De 5 beste virusscanners voor Mac van 2021

De beste virusscanner voor uw Mac overbodige luxe? Hoewel Mac computers nog altijd minder vaak ten prooi vallen aan virussen en malware, veranderen tijden snel, waarin malware ontwikkelaars steeds meer hun pijlen richten op Mac apparaten. Met een steeds groter wordend marktaandeel in de computer industrie kan er gewoon niet meer om de Mac heen gegaan worden. Ook malware ontwikkelaars realiseren zich de potentie die daar ligt, waardoor de noodzaak om uzelf te beveiligen tegen deze vormen van criminaliteit, geen overbodige luxe meer is. Maar welke virusscanner is nu geschikt voor uw Mac? En welke is daarnaast de beste? Wij van Softwarecompare.nl hebben een verscheidenheid aan programma’s bekeken en beoordeeld, en hebben voor u een top 5 van onze hoogst aangeraden virusscanners opgesteld.

Laatst herzien: November 2020

✓ De beste bescherming tegen de laatste malware programma’s
✓ Betrouwbare namen in de industrie
✓ Geen merkbare invloed op systeemprocessen
✓ De beste deals en de laagste prijzen

Beste keuze

Norton.

Een van de bekende namen in de industrie en nu uitgeroepen tot het beste antivirus programma van 2021 .

✓ Beschermt Windows, Mac, Androis en iOs
✓ Gratis onbeperkte VPN service
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaal garantie in de eerste 60 dagen
✓ Gebruikt door meer dan 50 miljoen klanten wereldwijd!

Bitdefender

Bekroonde antivirus voor elk apparaat. Perfect om uw privacy, uw geld, uw foto’s, uw bestanden en uw gezin te beschermen. 

✓ Geen invloed op de snelheid
✓ Beschermt alle apparaten
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaalbaar in de eerste 30 dagen

Exceptioneel 9.5

McAfee

Uitstekende bescherming voor alle apparaten, met de meest geavanceerde wachtwoordbeheerder op de markt.

✓ Beschermt alle apparaten
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaalbaar in de eerste 30 dagen

Geweldig 9.1

Panda

Indrukwekkende bescherming. Het bevat extra functies van grote waarde, zoals wifi-beveiliging en persoonlijke firewall.

✓ Beschermt Windows, Mac en Android
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaalbaar in de eerste 30 dagen

Geweldig 8.9

Bullguard

Krachtige antivirus- en identiteitsbescherming, met toegevoegde netwerkbeveiliging thuis voor al uw apparaten.

✓ Beschermt Windows, Mac en Android
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaalbaar in de eerste 30 dagen

Erg goed 8.7

HOE KIESt u  DE BESTE virusscanner van 2021 voor uw Mac computer?

Allereerst is het handig voor uzelf om te weten, wat een virusscanner nu precies doet. Wat voor functies dient een goede virusscanner te bezitten? Wat zijn de verschillen in de verschillende virusscanners die worden aangeboden? En naturlijk, welke gevaren bestaan er zoal waar u zichzelf tegen behoort te beschermen.

Onderstaand zullen wij u door middel van een verscheidenheid aan basis tips informeren en inlichten. Na het lezen van deze pagina, bent u in staat, om voor uzelf een bewuste keuze te maken “welke virusscanner het beste is voor uw Mac computer”. Als u eenmaal de keuze heeft gemaakt welk programma passend is voor u, dan willen wij u graag doorverwijzen naar onze top 5 en voor extra informatie verwijzen wij naar onze individuele review pagina’s.

Naast de bescherming die een virusscanner u weet te bieden, wordt vandaag de dag ook veel gebruik gemaakt van VPN verbindingen. Bekijk hier ons aanbod betreffende de 5 beste VPN verbindingen op dit moment.

Kies een virusscanner met een hoge mate van malwaredetectie.

Een minimale malwaredetectie score van 95% is wat wij sowieso aanraden. Een virusscanner met een lagere detectie waarde dan dit, kunnen wij van Softwarecompare.nl niet aanraden.

