De 5 beste antivirus programma’s voor Windows 10 van  2021

Het kiezen van het beste antivirus programma voor je Windows 10 computer is niet gemakkelijk. Gelukkig zijn wij er om u te begeleiden in uw zoektocht naar beveiliging, en hebben we de beste antivirus programma’s voor Windows 10 van 2021 vergeleken. Elk programma is beoordeeld op hun tools, gebruikersvriendelijkheid, impact op het systeem, betrouwbaarheid en effectiviteit. Hiermee hebben we een antwoord op de vraag weten te vinden welk antivirus programma nu het beste is voor uw Windows 10 computer. Hieronder staan de programma’s die wij als beste getest hebben op volgorde opgesteld.

Laatst herzien: November 2020

✓ De beste bescherming tegen de laatste malware programma’s
✓ Betrouwbare namen in de industrie
✓ Geen merkbare invloed op systeemprocessen
✓ De beste deals en de laagste prijzen

Beste keuze

Norton.

Een van de bekende namen in de industrie en nu uitgeroepen tot het beste antivirus programma van 2021.

✓ Beschermt Windows, Mac, Androis en iOs
✓ Gratis onbeperkte VPN service
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaal garantie in de eerste 60 dagen
✓ Gebruikt door meer dan 50 miljoen klanten wereldwijd!

Bitdefender

Bekroonde antivirus voor elk apparaat. Perfect om uw privacy, uw geld, uw foto’s, uw bestanden en uw gezin te beschermen. 

✓ Geen invloed op de snelheid
✓ Beschermt alle apparaten
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaalbaar in de eerste 30 dagen

Exceptioneel 9.5

McAfee

Uitstekende bescherming voor alle apparaten, met de meest geavanceerde wachtwoordbeheerder op de markt.

✓ Beschermt alle apparaten
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaalbaar in de eerste 30 dagen

Geweldig 9.1

Panda

Indrukwekkende bescherming. Het bevat extra functies van grote waarde, zoals wifi-beveiliging en persoonlijke firewall.

✓ Beschermt Windows, Mac en Android
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaalbaar in de eerste 30 dagen

Geweldig 8.9

Bullguard

Krachtige antivirus- en identiteitsbescherming, met toegevoegde netwerkbeveiliging thuis voor al uw apparaten.

✓ Beschermt Windows, Mac en Android
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaalbaar in de eerste 30 dagen

Erg goed 8.7

Hoe kiest u het beste antivirus programma voor Windows 10 van 2021?

Soms zie je door de bomen het bos niet meer en is het lastig om te beoordelen welk antivirus programma het beste is voor jou Windows 10 computer.

Bij het zoeken naar een geschikt beveiligingsprogramma komen vele vragen naar boven. Welk antivirus programma voldoet nu aan de hoogste kwaliteits eisen?  Welk programma is het meest geschikt voor mij persoonijk? Welke tools zijn voor mij van belang, die mijn antivirus programma moet bezitten?

We kunnen vandaag de dag niet meer zonder antivirus programma’s. Elke dag wordt er gewerkt aan nieuwe malware, ransomware en phishing programma’s die de veiligheid van uw Windows 10 computer in het geding kunnen brengen. Om een keuze te maken in welk antivirus programma nu voor u de beste is hebben we enkele basis tips geformuleerd die u helpen in het keuzeproces.

Vergeet ook niet om uzelf extra in te dekken en kijk hier naar onze lijst van de best aangeraden VPN programma’s voor uw veilgheid.

Kies programma’s met een hoge mate van malwaredetectie.

Het zal u niet verbazen, maar het allerbelangrijkste in het maken van een keuze voor een top antivirus programma, is de mate van malware detectie die het programma heeft. Wees er zeker van, dat het antivirus programma voor uw Windows 10 computer, minimaal 95% van de malware weet te stoppen. Minder dan dit kunnen wij helaas niet achter staan en aanraden.

Ook niet geheel onbelangrijk is de betrouwbaarheid van de detectie, waarbij een zo laag mogelijke percentage van vals positieven aan te raden is. Vals positieven detecties zijn detecties die onterecht onschuldige bestanden bestempelen als malware.

