De 5 beste antivirus programma’s voor Mac van 2021

Ten onrechte wordt er nog regelmatig gedacht dat Mac besturingssystemen geen bescherming nodig hebben. Helaas liggen de dagen waarop een Mac computer zo goed als virus bestendig was al ver achter ons. Hoewel Mac nog altijd een erg veilig besturingssysteem heeft, waarbij de kans op malware en infecties, kleiner is dan die bij de Windows -pc, wordt het steeds platsform steeds populairder bij hackers en malware ontwikkelaars. Het kiezen van de juiste bescherming voor je Mac computer is dus zeker geen overbodige luxe. Om een juist antivirus programma te kiezen die geschikt is voor jou Mac apparaat hebben wij van SoftwareCompare.nl meerdere beveiligingsprogramma’s onder de loep genomen en voor u dusdanig geordend, zodat de keuze voor een passend programma snel en makkelijk gemaakt is.

Laatst herzien: November 2020

✓ De beste bescherming tegen de laatste malware programma’s
✓ Betrouwbare namen in de industrie
✓ Geen merkbare invloed op systeemprocessen
✓ De beste deals en de laagste prijzen

Beste keuze

Norton.

Een van de bekende namen in de industrie en nu uitgeroepen tot het beste antivirus programma van 2021 .

✓ Beschermt Windows, Mac, Androis en iOs
✓ Gratis onbeperkte VPN service
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaal garantie in de eerste 60 dagen
✓ Gebruikt door meer dan 50 miljoen klanten wereldwijd!

Bitdefender

Bekroonde antivirus voor elk apparaat. Perfect om uw privacy, uw geld, uw foto’s, uw bestanden en uw gezin te beschermen. 

✓ Geen invloed op de snelheid
✓ Beschermt alle apparaten
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaalbaar in de eerste 30 dagen

Exceptioneel 9.5

McAfee

Uitstekende bescherming voor alle apparaten, met de meest geavanceerde wachtwoordbeheerder op de markt.

✓ Beschermt alle apparaten
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaalbaar in de eerste 30 dagen

Geweldig 9.1

Panda

Indrukwekkende bescherming. Het bevat extra functies van grote waarde, zoals wifi-beveiliging en persoonlijke firewall.

✓ Beschermt Windows, Mac en Android
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaalbaar in de eerste 30 dagen

Geweldig 8.9

Bullguard

Krachtige antivirus- en identiteitsbescherming, met toegevoegde netwerkbeveiliging thuis voor al uw apparaten.

✓ Beschermt Windows, Mac en Android
✓ 24 uur klantenservice
✓ Terugbetaalbaar in de eerste 30 dagen

Erg goed 8.7

Hoe kiest u de beste antivirus software uw Mac computer van 2021?

Bij het kiezen van de juiste bescherming voor uw Mac apparaat tegen de laatste malware en software, kunt u kiezen aan een grote verscheidenheid aan antivirus programma’s. Om u te helpen in de het maken van de juiste keuze willen wij u graag helpen. 

Zoals eerder op de pagina beschreven ontkomen ook Mac gebruikers er vandaag de dag niet meer aan om een passende bescherming tegen virussen en overige schadelijke programma’s aan te schaffen. Malware ontwikkelaars richten zich in steeds grotere mate op de alsmaar groeiende markt van Mac apparaten. Maar hoe kunt u nu een programma aanschaffen die u de beste kwaliteit, voor de beste prijs biedt?

Kunt u beter een betaalde of een gratis optie kiezen? Welke tools zijn belangrijk om inbegrepen te hebben? Welke bedreigingen bestaan er en waar moet u zich tegen beschermen?

Op deze en op andere vragen zullen wij u vandaag antwoord geven en door de volgende basis tips in uw achterhoofd te houden zult u al een heel eind op weg zijn.

Vergeet ook niet om onze selectie van de beste VPN applicaties te bekijken, zowel gratis als betaald.

Kies allereerst een programma’s met een hoge mate van malwaredetectie.

In je zoektocht naar een passend antivirus programma klinkt dit logisch. Hoogstwaarschijnlijk is dit ook het eerste dat bij je op komt, op het moment dat je op zoek gaat naar de juiste beveiliging. 

Het belangrijkste dat een antivirus programma moet doen is dat het Malware stopt. Hierbij raden wij van SoftwareCompare.nl ook aan om een programma te kiezen die op zijn minst 95% van de malware weet te stoppen. Alle programma’s die minder betrouwbaar zijn werk doen raden wij af.

Vaak zult u hierbij ook kunnen zien in welke mate een programma “vals positieven” onderscheid. Een vals positief wordt over gesproken op het moment dat een antivirus programma en onschuldig bestand ten onrechte als schadelijk bestempeld. Het spreekt voor zich dat u dit percentage zo laag mogelijk wilt houden.

Volgens maandelijkse tests uitgevoerd door onafhankelijke laboratoria (zoals AV- Comparatives en Westcoast Labs), bieden Bitdefender, Norton, McAfee, Bullguard en Panda de beste detectie van malware antivirus voor zowel Mac als overige besturingsprogramma’s, al dan niet gratis of betaald.

