De 5 beste goedkope antivirus programma’s van 2021

Bent u op zoek naar de beste bescherming voor uw apparaat tegen de alsmaar groeiende aanwezigheid van malware, spyware en ransomware? Maar wilt u er wel zeker van zijn dat u niet meer betaald dan nodig? Hier kunnen wij van SoftwareCompare u bij helpen. Wij hebben namelijk een blik geworpen op de beste antivirus programma’s die vandaag de dag beschikbaar zijn en deze beoordeeld op hun betrouwbaarheid, inbegrepen opties en natuurlijk niet geheel onbelangrijk, hun prijs. Hieronder hebben wij vervolgens een overzichtelijke lijst samen gesteld met de top 5 beste antivirussoftware voor uw apparaat. Tevens kunt u op deze pagina meer uitgebreide informatie terug vinden die van belang is bij het maken van een bewuste keuze, voor het beveiligingsprogramma die bij u past.

Laatst herzien: November 2020

✓ De beste bescherming tegen de laatste malware programma’s
✓ Betrouwbare namen in de industrie
✓ Geen merkbare invloed op systeemprocessen
✓ De beste deals en de laagste prijzen

Beste keuze

Norton.

Een van de bekende namen in de industrie en nu uitgeroepen tot het beste antivirus programma van 2021 .

✓ Beschermt Windows, Mac, Androis en iOs
✓ Gratis onbeperkte VPN service
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaal garantie in de eerste 60 dagen
✓ Gebruikt door meer dan 50 miljoen klanten wereldwijd!

Bitdefender

Bekroonde antivirus voor elk apparaat. Perfect om uw privacy, uw geld, uw foto’s, uw bestanden en uw gezin te beschermen. 

✓ Geen invloed op de snelheid
✓ Beschermt alle apparaten
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaalbaar in de eerste 30 dagen

Exceptioneel 9.5

McAfee

Uitstekende bescherming voor alle apparaten, met de meest geavanceerde wachtwoordbeheerder op de markt.

✓ Beschermt alle apparaten
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaalbaar in de eerste 30 dagen

Geweldig 9.1

Panda

Indrukwekkende bescherming. Het bevat extra functies van grote waarde, zoals wifi-beveiliging en persoonlijke firewall.

✓ Beschermt Windows, Mac en Android
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaalbaar in de eerste 30 dagen

Geweldig 8.9

Bullguard

Krachtige antivirus- en identiteitsbescherming, met toegevoegde netwerkbeveiliging thuis voor al uw apparaten.

✓ Beschermt Windows, Mac en Android
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaalbaar in de eerste 30 dagen

Erg goed 8.7

Hoe kiest u de beste goedkope antivirus van 2021

Om een antwoord op de vraag te krijgen: “Hoe kies ik de beste goedkope antivirus van 2021”, is het handig om op zijn minst over basiskennis te beschikken betreffende deze programma’s. 

Aan welke specificaties moet een goed antivirus programma voldoen? Zijn er grote verschillen in functionaliteit en betrouwbaarheid? Welke ervaringen hebben andere mensen met het programma die ik graag zou willen aanschaffen?

Als u pas om de hoek komt kijken lijkt het ingewikkeld om een weloverwogen en goed besluit te maken op deze vragen. Met behulp van deze pagina zullen wij u echter informatie, tips en extra kennis verschaffen, waardoor het maken van de juiste keuze makkelijk zou moeten zijn. 

*Extra tip: Vergeet u ook niet, om voor extra bescherming en anonimiteit op het web eens te kijken naar de beste VPN programma’s die op het moment beschikbaar zijn.

Allereerst moet u kiezen voor programma’s met hoge malware detectie.

De voornaamste functie van een antivirus programma is dat het zijn werk betrouwbaar uitvoert, waarbij een hoge mate van malware detectie hoort. Dit betekend dat het programma minimaal 95% van alle malware moet kunnen detecteren en onschadelijk moet kunnen maken. Elk programma die minder betrouwbaar zijn werk doet raden wij bij deze af.