Volgens de maandelijkse tests uitgevoerd door onafhankelijke laboratoria, bieden Bitdefender, McAfee, Norton, Panda en Bullguard de beste detectie van malware antivirus voor Windows 10 programma’s. 

Onafhankelijke technologie laboratoria, zoals AV-Comparatives, AV-Test, VRML, Dennis Technology Labs, ICSA Labs, Virus Bulletin en West Coast Labs zijn het meest betrouwbaar in hun uitspraken. Hun tests zijn diepgaand, en bevatten soms te gecompliceerde taal voor de gemiddelde antivirus software gebruiker. Het is echter wel de moeite waard om uzelf te verdiepen in de vele facetten die antivirus beveiliging omvat zodat u zelf zo goed mogelijk beschermt blijft.

Denkt u er bij de aanschaf van een antivirus programma ook altijd aan dat deze is voorzien van de originele certificeringen van het bedrijf en van die van officiele test organisaties. 

Kies programma’s met specifieke bescherming tegen phishing.

Phishing. Wat is dit nu eigenlijk en hoe bedreigt dit uw veiligheid. De term Phishing verwijst naar een verscheidenheid aan criminele praktijken die gelinkd kunnen worden aan identiteitsdieftstal. Dit gebeurt middels het gebruik van spyware en internetcrawlers waarmee je prive gegevens kunnen worden ontvreemd en misbruikt. Een van de meest voorkomende vormen is het stelen van je bank- en of creditcard gegevens. 

Phishing is een veel voorkomende vorm van internet criminaliteit en ontwikkelaars van deze programma’s blijken steeds vindingrijker om gegevens te ontvreemden van nietsvermoedende internet gebruikers. 

Kies om deze reden dan ook voor een antivirus programma die zo veel mogelijk tools heeft om deze kwaadaardige programma’s te herkennen en te weren.

Gratis antivirus is beter dan geen bescherming, echter bieden betaalde versies meer opties en veiligheid.

Vandaag de dag bestaan er gratis antivirus programmas die je apparaat prima weten te beschermen tegen malware. 

Gratis versies worden echter minder vaak bijgewerkt, waardoor je minder goed beschermt bent tegen malware, spybots, ransomware en phishing programma’s. Daarnaast hebben betaalde producten veel meer functies, vooral voor uw Windows 10 computer. Zo heeft Bitdefende Antivirus Plus bv. een ingebouwde beveiliging tegen ransomware, een bestandvernietiger, een veilige browser en een wachtwoordbeheerder. 

Ook niet geheel onbelangrijk is dat uw privacy met betaalde versies beter gewaarborgt blijft. Wel moet de licentie van de producten op jaarlijkse basis vernieuwd worden om uw beveiliging up to date te houden.

Zoek een programma die het systeem zo min mogelijk vertraagd.

Een van de meest herkenbare problemen die men ondervind bij het inschakelen van antivirus programma’s is de belasting van het systeem. Merkbare vertraging van uw systeem is een van de hekelpunten van antivirus programma’s.

Gelukkig worden de ontwikkelaars van antivirus programma’s steeds beter in het tegengaan van systeemvertraging waardoor u rustig door kunt gaan met het uitvoeren van uw taken, terwijl het antivirus programma zijn beveiligingsscans en -taken uitvoert.

Weest u zich er, bij het kiezen van een antivirus programma, van bewust dat elk programma wel degelijk invloed heeft op de systeemprocessen. Dit kan vooral merkbaar zijn als u gebruik maakt van oudere Windows versies. Kies dan ook een lichtgewicht antivirus programma op het moment dat je Windows versie verouderd is.

Tijdens onze vergelijking hebben we programma’s voor u op een rijtje gezet die bekend staan als de lichtste en snelste beveiligingsprogramma’s voor Windows van 2019.

Gebruikersgemak van het programma.

Ook niet geheel onbelangrijk, is dat een antivirus programma naar ons insziens gemakkelijk in gebruik hoort te zijn. Niet alleen voor de beginnende antivirus gebruiker, maar ook voor de meer doorgewinterde antivirus kenner. 

