De 5 beste antivirus programma’s van 2021

Het beveiligen van uw apparaten tegen malware, ransomware en spyware is niet gemakkelijk. Voor uw gemak, hebben we de beste antivirus programma’s van 2021 vergeleken. Deze hebben we geanalyseerd op het niveau van hun beveiligingsmogelijkheden en hun aanvullende functies. Daarnaast hebben we hun impact op het systeem gemeten. Als laatste hebben we markt onderzoek gedaan en de meningen van gebruikers beoordeeld. Hieruit is  onderstaande top 5 van beste antivirus programma´s ontstaan. Deze lijst beantwoord naar onze mening de vraag << Wat is het beste antivirus programma van 2021 >>?

Laatst herzien: November 2020

✓ De beste bescherming tegen de laatste malware programma’s
✓ Betrouwbare namen in de industrie
✓ Geen merkbare invloed op systeemprocessen
✓ De beste deals en de laagste prijzen

Beste keuze

Norton.

Een van de bekende namen in de industrie en nu uitgeroepen tot het beste antivirus programma van 2021 .

✓ Beschermt Windows, Mac, Androis en iOs
✓ Gratis onbeperkte VPN service
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaal garantie in de eerste 60 dagen
✓ Gebruikt door meer dan 50 miljoen klanten wereldwijd!
✓ Bespaar nu meer dan 50%

Bitdefender

Bekroonde antivirus voor elk apparaat. Perfect om uw privacy, uw geld, uw foto’s, uw bestanden en uw gezin te beschermen. 

✓ Geen invloed op de snelheid
✓ Beschermt alle apparaten
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaalbaar in de eerste 30 dagen

Exceptioneel 9.5

McAfee

Uitstekende bescherming voor alle apparaten, met de meest geavanceerde wachtwoordbeheerder op de markt.

✓ Beschermt alle apparaten
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaalbaar in de eerste 30 dagen

Geweldig 9.1

Panda

Indrukwekkende bescherming. Het bevat extra functies van grote waarde, zoals wifi-beveiliging en persoonlijke firewall.

✓ Beschermt Windows, Mac en Android
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaalbaar in de eerste 30 dagen

Geweldig 8.9

Bullguard

Krachtige antivirus- en identiteitsbescherming, met toegevoegde netwerkbeveiliging thuis voor al uw apparaten.

✓ Beschermt Windows, Mac en Android
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaalbaar in de eerste 30 dagen

Erg goed 8.7

Hoe kiest u de beste antivirus van 2021?

Wilt u de beste bescherming voor uw Windows-, Mac- of Android apparaat? In dat geval, zijn we er om u te helpen. Wij vergemakkelijken de keuze voor de beste beveiligingssoftware graag voor u. Zo kunt u spoedig achterover leunen en zorgeloos genieten. 

Antivirus programma’s zijn hard nodig! Het maakt niet uit of u met Windows, Android of MacOS werkt. Voor elk apparaat bestaat malware die speciaal voor uw besturingssysteem is ontworpen. (En ja, er bestaat zelfs malware voor iOS). Maar wat welk antivirus programma is het beste voor u?

Moet u ervoor betalen? Of zijn er voldoende gratis programma’s? Zijn antimalware- en antivirus programma’s hetzelfde? Waarom zijn er zoveel verschillende soorten antivirus programma´s en tools?

De antwoorden op al deze vragen zijn ingewikkeld. Hoewel, met onderstaande basistips, bent u al ruim geinformeerd.

Ps. Wilt u graag volledige anonimiem gebruik maken van het internet? Vergeet dan niet om onze selectie van de beste VPN programma’s te bekijken! 

Kies programma’s met een hoge mate van malwaredetectie.

Kies een Antivirus programma met een minimale malware detectiegraad van 95%. Let wel op, dat dit niet vergezeld gaat met een even hoog percentage valse positieven. ¨Vals positieven¨ zijn onschuldige bestanden, die ten onrechte als malware worden bestempeld.