Last but not least, zorg ervoor dat uw antivirus programma is voorzien van de originele certificering vanuit de ontwikkelaars, en bij voorkeur met die van onafhankelijke testorganisaties.

Kies programma’s met specifieke bescherming tegen phishing.

Een steeds vaker voorkomende vorm van internet criminaliteit is Phishing. Bij deze vorm van criminaliteit is er vooral sprake van identiteitsdiefstal, waarbij gevoelige gegevens zoals bank gegevens of persoonlijke gegevens, worden verduisterd en misbruikt. 

Voorkomen is beter dan genezen! Zorg er dus voor dat u van het begin af aan goed beschermt bent, zodat u zorgeloos kunt surfen op het internet. Hierbij geld dat des te meer mogelijkheden uw antivirus software heeft tegen de invloeden van phishing, des te beter het is voor uw veiligheid.

Gratis antivirus software zijn beschikbaar, maar wegen niet op tegen betaalde versies.

Eigenlijk is de titel hierboven al veelbeschrijvend. De mogelijkheid bestaat tegenwoordig om te kiezen voor een gratis antivirus programma die degelijke bescherming tegen malware biedt. 

Het gaat hier echter wel om uw veiligheid, en het gebruikersgemak van deze programma’s. Betaalde versies steken in deze met kop en schouders boven hun gratis varianten uit. 

Als u op zoek bent naar iets simpels om minimaal surfgedrag te beveiligen is een gratis antivirus programma misschien voldoende voor u. Als u toch op zoek bent naar uitgebreidere opties en bescherming raden wij u aan om voor een betaalde versie te kiezen. 

Zo min mogelijk systeemvertraging. 

Elk antivirus programma heeft zijn invloed op de systeemprocessen, waardoor uw computer in mindere of meerdere mate wordt vertraagd. Dit is een van de grootste hekelpunten bij het gebruik van antivirus programma’s. Gelukkig zijn de meeste ontwikkelaars vandaag de dag erg ver hiermee en hoeft dit geen probleem meer te zijn.

Naast dat de beste antivirus programma’s voor uw Mac computer, uw systeem zo min mogelijk zullen vertragen, geven deze vaak ook de optie om een scan on demand en gepland hun werk te laten doen. Dit doet u dan op momenten dat u zelf geen gebruik maakt van het systeem of door te kiezen voor minder belastende taken van uw antivirus programma (zoals een basis scan in plaats van een uitgebreide scan).

Kies voor een programma die zowel Mac als Windows apparaten beschermt.

Hoewel u voor uw eigen bescherming prima uit de voeten komt met Mac specifieke antivirus software. Is het belangrijk u zich ervan bewust bent dat u, ondanks dat je er geen zelf geen problemen van ondervind, u wel besmette virus bestanden voor Windows kan doorgeven aan Windows gebruikers.

Om malware ontwikkelaars zoveel mogelijk hun werk te belemmeren en om overige gebruikers die geen Mac programma’s gebruiken ook bescherming te bieden is het belangrijk om te kiezen voor een antivirus programma dat zowel Mac gerichte als Windows gerichte malware tegenhoudt. 

Een van de beste programma’s van dit moment, die alle apparaten weet te beschermen, is Bitdefender Antivirus software. 

Controleer of het programma gemakkelijk te gebruiken is.

Een ander onderdeel dat een goed antivirus programma maakt of breekt is gebruikersgemak. Programma’s die te ingewikkeld zijn (vooral voor de beginnende antivirus gebruiker) scoren niet hoog en worden in veel van onze testst ook niet eens mee genomen. 

Let erop dat uw pas aangeschafte antivirus programma u duidelijk en gemakkelijk door de verschillende opties en mogelijkheden begeleidt. Vrijwel elk programma komt met een proefperiode waarbij je een niet goed geld terug garantie hebt. Mocht een programma niet goed bij je passen, dan bestaat de mogelijkheid om je abbonement vroegtijdig te cancellen, waardoor je een programma kunt kiezen die beter in gebruik is voor jou specifieke doeleinden. 

Betaal niet meer dan nodig. 

De meeste antivirus ontwikkelaars bieden verschillende pakketen die elk in prijs varieren. De verschillen in deze pakketen zit hem voornamelijk in de extra tools en mogelijkheden die geleverd worden per pakket dat je omhoog gaat. 

Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra tools zoals een ouderlijk toezicht, een bestandenvernietiger of een opruimfunctie die uw systeem opruimt en uw processen versneld. 

Ons advies is om niet voor meer te betalen dan wat u gebruikt. Kijk dus goed welke versie bij u past, en met welke mate van bescherming en mogelijkheden u genoegen neemt.

Kies voor bescherming voor zowel uw email als voor uw standaard internet gebruik.

De beste antivirus programa’s controleren uw emailbijlagen en websites al voordat u ze geopend heeft. Bijna alle betaalde versies van antivirus programma’s doen dit vandaag de dag. 