Antivirus programma’s moeten niet onnodig ingewikkeld zijn, echter moeten ze wel over een breed scala aan mogelijkheden beschikken die u in staat stelt om uw beveiliging optimaal in te stellen en aan te passen aan uw eigen standaarden.

Tijdens onze zoektocht naar antivirus software die makkelijk te gebruiken is hebben we rekening gehouden met een gebruikersvriendelijke interface en intuïtieve opstelling. Een van de programma’s die hierbij verrassend goed scoorde was Bullguard Antivirus software.

Onze overige programma’s scoorde overigens ook hoog in het gebruiksgemak en de keuze die u hierin maakt zal vooral ook een kwestie van persoonlijke smaak betreffen.

Betaal alleen voor wat je nodig hebt.

Betaal niet meer dan nodig en kies wat het beste bij u past.

Niet iedereen is gebaat aan een programma met ontelbaar mogelijkheden, opties en tools. Sommige antivirus gebruikers kunnen makkelijk aan de slag met een beveiligingsprogramma die minder omvattend is maar voldoende tools bevat om laagdrempelig surfgedrag te beveiligen.

Bekijk voor jezelf welke versie van antivirus programma geschikt is voor jou. De meeste antivirus ontwikkelaars bieden namelijk meerdere type producten aan die in prijs en inbegrepen tools variëren.

Zie wat bij u past en betaal niet meer dan nodig.

Zoekbeveiliging voor uw e-mail en uw surfen op het web.

Kies voor antivirusprogramma’s die automatisch e-mailbijlagen controleren voordat u ze opent, en ook websites controleren voordat u ze laadt. Bijna alle betaalde antivirusprogramma’s voor Windows doen beide.

Ga op zoek naar andere antivirus programma’s in plaats van je standaard Windows antivirus software.

Veel nieuwe Windows-pc’s komen met standaard antivirus programma’s die voor 3 maanden gratis zijn inbegrepen. Na deze 3 maanden zult u echter moeten betalen voor het gebruik van dit programma. 

Ons advies is om u bij aanschaf van een nieuwe Windows pc/ -apparaat, zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een geschikt antivirus programma. De kans is namelijk groot dat u voor dezelfde prijs een hoger kwalitatief antivirus programma kunt vinden waarmee u uw bescherming naar en hoger standaard neemt. 

Overweeg licenties voor meerdere platformen en meerdere apparaten.

We leven in een wereld waar computers, telefoons, ipads, consoles en overige apparaten de nieuwe norm zijn geworden. 

Bij het kiezen van een antivirus programma is het aan te raden om een programma te kiezen die meerdere apparaten en besturingssystemen tegelijk weet te beveiligen voor dezelfde prijs. 

Zo beschermt zowel McAfee, net als Bitdefender een onbeperkt aantal apparaten. 

Het verschil tussen antivirusprogramma’s en antimalware programma’s.

Antivirus software richt zich vooral op de populaire virussen, trojans en wormen. Antimalware daarentegen richt zich vooral op nieuwe gevaren zoals bijvoorbeeld zero-day exploits welke direct misbruikt worden nadat ze ontdekt zijn. Zonder deze anti-malware zouden in potentie miljoenen computers vatbaar zijn voor dit gevaar totdat er een betrouwbare oplossing voor uitgebracht is.

Maak je geen zorgen over de firewall.

Firewalls zijn van groot belang in computerveiligheid en een onmiskenbare naam voor eenieder. Vandaag de dag zijn de meeste bestuursprogramma’s van zichzelf echter voorzien van hoog kwalitatief firewalls waardoor antivirus software deze vaak niet meer standaard heeft inbegrepen.

Mocht je nu toch echt voor zekerheid willen kiezen dan zijn onze aanraders in staat om u te kunnen voorzien van antivirus software met firewall tools inbegrepen.

Klantenservice.

Niet alleen is het belangrijk dat een antivirus programma goed werkt. Wat zeker ook belangrijk is de hulp die je van een ontwikkelaar kunt verwachten op het moment dat je problemen hebt met je antivirus programma. 