Er bestaan onafhankelijke bedrijven, zoals AV-Comparatives, AV-Test, VRML, Dennis Technology Labs, ICSA Labs, Virus Bulletin en West Coast Labs. Deze evalueren maandelijks het detectieniveau van antivirus programma´s tegen de laatste malware. Daarnaast nemen zij deze programma´s uitgebreid onder de loep. Hierbij worden alle facetten beoordeeld.

Volgens deze maandelijkse tests, bieden Bitdefender, Norton, McAfee, Bullguard en Panda de beste detectiegraad van malware. Hierbij zijn alle besturingssystemen van Windows tot Android en Mac aan de test onderworden.

Bepaalde details die zij bespreken zullen misschien te technisch zijn. Echter, als het u interesseert dan is het de moeite waard om een kijkje te nemen.

Protip! Schaf geen Antivirus programma aan, zonder dat deze voorzien is van de originele certificering!

Kies programma’s met specifieke bescherming tegen phishing.

De Engelse term ¨phishing¨ verwijst naar identiteitsdiefstal. Phishing gaat over het ¨vissen¨ naar uw privégegevens en internetgewoontes. Dit wordt onder andere gedaan met behulp van internetcrawlers, spyware en overige programma´s.

Deze gegevens worden vervolgens gebruikt voor criminele doeleinden. Het duidelijkste voorbeeld is het ontvreemden van bank informatie of identiteitsfraude.

Dit soort criminele praktijken nemen in verontrustende mate toe. Daarom is het belangrijk dat u een antivirus programma kiest, die goed beschermt tegen Phishing.

Des te meer tools u tot uw beschikking heeft tegen phishing, des te beter! 

Gratis antivirus biedt bescherming. Maar bespaar niet op uw veiligheid!

Sommige gratis antivirussoftware beschermt je apparaat min of meer tegen malware.

Weest u zich er wel van bewust dat gratis software over het algemeen minder goed wordt geupdate. Hierdoor vergroot de kans om vatbaar te zijn voor malware.

Daarnaast hebben betaalde producten veel meer extra functies. Zo heeft Bitdefender Antivirus bijvoorbeeld een geïntegreerde beveiliging tegen ransomware en phishing, een bestandsvernietiger, een veilige browser en een wachtwoordbeheerder.

Zoek naar een lichte systeembelasting.

Zoek naar een programma met een laag verbruik van hulpbronnen. Met andere woorden, een lage mate van impact op het systeem. Dit minimaliseert de vertraging en last die u ervan ondervind.

Elk antivirus programma gebruikt een bepaald aantal systeembronnen. De beste antivirus programma’s verspreiden deze belasting. Dit houdt uw systeem vrij van bedreigingen zonder de prestaties in frustrerende mate worden beïnvloed. 

Let hier vooral op als u gebruik maakt van een veroudert apparaat.

Met onze top 5 hoeft u zich echter geen zorgen te maken. Dit podium wordt namelijk wordt bezet door de lichtste en snelste antivirus programma´s die er op de markt zijn.

Controleer of het Antivirus programma makkelijk in gebruik is.

Het is belangrijk dat het programma-interface de gebruikers goed dient. U wilt graag direct en duidelijk door de verschillende opties kunnen bladeren. Dit voorkomt frustratie op termijn.

Kijk niet alleen naar het Antivirus programma, maar ook naar de website van de aanbieder. Deze website moet duidelijk zijn en overzichtelijk de verschillende opties aantonen. Dit geeft u een idee in de mate van gebruikersvriendelijkheid van het programma die zij aanbeiden.

De meeste antivirusgebruikers zullen bij gebruik de standaard scan optie kiezen. Neemt u echter ook een kijkje onder de motorkap. Alleen dan kunt u de ware potentie van uw antivirus programma benutten.

Betaal alleen voor wat u nodig heeft.

Antivirus leveranciers verkopen in het algemeen drie of meer typen producten. Elk product met zijn eigen tools en functies. Bij elke versie, bent u gegarandeerd van dezelfde mate van malware detectie.

