De 5 beste virusscanners voor Windows 10 van 2021

In de zoektocht naar de beste virusscanner voor Windows 10 van 2021, komen een hoop zaken om de hoek kijken waar u misschien wel, maar misschien ook geen rekening mee heeft gehouden. Wat maakt een virusscanner nu echt goed? Wat is belangrijk om bij een goede virusscanner inbegrepen te hebben? Is er wel echt zo veel verschil in kwaliteit tussen verschillende virusscanners? Om voor u een geschikte virusscanner voor uw Windows 10 te voorzien, hebben wij meerdere programma’s uitgebreid getest op betrouwbaarheid, gebruikerservaring, inbegrepen tools, prijs en overige zaken. De beste software hebben we vervolgens voor u op en rijte gezet, zodat u makkelijk een keuze kunt maken voor een virusscanner die bij u past.

Laatst herzien: November 2020

✓ De beste bescherming tegen de laatste malware programma’s
✓ Betrouwbare namen in de industrie
✓ Geen merkbare invloed op systeemprocessen
✓ De beste deals en de laagste prijzen

Beste keuze

Norton.

Een van de bekende namen in de industrie en nu uitgeroepen tot het beste antivirus programma van 2021.

✓ Beschermt Windows, Mac, Androis en iOs
✓ Gratis onbeperkte VPN service
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaal garantie in de eerste 60 dagen
✓ Gebruikt door meer dan 50 miljoen klanten wereldwijd!

Bitdefender

Bekroonde antivirus voor elk apparaat. Perfect om uw privacy, uw geld, uw foto’s, uw bestanden en uw gezin te beschermen. 

✓ Geen invloed op de snelheid
✓ Beschermt alle apparaten
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaalbaar in de eerste 30 dagen

Exceptioneel 9.5

McAfee

Uitstekende bescherming voor alle apparaten, met de meest geavanceerde wachtwoordbeheerder op de markt.

✓ Beschermt alle apparaten
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaalbaar in de eerste 30 dagen

Geweldig 9.1

Panda

Indrukwekkende bescherming. Het bevat extra functies van grote waarde, zoals wifi-beveiliging en persoonlijke firewall.

✓ Beschermt Windows, Mac en Android
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaalbaar in de eerste 30 dagen

Geweldig 8.9

Bullguard

Krachtige antivirus- en identiteitsbescherming, met toegevoegde netwerkbeveiliging thuis voor al uw apparaten.

✓ Beschermt Windows, Mac en Android
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaalbaar in de eerste 30 dagen

Erg goed 8.7

Hoe kiest u de beste virusscanner voor Windows 10 van 2021?

Om te bepalen wat de beste virusscanner voor Windows 10 van 2021 is, is het handig om enigszins te weten waar u rekening mee dient te houden.

Wat maakt een virusscanner nu echt goed? Zijn alle virusscanners even betrouwbaar en effectief? Welke programma’s zijn onmisbaar voor de bescherming van mijn gegevens?

Op deze en andere vragen zullen wij u hieronder antwoord proberen te geven. Met behulp van handige tips en extra informatie zult u dusdanig op de hoogte zijn dat u voor zichzelf makkelijker een passende virusscanner kunt vinden, waardoor u met en gerust gevoel gebruik kunt maken van uw internet.

Naast het gebruik raden wij ook zeker aan om u zich eens te verdiepen in de beste VPN programma’s, waarmee uw veiligheid extra gewaarborgt blijft en u anoniem gebruik kunt maken van het web.

Hoge mate van malwaredetectie is een must!

Het moge wel duidelijk zijn, dat de voornaamste functie van een virusscanner, het vinden van schadelijke en risicovolle programma’s is die uw veiligheid in het geding brengen. Programma’s zoals malware, trojans, wormen, phishing programma’s enz. zijn bewust gemaakt om u schade te berokkenen, maar met een goede virusscanner kunt u zichzelf bijzonder effectief tegen weren.

Ontwikkelaars van malware zijn constant in beweging en bezig met het ontwerpen van nieuwe schadelijke programma’s. De markt van virusscanners gaat in deze mee en de beste programma’s die wij in onze tests hebben meegenomen voldoen aan de eis waarin ze meer dan 95% betrouwbaar zijn in het stoppen van malware. Elk programma die aan deze eis niet weet te voldoen raden wij ook af.