In elke officiele test, review of productbeschrijving van de huidige virusscanners kunt u snel terug vinden, in welke mate malware wordt gedetecteerd en tegen gehouden. Kijkt u goed naar wat men hierover te vertellen heeft en neem geen genoegen met minder.

Naast programma’s die schadelijk zijn voor uw computer en die gestopt worden door een virusscanner, gebeurt het soms ook dat een virusscanner programma’s stopt en verwijderd die eigenlijk onschuldig zijn. Als dit gebeurt noemen we dit een “vals positief”. Kies voor een virusscanner die zowel hoog scoort op malware detectie, maar laag scoort op het aangeven van vals positieven.

Maandelijks worden tests uitgevoerd door onafhankelijke testlaboratoria, waarvan enkele van de bekendste AV-comparatives, Westcoast labs, AV-tests, Virus Bulletin, en nog vele andere zijn.
Let erop dat uw pas aangeschafte product voorzien is van de juiste certificaten vanuit de ontwikkelaars, en bij voorkeur ook van goedkeuring is voorzien door onafhankelijke test laboratoria.

Des te beter u zichzelf beschermt tegen phishing des te beter.

U zult er misschien nog nooit van gehoord hebben, maar er bestaat een vorm van internetcriminaliteit genaamd phishing. Phishing verwijst naar een verscheidenheid aan praktijken waarbij criminelen proberen om met behulp van spyware of andere verpakte programma’s uw persoonlijke gegevens proberen te ontvreemden. 

Vaak gaat het bij deze vormen om het ontvreemden van uw bank en betalingsgegevens, echter kunnen al uw gevoelige gegevens ten prooi komen te liggen aan de gevaren van identiteitsdiefstal. Om u hier tegen te beschermen kunt u gebruik maken van tools die u beschermen tegen de gevaren van phishing.

Dit is een van de meest bedreigende vormen van uw veiligheid online, en wij raden dan ook ten zeerste aan om een programma te kiezen die tools biedt om u te beschermen tegen deze gevaren. Des te meer tools tegen phishing, des te beter!Gratis antivirus software biedt goede bescherming, maar betaalde versies bieden meer mogelijkheden. 

Gratis virusscanners werken degelijk, maar wij raden desalniettemin de betaalde versies aan.

Zoals de titel in feite al beschrijft, is het vandaag de dag mogelijk, om een gratis virusscanner te vinden die u redelijk effectieve bescherming weet te bieden tegen malware.

Hoewel dat ook wel klopt, bulken betaald versies wel met een hoop meer opties en mogelijkheden dan de gratis varianten.

De vraag die u zichzelf moet stellen is dan ook, waar u tevreden mee bent. Maakt u maar sporadisch een keer gebruik van uw Mac apparaat en vind u die extra opties die een virussanner u kan bieden maar onzinnig, dan bent u misschien wel gebaat bij een gratis virusscanner.
Voor de gebruiker die toch graag meer opties en garanties op het gebied van veiligheid en privacy wilt hebben, raden wij aan om naar de betaalde versies te kijken.

Des te minder systeemvertraging, des te beter. 

Het klopt dat elke virusscanner enigszins invloed zal hebben op de snelheid van uw computer op het moment dat u deze inschakelt. Dit kan worden ervaren als een groot hekelpunt bij het gebruik van uw virusscanner. 

De meeste ontwikkelaars van virusscanners zijn al lang van op de hoogte en mee bezig. Waardoor de laatste jaren goed vooruitgang is ontwikkeld, en zelfs de meer uitgebreide en zwaardere programma’s, minimale merkbare vertraging opleveren op het moment dat ze worden aan gezet. 

De virusscanners die wij op een rijtje hebben gezet scoren allen ook goed op dit gebied. Zelfs Norton Security Antivirus, een programma die in het verleden bekend stond als een virusscanner met merkbare systeemvertraging, is hier zeer verrassend op vooruit gegaan.  

Mocht u nou helemaal geen last willen ondervinden van uw virusscanner, dan kunt u nog altijd kiezen voor een optie waarbij u de scan als basis scan uit voert, of gepland uitvoert op het moment dat u geen direct gebruik maakt van uw Mac aparaat. 