De verschillen liggen in de extra functies die elk van hen biedt. Denk hierbij aan de toevoeging van ouderlijk toezicht, de optie om meerdere apparaten te beveiligen, wachtwoordbeheerders, back-upsoftware of online opslag.

Kies de optie die het beste bij u past en betaal niet voor tools die u niet nodig heeft.

Beveiliging voor uw e-mail verkeer en uw webverkeer.

Kies voor antivirus programma’s die automatisch e-mailbijlagen controleren voordat u ze opent. Dit kan u beschermen tegen schadelijke phishing en malware.

Ook is het raadzaam dat uw Antivirus software websites controleert voordat u ze laadt. U merkt dan dat u veiligheidswaarschuwingen kunt krijgen bij bepaalde websites.  Bijna alle betaalde antivirus programma’s doen beide.

Neem geen genoegen met de standaard Antivirus van uw apparaat.

Veel nieuwe Windows-pc’s bieden Antivirus testperioden van één tot drie maanden. Bij voltooiing van deze periode zult u vervolgens beginnen met betalen. 

Neem hier geen genoegen mee! Kijk in plaats daarvan naar de markt wat er wordt aangeboden. Vaak kunt u namelijk iets beters krijgen voor dezelfde prijs, of zelfs goedkoper.

Overweeg licenties voor meerdere platformen en meerdere apparaten.

Stel u heeft besloten om te betalen voor uw antivirusbescherming. Daarnaast beschikt u over veel computers en andere apparaten. Kijk in dat geval naar de opties die meerdere besturingssystemen en apparaten voor dezelfde prijs dekken.

Het Bitdefender Family Pack werkt op een onbeperkt aantal Windows-, Mac- en Android-apparaten.
McAfee LiveSafe, beschermt bijvoorbeeld een onbeperkt aantal apparaten. Bitdefender Family Pack doet hetzelfde, maar met superieure malwaredetectie.

Antimalware programma’s zijn niet hetzelfde als antivirus programma’s.

Malware verwijderingsproducten, zoals Spybot Search & Destroy of Anti-Malware van Malwarebytes, zijn geweldig in het opruimen van een systeem na een infectie. Ze voorkomen echter niet dat uw apparaat vanaf het begin geïnfecteerd raakt. Daarvoor is antivirus software ontworpen.

Maakt u zich geen zorgen over de firewall.

Sinds de tijd van Windows Vista, is de geïntegreerde Windows-firewall een onderdeel van de meeste apparaten geworden. Deze firewall is net zo goed als diegene die antivirus ontwikkelaars in hun pakketten aanbieden. Schrikt u dus niet als een antivirus programma geen standaard firewall heeft inbegrepen. Wel kunt u deze extra optie toevoegen als u dat graag wilt.

Uitstekende klantenservice!

Het meest ideale is een technische ondersteuning die 24/7 bereikbaar is. Als het even kan in het Nederlands (hoewel deze optie vaak enkel in het Engels beschikbaar is).

Daarnaast is het belangrijk dat u via meerdere kanalen contact met de klantenservice kunt opnemen. Denk hierbij aan de mogelijkheid om te communiceren via de telefoon, via live chat, social media en email.

Maar, zoals we zeggen, dit is het meest ideale plaatje. In de praktijk is dit helaas niet altijd de werkelijkheid. Kijk hier vooraf dus naar en beoordeel de aanbieder hierop.

Des te beter de bereikbaarheid (met name de directe beschikbaarheid via chat en telefoon), des te hoger de score in deze sectie zal zijn.


Extra functies.

Antivirus programma’s worden ook wel beveiligingssets genoemd. Deze benaming hebben ze gekregen vanwege de veelvuldigheid aan beveiligingstaken die ze kunnen vervullen. 

Antivirus programma´s zijn namelijk niet beperkt zijn tot het detecteren en elimineren van schadelijke codes (malware).  Naast die primaire taak bevatten deze programma´s ook tools die uw apparaat beschermen tegen andere typen bedreigingen. Denk bijvoorbeeld aan phising.

Er bestaan belangrijke extra functies waar u van op de hoogte moet zijn.