In onze vergelijkingstests hebben we het stuk klantenservice bij elk programma individueel onder de loep genomen.

Kies voor een antivirus programma die goed scoort qua klantenservice. Niet alleen zal dit je een hoop hoofdpijn kunnen besparen op het moment dat je tegen problemen aanloopt. Het toont ook aan dat de ontwikkelaars van het product open kaart spelen, een betrouwbaar product aanbieden en u als klant serieus nemen.

Let op de beschikbaarheid via live chat mogelijkheden, email en telefonische bereikbaarheid.


Extra functies

Naast het beveiligen van uw computer tegen de kwade invloeden van malware, ransomware en phishing- programma’s, kan een goed antivirus programma veel meer doen. 

Belangrijke extra tools waar u rekening mee kunt houden bij de aanschaf van uw antivirus software zijn de volgende.:

– Een wachtwoordbeveiliging, deze tool kan u bescherming bieden als u gebruik maakt van internetbankieren, e-commerce, of andere informatie gevoelige websites die u graag beschermd wilt hebben.
– Een opstartsschijf, deze kunt u zien als een last- resort oplossing waarbij uw computer is geinfecteerd door een virus, waarbij u geen andere oplossing rest dan een complete reboot van uw computer.
– Ouderlijk toezicht, waarmee u meer controle heeft op het internet gebruik van uw kinderen of anderen die toegang tot uw computer en overige apparaten hebben.
– Schoonmaak en optimalisatie tools die u helpen uw computer schoon te houden door onnodige programma’s te elimineren. Hierdoor blijft uw computer zo lang mogelijk zo soepel mogelijk werken.

Klaar om te kiezen

Als u deze informatie in gedachten houdt bij het maken van een keuze voor een geschikt antivirus programma komt u al een heel eind.
Voor meer product specifieke informatie neemt u a.u.b. een kijk naar onze review pagina’s, waarin per antivirus programma ons testoordeel beschreven staat.
Tevens kunt u op de review pagina’s een persoonlijke boodschap achter laten met betrekking tot de producten waarmee u uw oordeel kunt delen met andere gebruikers. 

Als u voor maximale bescherming wilt gaan, vergeet dan niet om eens te kijken naar ons onderzoek van de beste VPN van 2021.

Een korte blik op enkele features van groot belang

Malware bescherming

Ouderlijk toezicht

Password beheer

Webcam beveiliging

Cloud Service

Onbeperkt VPN inbegrepen

Het beste antivirus programma van 2021

Miljoenen mensen hebben al gekozen voor de beveiliging van Norton. Het leidende programma voor de antivirus industrie in 2021

Zie hieronder onze overige Software producten en geniet van de hoogste kortingen

Beste Antivirus Programma

Kies vandaag nog voor de beste bescherming tegen schadelijke Malware

Beste VPN verbinding

Geniet van complete anonimiteit en krijg toegang tot anderzijds ontoegankelijke content.

Beste Webhosting Providers

Start vandaag met het maken van uw eigen website met hulp van de beste Hosting Service

Disclaimer

SoftwareCompare is geen aanbieder van antivirus-, hosting- of VPN-services. Wij hebben geen controle over websites van derden en uw gebruik van een website van een derde partij kan worden beheerst door zijn eigen algemene voorwaarden.

We streven ernaar om ervoor te zorgen dat de informatie op onze website up-to-date en correct is, maar we kunnen niet garanderen dat deze altijd in alle gevallen correct zal zijn. SoftwareCompare is een website voor vergelijking en analyse die wordt gefinancierd door middel van advertenties. We gebruiken links die ons een financiële compensatie bieden voor het sturen naar de sites van onze partners. “Onze score” is gebaseerd op onze mening en kan aan verandering onderhevig zijn.

Factoren met invloed omvatten de prestaties van antivirustests, de bescherming die ze bieden, hun gebruiksgemak, hun algemeen belang voor de consument en de succespercentages.

Heb jij je digitale leven al veilig gesteld?

Vind vandaag nog het beste VPN programma die nu op de markt is.