Weest u zich ervan bewust dat door de vele risicovolle programma’s die bestaan, een virusscanner soms ook ten onrechte onschuldige programma’s bestempeld als gevaarlijk. Als dit gebeurt noemen we dit een “vals positief”. Let u erop dat uw virusscanner een zo laag mogelijk percentage aan vals positieven heeft bij de aankoop van uw product.

Let er bij de aanschaf van uw product ook op, dat het product voorzien is van zowel de originele certificering van de ontwikkelaars. Een keurmerk van onafhankelijke test laboratoria zoals AV comparatives, Dennis Technology Labs, Virus Bulletin, en vele andere test faciliteiten bied ook een extra meerwaarde.

Des te meer tools tegen phishing des te beter.

Phishing is een vorm van internetcriminaliteit waarbij de ontwikkelaars op uw belangrijke gegevens uit zijn. Denk hierbij aan bv. uw bank gegevens of andere gevoelige informatie waarmee identiteits diefstal kan worden gepleegd. 

Door middel van spyware programma’s, internetcawlers en andere slinkse manieren wordt u dagelijk bloot gesteld aan de gevaren van deze criminele internetpraktijken. Let er bij de aanschaf van een goede virusscanner dus op dat deze hoog scoort op het gebied van bescherming tegen phishing en onthou

Des te meer tools de virusscanner heeft tegen de gevaren van phishing, des te beter.

Gratis virusscanners bieden goede bescherming maar het ontbreekt aan aanvullende tools. 

In de markt van computersoftware bestaat er voor alle soorten software de mogelijkheid voor gratis versies. Zo ook natuurlijk op het gebied van virusscanners. Vandaag bieden vele van de grote virusscanner ontwikkelaars gratis software aan.

Vele van deze weten over het algemeen ook uitstekende bescherming te bieden. Echter qua opties, mogelijkheden en extra tools blijven ze wel vaak een stuk achter dan bij de betaalde versies.

Een belangrijke vraag is dan ook hoeveel extra tools en mogelijkheden u naast de basis bescherming van een virusscanner graag nog wilt hebben. Bent u op zoek naar tools die u beschermen tegen phishing, vind u het gebruik van een wachtwoordbeheerder fijn of stelt u graag ouderlijk toezicht in op uw computer waardoor uw kinderen of anderen beperkt worden in het bezoeken van potentieel schadelijke websites.

Voor ons best aangeraden programma die goed betaalbaar is kijkt u dan naar Bitdefender Antivirus plus.

Een virusscanner die uw systeem zo min mogelijk vertraagd. 

Bij het terug lezen van reviews van klanten over virusscanners is een van de meest voorkomende hekelpunten de impact die de virusscanner kan hebben op het systeem. Dit maakt of breekt een goede virusscanner en is voor de meeste klanten vaak ook een reden om te switchen van programma. 

Elke virusscanner heeft zijn invloed op de systeemprocessen. De wijze waarop een virusscanner te werk gaat maakt echter het verschil tussen een merkbare vertraging van uw muispijltje op het scherm, of de minimale vertraging in het openen van uw favoriete website. U kunt zich voorstellen dat een merkbare vertraging al snel gaat vervelen en natuurlijk wilt u niet alleen gebruik van uw virusscanner kunnen maken op de momenten dat u er niet bent. 

De beste virusscanners van dit moment hebben op dit gebied grote vooruitgang weten te boeken, en de beste programma’s zijn naar ons oordeel dan ook degene die op het gebied van systeemvertraging nauwelijks impact hebben. Kiest u dus zowel bij uw nieuwe Windows 10, maar al helemaal bij het gebruik van oudere Windows versies, voor een lichtgewicht programma waarmee u zonder hoofdpijn of vertraging aan de slag kunt.

Gemak dient de gebruiker.

Voor zowel de doorgewinterde antivirus gebruiker als voor de beginnende newbies, behoort een virusscanner makkelijk in gebruik te zijn en logisch te zijn ingesteld.

Hiermee willen we niet zeggen dat een basis virus scanner beter zou zijn dan een virusscanner met uitgebreide opties. Het gaat er echter wel om hoe makkelijk en snel aanpassingen gemaakt kunnen worden om uw persoonlijke voorkeur toe te passen en in hoe verre de programma’s er stijlvol uitzien en intuïtief bruikbaar zijn. 