Maandelijks worden door verschillende betrouwbare test laboratoria, zoals AV-Comparatves, VRML, Dennis Technology labs enz., programma’s aan uitgebreide toetsingen onderworpen en beoordeeld op hun malware detectiegraad. Tevens worden deze programma’s getest op iets genaamd “vals positieven”. Dit betekend dat een antivirus software onterecht een onschuldig programma als schadelijk bestempeld. Het aantal vals positieven die een programma opmerkt behoort logischerwijs zo laag mogelijk te zijn.

Naast deze test uitslagen, is het belangrijk om u ervan te verzekeren dat uw programma die u op het punt staat aan te schaffen, voorzien is van de originele certificeren van de ontwikkelaars. Extra certificaten van bovengenoemde onafhankelijke testlaboratoria bieden ook zeker hun meerwaarde.

Kies programma’s die specifiek tegen phishing beschermen.

De kans zit erin dat u wel eens gehoord heeft van de term “phishing”. Deze term verwijst in feite naar een vorm van persoonsverduistering, waarbij middels het gebruik van o.a. spyware programma’s, uw privegegevens worden ontvreemd waardoor identiteitsdiefstal kan worden gepleegd. Denk hierbij voornamelijk aan uw bankgegevens, en andere gevoelige informatie, waar internetcriminelen op uit kunnen zijn. 

Om uzelf te beschermen tegen deze alsmaar toenemende vorm van criminaliteit, is het ten hoogste aan te raden om een programma te kiezen, die de beste bescherming tegen phishing weet te bieden. Des te meer mogelijkheden een antivirusprogramma heeft tegen phishing, des te beter het is voor uw veiligheid. 

Gratis antivirus biedt degelijke bescherming maar wegen niet op tegen de betaalde varianten.

Naast de betaalde versies van antivirus programma’s, bestaan er natuurlijk ook gratis versies. Deze programma’s weten u over het algemeen ook redelijke bescherming te bieden tegen de gevaren van schadelijke programma’s. Hier blijft het vaak ook wel bij.

Betaalde antivirusprogramma’s bieden naast hun betere bescherming tegen malware, nog vele andere opties die uw digitale leven vergemakkelijken en extra beveiligen. 

Bedenk daarom voor uzelf goed wat het is waar u naar op zoek bent. Met hoeveel neemt u genoegen, en wat wilt u zeker niet dat ontbreekt bij het programma die u dient te beschermen.

Kies voor een antivirus met minimale impact op het systeem.

Met andere woorden een antivirus met een laag gebruik van hulpbronnen waardoor u zo min mogelijk last ervan ondervindt op het moment dat het programma actief is.

Een goed antivirus programma moet namelijk in staat zijn om zo effectief mogelijk aan het werk te zijn zonder dat u er last van ondervind. Zaken die u op kunnen vallen op het moment dat uw systeem vertraagd wordt zijn bijvoorbeeld extra lange laadtijd van websites of programma’s, vertraging van uw muispijltje, of zelfs het geheel bevriezen van bepaalde programma’s.

Kies voor een antivirus programma die licht van gewicht is, of die door testlaboratoria goed wordt beoordeeld op dit onderdeel.

Controleer of het programma gemakkelijk te gebruiken is.

Leest u de reviews van andere gebruikers en maak gebruik van de trial periode die de meeste antivirus ontwikkelaars aanbieden.

Het is erg belangrijk om een programma te kiezen die bij u past. Werkt de interface goed? is het duidelijk hoe u zich door het programma en zijn verschillende menus heen kunt navigeren? Als u deze vragen met een “ja” kunt beantwoorden dan weet u dat u een goed programma gekozen hebt.

U zult waarschijnlijk niet heel veel tijd besteden aan het daadwerkelijke gebruik van uw antivirus, omdat deze programma’s toch veelal op de achtergrond hun werk moeten doen. Echter is het met momenten aan te raden om de programma’s toch van dichterbij te bekijken en te beoordelen hoe de “gezondheid” van uw apparaat ervoor staat.

