbekende e-mail, vriendenverzoeken op social media van onbekende personen en vul nooit uw persoonlijke gegevens in op pagina’s die u niet vertrouwd.

Betaalde versies biede vele malen meer kwaliteit dan gratis versies

Laat u zich niet zomaar verleiden tot de aanschaf van een gratis VPN service. Onze ervaring met de gratis versies is namelijk dat deze vaak flink onderdoen in vergelijking met de betaalde varianten, en daarmee ook niet waar kunnen maken wat een goed VPN programma hoort te bieden.

De kans is groot dat gratis VPN programma’s u overladen met vervelende reclame en pop-ups. Ook moet u zich realiseren dat de onderhoud en het bezit van servers (die veel ruimte in beslag kunnen nemen), veel geld kost. Veel gratis VPN services moeten daardoor op andere manieren hun geld verdienen en dit kan o.a. gebeuren door servers te leasen (met de daarbij behorende privacyproblemen) in plaats van deze te bezitten. Of door samen te werken met 3e partijen zoals reclamebedrijven etc.

Ook wordt uw snelheid en data vaak gelimiteerd. Dit is vaak het meest bekende en meest frustrerende probleem die internetgebruikers benoemen. Tevens wordt u door uw VPN aanbieder van een gratis VPN vaak gedwongen om een bepaalde server te gebruiken. Hierdoor verliest u de mogelijkheden van de geografische vrijheid die betaalde versies wel aanbieden.

Al met al zal door het gebruik van een gratis VPN u zowel in uw gebruikersgemak (snelheid en datacap), veiligheid en privacy, en wereldwijde streaming en content mogelijkheden worden belemmert. Ons advies blijft in deze dus om te kiezen voor een betaalde VPN service. Gelukkig hoeven deze ook helemaal niet zo duur te zijn en beginnen ze vaak al vanaf enkele euro’s per maand.

Het belang van een killswitch

Vooral op het moment dat u gebruik maakt van internet op uw mobiele apparaat, bestaat de kans dat uw VPN verbinding weg kan vallen (doordat u van locatie wisselt en soms ook van netwerk wisselt). Zoals u begrijpt zal al uw informatie op dat moment wederom zichtbaar en toegankelijk zijn voor 3e partijen. Een killswitch is een ingebouwde beveiliging die al uw internetverkeer stop zet op het moment dat uw verbinding weg valt. Op deze manier bent u extra beveiligt tegen het lekken van uw gegevens.

De VPN programma’s die door ons worden aangeraden zijn voorzien van een killswitch, wel kan het zo zijn dat u deze handmatig moet activeren.

 

Klantenservice

Niet alleen bij de aanbieder van uw VPN service, maar in het algemeen zou gesteld mogen worden dat een bedrijf zonder goede klantenservice minpunten verdient.

Waar u bij de aanschaf van een VPN programma rekening mee kunt houden op dit gebied is een goede bereikbaarheid van uw aanbieder. Het beste is het, wanneer uw VPN aanbieder beschikt over een 24/7 chatservice waar u al uw vragen kunt stellen aan professioneel personeel. Mocht dit ontbreken dat is het op zijn minst gewenst dat uw vragen via telefoon of e-mail beantwoord kunnen worden en dan het liefst met een zo kort mogelijke wachttijd.

Daarnaast beschikken veel VPN providers ook over een uitgebreide informatiebron en forums waar gebruikers hun vragen kunnen stellen en op zoek kunnen gaan naar antwoorden.
Een VPN service die bekend staat om zijn hoogwaardige klantenservice, bereikbaarheid en veelzijdigheid van diensten is UltraVPN.

Betalingsmogelijkheden waaronder Ideal?

Vooral met uw mobiele apparaat zult u steeds vaker gebruik maken van online winkelen en overige bankzaken. Nu klinkt Ideal bij de gemiddelde Nederlander ook wel bekend in de oren, echter is dit wereldwijd niet het geval. Met andere woorden, buiten de grens van ons veilige landje wordt niet tot weinig gebruik gemaakt van Ideal mogelijkheden. Weest u zich er van bewust dat uw VPN provider ook servers in Nederland heeft zodat de toegang tot Ideal onbeperkt aanwezig is voor u.

Klaar om een bewuste keuze te maken

Na het doorlezen van deze vergelijkingspagina met bijbehorende informatie, achtten wij van SoftwareCompare.nl u in staat om een bewuste keuze te kunnen maken ten aanzien van een goed VPN programma voor uw Android apparaat.

Voor meer productspecifieke informatie van de verschillende VPN programma’s willen wij u graag doorverwijzen naar de review pagina’s waar we de verschillende VPN programma’s en antivirus programma’s individueel zullen toelichten.

Denkt u er naast het kiezen van de optimale anonimiteit en voordelen van een VPN programma ook aan om uw apparaten te beveiligen tegen de schadelijke invloeden van het internet. Zie hier onze top 5 van de beste antivirusprogramma’s van 2021. 

Snelle blik op enkele features van groot belang

No log

+/-

Beveiligt meerdere apparaten

Max. 6 apparaten

Max. 7 apparaten

Max. 3 apparaten

Onbeperkt

Max. 5 apparaten

Streaming

Torrenting

Servers

+-5400 in 61 landen

+-6200 in 89 landen

+- 130 in 58 landen

+-1040 in 61 landen

+-3200 in 70 landen

Prijs

€ 3,17 (3 jaar plan)

€ 2,45 (3 jaar plan)

€ 3,75 (1 jaar plan)

€ 1,79 (2 jaar plan)

€ 7,99 (1 jaar plan)

Het beste VPN programma van 2021

NordVPN is een hoogwaardige programma en een uitstekende keuze voor optimale privacy, toegang tot wereldwijde content en gebruikersgemak

Zie hieronder onze overige Software producten en geniet van de hoogste kortingen

Beste Antivirus Programma

Kies vandaag nog voor de beste bescherming tegen schadelijke Malware

Beste VPN verbinding

Geniet van complete anonimiteit en krijg toegang tot anderzijds ontoegankelijke content.

Beste Webhosting Providers

Start vandaag met het maken van uw eigen website met hulp van de beste Hosting Service

Disclaimer

SoftwareCompare is geen aanbieder van antivirus-, hosting- of VPN-services. Wij hebben geen controle over websites van derden en uw gebruik van een website van een derde partij kan worden beheerst door zijn eigen algemene voorwaarden.

We streven ernaar om ervoor te zorgen dat de informatie op onze website up-to-date en correct is, maar we kunnen niet garanderen dat deze altijd in alle gevallen correct zal zijn. SoftwareCompare is een website voor vergelijking en analyse die wordt gefinancierd door middel van advertenties. We gebruiken links die ons een financiële compensatie bieden voor het sturen naar de sites van onze partners. “Onze score” is gebaseerd op onze mening en kan aan verandering onderhevig zijn.

Factoren met invloed omvatten de prestaties van antivirustests, de bescherming die ze bieden, hun gebruiksgemak, hun algemeen belang voor de consument en de succespercentages.

Heb jij je digitale leven al veilig gesteld?

Vind vandaag nog de beste beveiliging die er te bieden is.