Een programma die op het gebied van gebruikersgemakt erg positief uit de test kwam was het programma van Bullguard Antivirus. Vooral voor de beginnende gebruiker werkt deze erg fijn. Voor en virusscanner die u toch meer opties biedt en erg stijlvol qua design is raden we Norton Antivirus aan.

Betaal niet meer dan nodig is.

Zoals eerder al werd benoemd bestaat de mogelijkheid vor gratis virusscanners. Als het gaat om uw veiligheid en die van uw familie raden we toch al snel aan om voor een betaalde versie van een van de bestaande programma’s te kiezen.

Let er hier wel bij op dat u niet meer betaald dan nodig en dat u bij deze ook niet meer programma’s moet kopen dan nodig. Als niemand anders toegang heeft tot uw computer heeft geen ouderlijk toezicht nodig. En als uw computer van zichzelf al een goede firewall beschikt, hoeft u ook geen virusscanner aan te schaffen met een extra firewall in begrepen.

Kijk voordat u beslist om een pakket aan te schaffen welke mogelijkheden en tools u graag in begrepen wilt hebben en bij welke u geen baat heeft en stem daar uw keuze op af.

Niet iedereen is gebaat aan een programma met ontelbaar mogelijkheden, opties en tools. Sommige antivirus gebruikers kunnen makkelijk aan de slag met een beveiligingsprogramma die minder omvattend is maar voldoende tools bevat om laagdrempelig surfgedrag te beveiligen.

Bekijk voor jezelf welke versie van antivirus programma geschikt is voor jou. De meeste antivirus ontwikkelaars bieden namelijk meerdere type producten aan die in prijs en inbegrepen tools variëren.

Zie wat bij u past en betaal niet meer dan nodig.

Zoekbeveiliging voor uw e-mail en uw surfen op het web.

Een virusscanner die u pas waarschuwt over de gevaren van een website of document nadat u ze geopend dweilt met de kraan open.

Kies voor virusscanners die automatisch e-mailbijlagen controleren voordat u ze opent, en ook websites controleren voordat u ze laadt. Bijna alle betaalde virusscanners voor Windows doen beide.

Ga op zoek naar andere virusscanners in plaats van je standaard Windows antivirus software.

Net als dat we u zouden aanraden om niet de eerste auto aan te schaffen die u wordt geprijsd op het moment dat u de showroom in loopt, zullen we u ook zeggen dat het goed is om verder te kijken op het gebied van virusscanners. 

De kans is namelijk groot dat het programma die op het moment van aanschaf aanwezig is op uw Windows 10 computer, kwalitatief en/ of prijstechnisch onder doet voor andere programma’s die op de markt zijn. Onderzoek is zo verricht, en onze top 5 virusscanners zoals aangeraden boven aan de pagina bent u gegarandeerd beter af dan met een standaard programma waar de gemiddelde Windows computer mee geleverd wordt. 

Kies voor licenties die op meerdere platforms en apparaten beschikbaar zijn.

Omdat we vandaag de dag afhankelijk zijn geworden van niet een, soms niet twee maar zelfs meerdere electronische apparaten, raden wij aan om een virusscanner te kiezen die direct bescherming weet te bieden aan meerdere apparatenmet eventueel verschillende platforms. 

Waarom voor meer betalen dan nodig, en waarom zaken meer ingewikkeld maken met verschillende virusscaners?
Zowel McAfee, net als Bitdefender bieden een bescherming voor een onbeperkt aantal apparaten en voor verschillende platforms.

Maak je geen zorgen over de firewall.

Zoals eerder kort benoemd is geworden is het niet altijd nodig om een virusscanner aan te schaffen met een extra firewall inbegrepen. Waar een firewall voorheen een van de meest beoogde extra inbegrepen tool van een virusscanner was, is dit vandaag de dag niet meer het geval en bieden de meeste beveiligings programma;s deze niet meer standaard aan.

De reden waarom is, omdat deze over het algemeen zelf al inbegrepen zijn bij je pas aangeschafte computer

Mocht je toch twijfelen aan de kwaliteit van je firewall, dan kan je deze wel alsnog in je virusscanner inbegrijpen.

Klantenservice.