Overweeg licenties voor meerdere platformen en meerdere apparaten.

Als u besloten heeft om te betalen voor uw antivirusbescherming en over veel computers of smartphones beschikt, bekijk dan de pakketten die verschillende Windows-, OS X- en Android-apparaten voor dezelfde prijs dekken.

Zoals eerder benoemd werd is het niet alleen voor uzelf van direct belang, wanneer u over meerdere apparaten met verschillende besturingssystemen beschikt, echter komt het ook het algehele belang van eenieder ten goede als u kiest voor een antivirus programa die bescherming bied voor meerdere platforms op verschillende apparaten.

Maak je geen zorgen over de firewall.

Een van de meest herkenbare namen binnen de computer beveiligings industrie is een firewall. Tegenwoordig zijn computers van zichzelf echter al standaard uitgerust met een firewall die meer als voldoende werkt. Hierdoor hebben de meeste antivirus programma’s niet meer standaard een firewall inbegrepen.

Mocht u nu toch twijfelen aan de kwaliteit van uw eigen firewall of over een verouderd systeem beschikken, kies dan voor een versie met een inbegrepen firewall. 

Goede klantenservice.

Naast dat het belangrijk is dat uw programma zelf van hoge standaard en kwaliteit is, wilt u zich uzelf er ook van verzekeren dat men een uitstekende klantenservice bied. 

Let er bij de aanschaf van uw antivirus programma op dat uw provider een online chat ondersteuning biedt, telefonisch beschikbaar is of op zijn minst snel reageert via email. 

Naar ons insziens scoren de meest betrouwbare antivirus ontwikkelaars hoog op het gebied van klantenservice. Als dit niet het geval is, kan dit ook sprekend zijn voor de kwaliteit van uw product.

Extra functies.

Vandaag de dag weten ontwikkelaars van antivirus programma’s steeds betere tools en extra functies te ontwikkelen die de bescherming en het gebruikersgemak van uw programma ten goede komen. 

Belangrijke programma’s waar veel over gesproken wordt zijn onder andere de volgende:
– Bestandenversnipperaar.
– Ouderlijk toezicht, zodat u zorgeloos uw kinderen of anderen gebruik kunt laten maken van het internet zonder daarbij onnodige risico’s te lopen.
– Schoonmaak en optimalisatietools, om uw systeem zo optimaal mogelijk te laten werken en schoon te houden.
– Wachtwoorden beheerder, voor veiliger internetgebruik, vooral als het aankomt op internetbankieren.
– Een opstartschijf, (voor het geval dat uw computer geinfecteerd is en er geen andere manier is om het virus te vernietigen).

Klaar om een keuze te maken.

Door bovenstaande basis tips in acht te nemen zult u goed in staat zijn om een passend antivirus programma voor uw Mac apparaat aan te schaffen. 

Kijk voor meer specifieke product informatie naar onze review pagina’s. Hier ziet u onze aanraders individueel beschreven staan waardoor u met nog meer zekerheid de juiste keuze kunt maken.

Naast antivirus programma’s, raden wij voor optimale veiligheid ook aan om een kijk te nemen naar onze beste VPN van 2021.

Een korte blik op enkele features van groot belang

Malware bescherming

Ouderlijk toezicht

Password beheer

Webcam beveiliging

Cloud Service

Onbeperkt VPN inbegrepen

Het beste antivirus programma van 2021

Miljoenen mensen hebben al gekozen voor de beveiliging van Norton. Het leidende programma voor de antivirus industrie in 2021

Zie hieronder onze overige Software producten en geniet van de hoogste kortingen

Beste Antivirus Programma

Kies vandaag nog voor de beste bescherming tegen schadelijke Malware

Beste VPN verbinding

Geniet van complete anonimiteit en krijg toegang tot anderzijds ontoegankelijke content.

Beste Webhosting Providers

Start vandaag met het maken van uw eigen website met hulp van de beste Hosting Service

Disclaimer

SoftwareCompare is geen aanbieder van antivirus-, hosting- of VPN-services. Wij hebben geen controle over websites van derden en uw gebruik van een website van een derde partij kan worden beheerst door zijn eigen algemene voorwaarden.

We streven ernaar om ervoor te zorgen dat de informatie op onze website up-to-date en correct is, maar we kunnen niet garanderen dat deze altijd in alle gevallen correct zal zijn. SoftwareCompare is een website voor vergelijking en analyse die wordt gefinancierd door middel van advertenties. We gebruiken links die ons een financiële compensatie bieden voor het sturen naar de sites van onze partners. “Onze score” is gebaseerd op onze mening en kan aan verandering onderhevig zijn.

Factoren met invloed omvatten de prestaties van antivirustests, de bescherming die ze bieden, hun gebruiksgemak, hun algemeen belang voor de consument en de succespercentages.

Heb jij je digitale leven al veilig gesteld?

Vind vandaag nog het beste VPN programma die nu op de markt is.