Let op waar u uw geld aan besteedt.

Over het algemeen bieden de meeste leveranciers van antivirus programma’s meerdere versies van hun product aan. Elke versie detecteert in feite met dezelfde betrouwbaarheid malware maar verschilt het hen in de functies en extra mogelijkheden die de programma’s bieden. 

Let erop wat u nodig heeft en wat niet. Het zou natuurlijk zonde zijn om een duurdere versie te kopen vanwege zijn geweldige ouderlijke toezicht functie, terwijl u de enige persoon bent die gebruik maakt van uw apparaat.

Met andere woorden ons advies is, betaal niet voor iets dat je niet nodig hebt en bekijk goed met welke opties je zonder kan en met welke niet.

Vroegtijdige waarschuwingen voor potentieel dreigende e-mail en web pagina’s.

Een van de voornaamste gateways voor gevaarlijke programma’s en virussen is nog altijd e-mail verkeer en geinfecteerde webpagina’s. Deze kunnen u met een druk op de verkeerde knop infecteren met een virus, die met behulp van vroegtijdige waarschuwingen makkelijk voorkomen had kunnen worden.

De meeste betaalde antivirus programma’s bieden deze optie we. Verzeker u bij uw zoektocht voor een goedkoop antivirus programma dat deze functie is inbegrepen.

Neem geen genoegen met de standaard uitgeruste antivirus versie op uw PC. 

Vaak krijgt u bij uw nieuw aangeschafte PC een antivirus programma inbegrepen met een test periode van één tot drie maanden. Aan het einde van deze testperiode wordt u dan voor de keuze gesteld om door te gaan met het gebruik middels betaling of om alsnog een ander programma te kiezen. 

Ons advies? Kies voor een ander antivirusprogramma. De reden waarom; omdat u vaak voor hetzelfde, of minder geld, een antivirus programma kunt vinden die u dezelfde of zelfs een betere beveiliging biedt.

Overweeg programma’s voor meerdere gebruikersplatforms en meerdere apparaten.

Als u meerdere apparaten bescherming wilt bieden tegen schadelijke software, dan is het aan te raden om dit vanuit éénzelfde programma te doen. Dit maakt het gebruik ervan minder ingewikkeld en geeft u meer waarde voor uw geld. 

Het Bitdefender Family Pack werkt op een onbeperkt aantal Windows-, Mac- en Android-apparaten.
De antivirus software van McAfee LiveSafe beschermt bijv. een onbeperkt aantal apparaten. De software van het Bitdefender Family Pack doet in principe hetzelfde, maar met superieure malwaredetectie.

Antivirus- en Antimalware-programma’s zijn niet hetzelfde.

Antimalware programma’s die worden aangeboden zoals Spybot Search & Destroy of Antimalware van Malwarebytes, zijn effectief in het schoonmaken van uw apparaat nadat een virus zijn schade heeft aangericht. 

De bedoeling van antivirus programma’s is echter dat de infectie met een virus wordt voorkomen waardoor uw computer geen onnodige schade hoeft op te lopen.

Het ontbreken van een firewall hoeft geen probleem te zijn.

De laatste jaren zijn de meeste electronische apparaten van zichzelf al voorzien van een firewall die over het algemeen even effectief is als die van antivirus ontwikkelaars. Het ontbreken van een firewall in uw antivirus programma hoeft dus geen alarm bellen te laten af gaan. 

Check voor de zekerheid wel dat uw systeem over een goede firewall beschikt en als dit niet het geval is kunt u deze nog altijd extra aanschaffen samen met uw antivirus software.

Uitstekende klantenservice.

Naar ons insziens is een uitstekende klantenservice niet geheel onbelangrijk. Sterker nog, het getuigt van professionaliteit, klantvriendelijkheid en betrouwbaarheid, op het moment dat een antivirus ontwikkelaar sterk scoort op dit onderdeel.