Steeds meer antivirus programma’s hebben wachtwoord beheerders. Deze bieden de gebruiker speciale wachtwoorden die praktisch onmogelijk te ontcijferen zijn. U kunt gebruik maken van virtuele toetsenborden Deze dienen als aanvullende bescherming tegen keyloggers (toetsenbordlezers). Deze virtuele toetsenborden worden gebruikt tijdens het invoeren van gegevens op bankpagina’s, e-commerce winkels of websites waar betalingen worden gedaan.


G
oede antivirus programa’s passen zich constant aan om de doorlopende strijd met malware aan te gaan.

Het is daarom goed dat een antivirus programma zoveel mogelijk van de volgende elementen biedt:
– een opstartschijf (in het geval uw computer is geïnfecteerd en er geen andere manier is om het virus te elimineren),
– Een cloud die de mogelijkheid biedt om online back-ups te maken (om uw belangrijkste bestanden veilig te houden),
– functies voor ouderlijk toezicht (die de toegang van uw kinderen beperken tot pagina’s met ongepaste inhoud),
– schoonmaak- en optimalisatietools die, door onnodige bestanden te verwijderen, meer ruimte genereren op de harde schijf en de snelheid van het systeem verhogen.
– File shredders.
– Anti phishing tools.
– VPN?

 

En nog veel meer!

Klaar om te starten?

Heel goed! U bent klaar om het beste antivirus programma te kiezen.

Als u meer informatie wilt over de specifieke producten, kijkt u dan naar onze diepgaande analyse van elk product.


Omdat uw mening zowel voor ons als voor andere bezoekers erg belangrijk is, zouden we graag uw mening horen. U heeft de mogelijkheid om via onze Blog pagina uw stem te laten horen en deel te nemen aan discussies. 

Kijk voor maximale bescherming, ook naar ons onderzoek van de beste VPN verbinding van 2021.

Veelgestelde vragen en Veiligheid

Hoe kan ik Malware verwijderen?

Wat is Malware? En is dit hetzelfde als een virus? Malware is in feite een term die verschillende soorten kwaadaardige programma’s onder een dak plaatst. Een overkoepelende term voor schadelijke programma’s met uiteenlopende doeleinden. Deze kunnen varieren van programma’s die slechts vervelend zijn, tot programma’s die verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor u. Zie hieronder en korte lijst van enkele malware programma’s en kijk hier voor mee informatie over dit onderwerp.

 Adware 
– Spyware 
– Ransomware.
– Trojaanse paarden 
– Een virus
– Wormen 
– Rootkit 
– Malvertisement
– Keylogger 

Wat te doen met Ransomware?

Wat is Ransomware? En wat te doen op het moment dat u ermee geconfronteerd wordt?
Ransomware is een vorm van malware die — zoals de naam het al omschrijft — uw systeem gijzeld. Vervolgens wordt er losgeld gevraagd om uw systeem wederom vrij te geven.
U heeft het misschien wel eens in een krantenartikel voorbij zien komen of eventueel persoonlijk mee gemaakt. Bedrijven zijn regelmatig slachtoffer van dit soort type internetcriminaliteit, maar ook u bent er vatbaar voor.
Het is belangrijk dat u weet wat u kunt doen op het moment dat u het doelwit wordt van Ransomware. Welke stappen kunt u ondernemen en wat moet u juist niet doen? Zie hier meer informatie over Ransomware en informeer uzelf over uw mogelijkheden.

Wat is een DDOS aanval?

Tijdens een DDOS aanval wordt uw server overrompelt met internetverkeer. Dit wordt gedaan op selectieve wijze en kan een zeer negatieve impact hebben op de functionaliteit van uw website.

De gemiddelde internetgebruiker krijgt hier niet mee te maken. Dit type internetcriminaliteit is vooral gericht op internetbedrijven. Ook kunnen deze aanvallen politiek gericht zijn, nieuws kanalen verhinderen zijn boodschap over te brengen enz.

Om meer informatie te krijgen over een DDOS aanval leest u hier dan verder!

Hoe kan ik mijn trage computer sneller maken?