Kies voor een programma die zowel Mac als Windows apparaten beschermt.

Hoewel dit geen directe invloed heeft op uw eigen veiligheid, komt het wel ten goede aan het geheelplaatje van de strijd tegen malware ontwikelaars. De mogelijkheid bestaat namelijk dat ondanks dat u zelf niet vatbaar bent voor bepaalde malware, u deze zonder de juiste virusscanner wel door kunt geven aan andere (Windows) gebruikers. 

Mocht u nu naast uw Macbook, Ipad of ander iOS apparaat toch ook nog beschikken over een ander soort gebruikersysteem, dan begrijpt u al helemaal het belang van bescherming voor meerdere platforms.

Een virusscanner die op dit moment als hoogst aangeschreven staat voor de bescherming van alle apparaten is Bitdefender Antivirus software

Niet geheel onbelangrijk is gebruikersgemak.

Een onderdeel waar een goede virusscanner aan moet voldoen is het feit dat ze gemakkelijk in gebruik moeten zijn. Allereerst moet een virusscanner makkelijk te gebruiken zijn voor de beginnende gebruiker, maar ook handig in te stellen zijn voor mensen die meer ervaring hebben. 

Naast virusscanners die voor vertraging zorgen is dit onderdeel ook een die in het directe gebruik voor irritatie kan zorgen als het niet makkelijk te gebruiken is. Stress is het laatste waar je aan wilt denken op het moment dat je een virusscanner installeert, dus neem ook geen genoegen met een virusscanner die stress geeft door ingewikkeld te zijn in gebruik. 

Onze lijst aan voorgestelde programma’s zijn allen op hun eigen manier uniek, handig en intuïtief in gebruik. Daarnaast bestaat bij de aanschaf van een programma ook nog altijd de mogelijkheid voor goed geld terug garantie, waarbij een passende keuze met meer zekerheid kan worden gemaakt.  

Betaal niet meer dan nodig. 

Zoals eerder werd benoemd met betrekking tot het verschil met een gratis en een betaalde versie, geld in de verschillende betaalde versies natuurlijk dezelfde vuistregel. Betaal niet meer dan nodig is.

De meeste aanbieders hebben een verschillend aanbod aan virusscanners ter beschikking. Elke hogere variant bevat meerdere specifieke programma’s die zijn toegevoegd voor uw veiligheid en gemak.

Kijk voor uzelf echter wat u nodig vind om toe te voegen en kies geen programma met opties waar u geen gebruik van zult maken. Dit zal u alleen onnodig meer geld kosten.

Bescherm zowel uw email als uw standaard internet verkeer. 

De beste virusscanners van vandaag de dag  controleren zowel uw emailbijlagen als uw websites, al voordat deze geopend zijn. Bijna alle betaalde versies van virusscanners doen dit. Bij de gratis versies is dit niet altijd het geval. 

Overweeg een virusscanner die  voor meerdere platforms en apparaten beschikbaar is.

Wanneer u beschikt over meerdere verschilende apparaten met eventueel verschillende platforms, let er dan op dat u een virusscanner aanschaft die op al uw apparaten bescherming kan bieden. 

Het zou namelijk zonde zijn om een virusscanner aan te schaffen waarmee u slechts veiligheid kan bieden aan een apparaat, hetgeen u er vervolgens toe kan dwingen om voor uw overige apparaten weer een andere virusscanner aan te moeten schaffen. 

Onze aanraders van betaalde virusscanners voldoen aan deze voorwaarde en kunnen u bescherming bieden in meervoud zonder dat dit verwarring opbrengt en meerdere abbonementen vereist.

Maak je geen zorgen over de firewall.

Het klinkt misschien vreemd, maar de meeste virusscanners van vandaag bieden niet meer standaard en firewall programma aan. Dit komt doordat de meeste computers tegenwoordig, en vooral Mac apparaten, van zichzelf al zijn uitgerust met een firewall. 

Op het moment dat u echter nog gebruik maakt van een verouderd systeem en u toch wilt kiezen voor extra veiligheid bestaat de mogelijkheid wel om een virusscanner te kiezen die nog een extra firewall heeft inbegrepen.