Het meest ideale is een antivirus ontwikkelaar die via een 24/7 chatservice bereikbaar is, om u te ondersteunen op de momenten dat dit nodig is. Mocht deze niet beschikbaar zijn controleer dan, dat de klantenservice goed scoort op hun bereikbaarheid via telefoon en/ of email, en dat ze uitgebreide informatie op veelgestelde vragen verschaffen waarmee u zichzelf op weg kunt helpen. 


Extra mogelijkheden.

Zoals eerder benoemd werd, bieden antivirus programma’s vandaag de dag meer opties dan enkel en alleen bescherming tegen virussen. Tegenwoordig zijn vele extra mogelijkheden en functies beschikbaar die het gebruik van het programma vergemakkelijken en extra ondersteuning bieden in het schoon en up to date houden van uw hardware.

Voorbeelden van extra programma’s die aangeboden worden zijn de volgende:
– Een cloud die u de mogelijkheid biedt om uw belangrijke programma’s online op te slaan.
– Ouderlijk toezicht waarmee u de toegang tot schadelijke programma’s of websites kunt beperken/ blokkeren.
– Een opstartschijf, als last resort optie wanneer uw computer dusdanig ernstig is geinfecteerd dat u geen andere optie rest dan een complete reboot.
– Optimalisatie en schoonmaakmiddelen waarmee u uw harde schijf netjes en opgeruimd kunt houden hetgeen de soepele werking van uw systeem ten goede komt.
– Een firewall, mocht dit echt nog nodig zijn.
– Wachtwoord beheerder, om al uw wachtwoorden te beschermen voor uw gemak en veiligheid.
– Antiphishing tools, om u te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van phishing programma’s en spyware.

Klaar om een keuze te maken!

Met bovenstaande tips en informatie in petto, achten wij u voldoende in staat om welbewust een keuze te maken, welk antivirus programma het beste is voor uw gemak en veiligheid. 

Voor meer productspecifieke achtergrond informatie willen wij u graag door verwijzen naar de individuele review pagina’s. Laat u ons ook zeker weten wat uw oordeel is betreffende de producten zodat andere mensen geholpen worden in het maken van uw keuze. 

Bedankt voor uw tijd en aandacht, en neem bij deze ook de tijd om meer te weten te komen over de extra veiligheid die de beste VPN programma’s van 2021 voor u kunnen bieden. 

Snelle blik op enkele features van groot belang

Malware bescherming

Ouderlijk toezicht

Password beheer

Webcam beveiliging

Cloud Service

Onbeperkt VPN inbegrepen

Het beste antivirus programma van 2021

Miljoenen mensen hebben al gekozen voor de beveiliging van Norton. Het leidende programma voor de antivirus industrie in 2021

Zie hieronder onze overige Software producten en geniet van de hoogste kortingen

Beste Antivirus Programma

Kies vandaag nog voor de beste bescherming tegen schadelijke Malware

Beste VPN verbinding

Geniet van complete anonimiteit en krijg toegang tot anderzijds ontoegankelijke content.

Beste Webhosting Providers

Start vandaag met het maken van uw eigen website met hulp van de beste Hosting Service

Disclaimer

SoftwareCompare is geen aanbieder van antivirus-, hosting- of VPN-services. Wij hebben geen controle over websites van derden en uw gebruik van een website van een derde partij kan worden beheerst door zijn eigen algemene voorwaarden.

We streven ernaar om ervoor te zorgen dat de informatie op onze website up-to-date en correct is, maar we kunnen niet garanderen dat deze altijd in alle gevallen correct zal zijn. SoftwareCompare is een website voor vergelijking en analyse die wordt gefinancierd door middel van advertenties. We gebruiken links die ons een financiële compensatie bieden voor het sturen naar de sites van onze partners. “Onze score” is gebaseerd op onze mening en kan aan verandering onderhevig zijn.

Factoren met invloed omvatten de prestaties van antivirustests, de bescherming die ze bieden, hun gebruiksgemak, hun algemeen belang voor de consument en de succespercentages.

Heb jij je digitale leven al veilig gesteld?

Vind vandaag nog het beste VPN programma die nu op de markt is.