Nog een punt die we in dit artikel zeker willen benoemen is het belang van goede klantenservice. Op het moment dat u zich een virusscanner aanschaft bij een van de door ons benoemde toppers, kunt u er met een gerust hart vanuit gaan dat goede klantenservice gegarandeerd is.

Het kan wel eens voor komen dat uw virusscanner problemen op levert, of dat er onvoorziene problemen zijn ontstaan door het toedoen van schadelijke software. Op deze momenten is het fijn als u beroep kunt doen op professionals, die middels een goede klantenservice direct voor u beschikbaar zijn.

Let u er bij de aanschaf van een virusscanner op dat er qua service de mogelijkheid bestaat voor een 24/7 chatservice, telefonische bereikbaarheid en een goede bereikbaarheid via de email.

Extra functies.

Hoewel een virusscanner nog altijd primair bedoeld is, om u te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van kwaadbedoelde programma’s. Zitten de virusscanners die vandaag de dag ontwikkeld worden ook boordevol andere extra opties en functies.

Zo kan een virusscanner geleverd worden met aanvullende opties zoals:

– Een ouderlijk toezicht, hiermee kunt u meer controle uitoefenen op het gebruik van bv. uw kinderen waarmee u hen kunt beschermen tegen het gebruik van potientieel schadelijke pagina’s.
– Schoonmaak en optimalisatietools, waarmee u uw harde schijf optimaal schoon houdt en u uw snelheid en de optimale werking van uw apparaat voor langere tijd kunt garanderen.
– Een wachtwoord beveilging waarmee u vooral uw bank zaken, maar ook andere gevoelige wachtwoorden kunt beschermen.
– Een Firewall, als deze van uw computer niet afdoende bescherming biedt.
– Een opstartschijf, waarmee u uw computer kunt rebooten op het moment dat u geen andere optie meer rest door het schadelijke toedoen van een virus.

Klaar om te kiezen

Met bovengenoemde informatie kunt u hopelijk met een bewust verstand, en meer kennis, een keuze maken welke virusscanner van 2019 het beste is voor uw Windows pc. 

Uiteindelijk zal uw keuze voor een passend de virusscanner ook afhankelijk zijn van uw voorgaande ervaring en die van andere vrienden/ kennissen, of andere gebruikers. Als u zelf reviews achter wilt laten over de betreffende aangeboden virusscanners, dan bent u van harte welkom om dat te doen op onze product pagina’s. 

Vergeet u voor maximale anonimiteit en veiligheid niet, om eens een kijkje te nemen naar de beste VPN van 2021.

Een korte blik op enkele features van groot belang

Malware bescherming

Ouderlijk toezicht

Password beheer

Webcam beveiliging

Cloud Service

Onbeperkt VPN inbegrepen

Het beste antivirus programma van 2021

Miljoenen mensen hebben al gekozen voor de beveiliging van Norton. Het leidende programma voor de antivirus industrie in 2021

Zie hieronder onze overige Software producten en geniet van de hoogste kortingen

Beste Antivirus Programma

Kies vandaag nog voor de beste bescherming tegen schadelijke Malware

Beste VPN verbinding

Geniet van complete anonimiteit en krijg toegang tot anderzijds ontoegankelijke content.

Beste Webhosting Providers

Start vandaag met het maken van uw eigen website met hulp van de beste Hosting Service

Disclaimer

SoftwareCompare is geen aanbieder van antivirus-, hosting- of VPN-services. Wij hebben geen controle over websites van derden en uw gebruik van een website van een derde partij kan worden beheerst door zijn eigen algemene voorwaarden.

We streven ernaar om ervoor te zorgen dat de informatie op onze website up-to-date en correct is, maar we kunnen niet garanderen dat deze altijd in alle gevallen correct zal zijn. SoftwareCompare is een website voor vergelijking en analyse die wordt gefinancierd door middel van advertenties. We gebruiken links die ons een financiële compensatie bieden voor het sturen naar de sites van onze partners. “Onze score” is gebaseerd op onze mening en kan aan verandering onderhevig zijn.

Factoren met invloed omvatten de prestaties van antivirustests, de bescherming die ze bieden, hun gebruiksgemak, hun algemeen belang voor de consument en de succespercentages.

Heb jij je digitale leven al veilig gesteld?

Vind vandaag nog het beste VPN programma die nu op de markt is.