Goede klantenservice.

Een van de laatste punten die we hier benoemen maar zeker wel besproken willen hebben, is de meerwaarde van een goede klantenservice. U zult ervan verbaast staan dat dit niet de huidige standaard is.

Let erop bij het maken van een keuze voor uw virusscanner op, dat de ontwikkelaars het goed voor hebben met hun gebruikers, en dit ook kenbaar maken door een goede klantenservice te bieden.
Kies voor een product waarbij de ontwikkelaars 24/7 bereikbaar zijn via livechat, de mogelijkheid beschikken om direct telefonisch te kunnen ondersteunen en zeker via email snel reageren op uw vragen.

Een afwezigheid van goede klantenservice is volgens ons ook vaak een teken van een minder open en eerlijk beleid en product.


Extra tools en mogelijkheden.

Naast al hetgeen dat boven beschreven is, zijn er nog meerdere tools die voor u persoonlijk van belang kunnen zijn. Deze extra programma’s kunnen uw gebruikersgemak en bescherming zeker ten goede komen. 

Veelvoorkomende programma’s waar u rekening mee kunt houden bij de aanschaf van uw virusscanner zijn de volgende:
– Een bestandenversnipperaar.
– De mogelijkheid om “Ouderlijk toezicht” in te stellen, waarmee u uw kinderen of anderen kunt beperken in de gevaren van het internet.
– Optimalisatie- en schoonmaaktools, waarmee u uw systeem zo vloeiend mogelijk zijn werk laat doen.
– Een wachtwoorden beheerder, voor veiliger internetgebruik, vooral wanneer u regelmatig doet internetbankieren.
– Een opstartschijf, (voor het geval dat uw computer geinfecteerd is en er geen andere optie rest dan een complete reboot).

Klaar om een keuze te maken.

Als u het tot hier heeft weten te bereiken, dan bent u naar onze mening goed in staat om een bewuste keuze te maken, voor een passende virusscanner voor uw Mac apparaat. 

Zie boven aan de pagina onze top 5 van onze aanbieder op het gebied van betaalde virusscanners.
En last but not least raden wij u ook aan om een kijkje te nemen naar de  beste VPN verbindingen van 2021.

Een korte blik op enkele features van groot belang

Malware bescherming

Ouderlijk toezicht

Password beheer

Webcam beveiliging

Cloud Service

Onbeperkt VPN inbegrepen

Het beste antivirus programma van 2021

Miljoenen mensen hebben al gekozen voor de beveiliging van Norton. Het leidende programma voor de antivirus industrie in 2021

Zie hieronder onze overige Software producten en geniet van de hoogste kortingen

Beste Antivirus Programma

Kies vandaag nog voor de beste bescherming tegen schadelijke Malware

Beste VPN verbinding

Geniet van complete anonimiteit en krijg toegang tot anderzijds ontoegankelijke content.

Beste Webhosting Providers

Start vandaag met het maken van uw eigen website met hulp van de beste Hosting Service

Disclaimer

SoftwareCompare is geen aanbieder van antivirus-, hosting- of VPN-services. Wij hebben geen controle over websites van derden en uw gebruik van een website van een derde partij kan worden beheerst door zijn eigen algemene voorwaarden.

We streven ernaar om ervoor te zorgen dat de informatie op onze website up-to-date en correct is, maar we kunnen niet garanderen dat deze altijd in alle gevallen correct zal zijn. SoftwareCompare is een website voor vergelijking en analyse die wordt gefinancierd door middel van advertenties. We gebruiken links die ons een financiële compensatie bieden voor het sturen naar de sites van onze partners. “Onze score” is gebaseerd op onze mening en kan aan verandering onderhevig zijn.

Factoren met invloed omvatten de prestaties van antivirustests, de bescherming die ze bieden, hun gebruiksgemak, hun algemeen belang voor de consument en de succespercentages.

Heb jij je digitale leven al veilig gesteld?

Vind vandaag nog het beste VPN programma die nu op de markt is.