Kunt u dat gevoel wanneer u zojuist een nieuwe laptop of computer heeft aangeschaft? Alles loopt vloeiend, snel en probleemloos. Met de tijd download u uw favoriete programma’s, maar ook programma’s die u eigenlijk niet nodig heeft.

Deze programma’s, videos, bestanden, foto’s etc. accumuleren over de tijd en nemen steeds meer en meer ruimte in beslag. De functionaliteit van uw apparaat wordt langzaam aangetast en dat nieuwe gevoel van uw laptop is vergane glorie.

Maar wat nou, als u de snelheid en functionaliteit van uw apparaat zou kunnen verbeteren? Om meer informatie te verkrijgen hierover willen we u graag door verwijzen naar de volgende pagina.

Waar u op moet letten bij de aanschaf van een goed Antivirus programma!

De constante strijdt tussen Antivirus software en malware programma’s is al aan de gang sinds de jaren 80. Vanaf het moment dat computers onderling in verbinding werden gebracht ontstond de mogelijkheid voor Malware ontwikkelaars om schadelijke programma’s te ontwerpen. Maar wat maakt een goed Antivirus programma nu echt goed? En welke extra opties wilt u graag inbegrepen hebben? Zie onze pagina over “Wat maakt een goed Antivirus programma” om antwoord op deze en meerdere vragen te krijgen.

Waar kan ik de meest recente Blog vinden

Op Softwarecompare.nl vind u een gevarieerde hoeveelheid aan informatie. Van productbeschrijvingen tot overzichtelijke vergelijkingspagina’s en ook Blogs met actuele en uiteenlopende onderwerpen. Zie hieronder een lijst met onze Blogs en blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

Voordelen en extra opties van Antivirus programma’s
Phishing en Identiteitsdiefstal
Coronavirus scams
5 eyes, 9 eyes en 14 eyes agreement
Torrenting en P2P
Mac en online veiligheid
Online scams
Algemeen online veiligheidsadvies
De grote boze wereld van online bedreigingen
Uw eigen blog opzetten met Hostgator
E-commerce
Website builders
De Divi builder
De populariteit van WordPress
Hoe werkt Antivirus Software
De top 5 budget Laptops
Op zoek naar de beste budget laptop
Ultrabooks
De meest recente Malware

Een korte blik op enkele features van groot belang

Malware bescherming

Ouderlijk toezicht

Password beheer

Webcam beveiliging

Cloud Service

Onbeperkt VPN inbegrepen

Het beste antivirus programma van 2021

Miljoenen mensen hebben al gekozen voor de beveiliging van Norton. Het leidende programma voor de antivirus industrie in 2021

Zie hieronder onze overige Software producten en geniet van de hoogste kortingen

Beste Antivirus Programma

Kies vandaag nog voor de beste bescherming tegen schadelijke Malware

Beste VPN verbinding

Geniet van complete anonimiteit en krijg toegang tot anderzijds ontoegankelijke content.

Beste Webhosting Providers

Start vandaag met het maken van uw eigen website met hulp van de beste Hosting Service

Disclaimer

SoftwareCompare is geen aanbieder van antivirus-, hosting- of VPN-services. Wij hebben geen controle over websites van derden en uw gebruik van een website van een derde partij kan worden beheerst door zijn eigen algemene voorwaarden.

We streven ernaar om ervoor te zorgen dat de informatie op onze website up-to-date en correct is, maar we kunnen niet garanderen dat deze altijd in alle gevallen correct zal zijn. SoftwareCompare is een website voor vergelijking en analyse die wordt gefinancierd door middel van advertenties. We gebruiken links die ons een financiële compensatie bieden voor het sturen naar de sites van onze partners. “Onze score” is gebaseerd op onze mening en kan aan verandering onderhevig zijn.

Factoren met invloed omvatten de prestaties van antivirustests, de bescherming die ze bieden, hun gebruiksgemak, hun algemeen belang voor de consument en de succespercentages.

Heb jij je digitale leven al veilig gesteld?

Vind vandaag nog de beste beveiliging die er te bieden is.